FB pixel TP pixel
Kolosálně drahý průšvih? Nejdražší film Netflixu kritici zničili © Netflix

Kolosálně drahý průšvih? Nejdražší film Netflixu kritici zničili

Už příští týden nás čeká jeden z nejočekávanějších netflixovských bijáků tohoto roku, který si s největšími hollywoodskými hvězdami a masivním rozpočtem říká o pozornost všech fanoušků akčních filmů. Co na něj říkají kritici?

Filmové novinky

I když spolupráce Dwayna Johnsona a režiséra Rawsona Marshalla Thurbera přinesla spíše průměrnější kousky do Rockovy filmografie (Centrální inteligence, Mrakodrap), jejich nový společný projekt Red Notice dělaný pro Netflix vzbudil od počátku velká očekávání. Nabouchaný dvousetmilionový rozpočet, sympatičtí herečtí parťáci Gal Gadot a Ryan Reynolds a svižné trailery totiž slibovali hodně velkou porci akční zábavy a nonstop hlášek. Johnson si v Red Notice zahrál agenta FBI Johna Hartleyho, který jde po krku kriminálníkovi Nolanu Boothovi (Reynolds). Tihle dva ale musí spojit síly v momentě, kdy proti nim stojí ještě zdatnější zlodějka se sexy křivkami Sarah Black (Gadot). Podle prvních reakcí to ale bohužel vypadá na další rychlokvašný mišmaš bez ladu a skladu, kterému příznačně "netflixovsky" opět chybí dramaturgický dozor.

Mnozí kritici byli snímkem přímo uraženi a mluví o zoufale nevtipné vizuální nudě spojené s naprosto nezajímavou akční stránkou, kterou navíc netáhnou ani hollywoodské hvězdy, mezi nimž nefunguje základní herecká chemie. Ty smířlivější reakce konstatují své divácké vyčerpání, když rádoby vtipná filmová pomrkávání, zběsilé kaskadérské kousky nebo překvapující zvraty přichází v obrovské kadenci, které se jen těžko usledují a zbývá jen otupění. Někteří kritici vidí velkou snahu hlavních hvězd utáhnout na svém charisma tento heist, bohužel nezajímavý a špatně odvyprávěný příběh jim hází klacky pod nohy a jako diváci se můžeme při sledování často cítit vyloženě trapně. Pozitivní reakce se dost těžko hledají a i ty mluví spíše zdrženlivě. Chválí se ústřední trojice a odlehčená zábava, kterou snímek nabízí. Chvíli po zhlédnutí už si člověk na Red Notice pravděpodobně nevzpomene, ale jako vyplnění pátečního večera prý poslouží více než dobře.

 50 372 zobrazení   356 se líbí
Trailer Stranger Things 4 ukazuje nový život Eleven. Bude premiéra na jaře?
Trailer Stranger Things 4 ukazuje nový život Eleven. Bude premiéra na jaře?
06.11.2021 17:00:00 | Filmové novinky

Netflix v novém traileru Stranger Things možná naznačil, kdy se dočkáme dlouho očekávané premiéry čtvrté řady.

Poslední trailer Papírového domu je tady! Rozlučte se s milovanými hrdiny
Poslední trailer Papírového domu je tady! Rozlučte se s milovanými hrdiny
05.11.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Tak a jde se do finále. Po nedávném navnazujícím teaseru zde máme konečně plnohodnotnou upoutávku lákající na dopovězení příběhu Profesora a jeho party.

Netflix přidal 7 nových českých filmů. Aktuálně nabízí téměř 300 titulů
Netflix přidal 7 nových českých filmů. Aktuálně nabízí téměř 300 titulů
04.11.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Netflix po delší době konečně zase trochu šlape to lokálních snímků. V překladu to znamená hlavně novou zásobu českých romantických komedií, které jsou v tuzemsku žhavou komoditou.

Filmový Vyšehrad má rázný první trailer. Lavi se přiřítí už na jaře
Filmový Vyšehrad má rázný první trailer. Lavi se přiřítí už na jaře
03.11.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Úspěšný internetový seriál Vyšehrad z roku 2016 v čele s Jakubem Štáfkem dostane celovečerní film. Seriál, který si svou premiéru odbyl na dnes již zaniklé streamovací službě Obbod, míří na stříbrná plátna.