FB pixel TP pixel
Stranger Things 4 trhá rekordy sledovanosti. Konkurenci jasně drtí © Netflix

Stranger Things 4 trhá rekordy sledovanosti. Konkurenci jasně drtí

I když v interních statistikách Netflixu Stranger Things stále není králem sledovanosti, z dat agentury Nielsen je jasné, že v USA se tomuto hororovému sci-fi zdaleka nic nevyrovná.

6. 7. 2022 12:00 | Streaming novinky

V pátek 1. července konečně dorazila do katalogu Netflixu i druhá část čtvrté řady sci-fi hitu Stranger Things. Od celé čtvrté řady se očekávala obří čísla sledovanosti, která svými právě vydanými statistikami potvrzuje i měření agentury Nielsen. Zveřejněná čísla měřená v USA ukazují sledovanost v období od 30. května do 5. června, tedy krátce po premiéře první části čtvrté řady. A čísla jsou to opravdu ohromující, dle Nielsenu Stranger Things v dané době mělo sledovanost 7,2 miliardy minut, což je nejvyšší týdenní hodnota pro jakýkoli streamovaný titul od zavedení týdenních žebříčků před téměř dvěma lety. V týdnu od 23. do 29. května, kdy měla čtvrtá série Stranger Things premiéru, měl seriál sledovanost 5,14 miliardy minut, dohromady tedy za dva týdny nasbíral 12,34 miliardy minut, což je samozřejmě i dvoutýdenní rekord.

Ve stejném období získal seriál Obi-Wan Kenobi na Disney+ 958 milionů minut sledovanosti, čímž se téměř vyrovnal 1,03 miliardám za premiérový týden. Výhodou Stranger Things je ale samozřejmě premiérové vydání několika dílů najednou, oproti po týdnu vydávaným epizodám Kenobiho. Pro lepší srovnání dodejme, že po zavedení nové metodiky měření jsou historicky na druhém a třetím místě Netflixu seriály Pán tygrů a Ozark, které uprostřed pandemických výluk na jaře 2020 dosáhly na 5 miliard usledovaných minut. Ze statistik je tak patrné, že i když Hra na oliheň vládne globálním měřením, v USA je nepřekonatelným králem právě Stranger Things. Hodnocení streamingu společnosti Nielsen zahrnuje pouze sledování na televizorech a nezahrnuje minuty sledované na počítačích nebo mobilních zařízeních.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
HBO končí s českými seriály. Hřebejkovu novinku neodvysílá
HBO končí s českými seriály. Hřebejkovu novinku neodvysílá
05.07.2022 16:30:00 | Streaming novinky

Celosvětová restrukturalizace HBO bohužel bude mít silné dopady i na český filmový průmysl. Oceňovaná kabelová televize a streamovací služba totiž přestane tvořit vlastní tuzemské seriály.

Velká čistka HBO přehledně: 48 filmů a seriálů, které už na službě nenajdete
Velká čistka HBO přehledně: 48 filmů a seriálů, které už na službě nenajdete
05.07.2022 12:00:00 | Streaming novinky

HBO čeká masivní restrukturalizace, která se bohužel dotkne i obsahu. Sestavili jsme seznam všech pořadů spadajících pod HBO či přidružené televize Warner Media, které již na službě nenajdete, protože byly novým vedením staženy z nabídky.

Obří průšvih HBO: Z nabídky mizí pořady včetně novinek. Některé se nevrátí
Obří průšvih HBO: Z nabídky mizí pořady včetně novinek. Některé se nevrátí
04.07.2022 15:30:00 | Streaming novinky

Zdá se, že si na sebe HBO upletlo další bič, kterým ho budou předplatitelé v následujících týdnech pranýřovat. Jak totiž ukazují ohlasy diváků, ale i data samotné služby, z HBO Max po celém světě mizí pořady, které by na HBO každý očekával, protože si je samo natočilo, případně spadají pod studio Warner Bros.

Netflix znovu ve velkém propouští. Oznámil strategické změny investic
Netflix znovu ve velkém propouští. Oznámil strategické změny investic
30.06.2022 10:30:00 | Streaming novinky

Zatímco Netflix ve velkém propouští své zaměstnance, směle hovoří o restartu svého obchodního modelu, připravovaných velkých investicích a vytvoření stovek nových pracovních pozic.