FB pixel TP pixel
Šílený Nicolas Cage se jako Drákula utrhl ze řetězu. Trailer nové komedie ničí bránice © Universal Pictures

Šílený Nicolas Cage se jako Drákula utrhl ze řetězu. Trailer nové komedie ničí bránice

V polovině dubna vstoupí i do českých kin hororová komedie Renfleld, která v odlehčeném tónu řeší problematiku zneužívání a narušení osobní svobody. Strůjcem lidského neštěstí zde bude Nicolas Cage, který jako Drákula ničí život svého asistenta Renfielda už 90 let.

23. 3. 2023 16:30 | Filmové novinky

Nicolas Cage se s výběrem rolí už dlouhé roky vůbec nemaže a najdete ho díky tomu jak v blockbusterových animácích či ambiciózních festivalových dramatech, tak v totálně šílených krimi břečkách či hororových úletech. Jednu věc ale mají tyhle filmy vždycky společnou – Cage je v nich naprosto dokonalý, obzvlášť když přepne do své nejbláznivější polohy, kdy i masivní přehrávání povyšuje na dokonalou hereckou formu. Nejinak je tomu i v nové hororové komedii Renfield, kterou od 13. dubna uvidíme i v českých kinech.

Člen rodinného klanu Coppolů zde ztvární samotného hraběte Drákulu, který po celých 90 let ničí život chudáku Renfieldovi, který se nyní snaží dostat ze zneužívajících spárů obývaného krvesaje. Ačkoli hlavní roli Renfielda ztvárnil Nicholas Hoult, už v samotném traileru ho Cage v každé scéně převyšuje a film si od prvního záběru krade pro sebe. Již brzy se dozvíme, jestli tohle moderní pokračování na klasický příběh z pera Brama Stokera bude fungovat i v celovečerní stopáži. Za filmem ale stojí Chris McKay, který natočil podobně ujetého Lego Batmana a akcí solidně bavil ve Válce zítřka. Naděje na slušnou zábavu tak nejsou vyloženě malé.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Avatar 3 má vzniknout i jako seriál. Stopáž by byla masivní
Avatar 3 má vzniknout i jako seriál. Stopáž by byla masivní
23.03.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Třetí díl ze série Avatar sice dorazí až napřesrok, již nyní se ale mluví o tom, že James Cameron chystá svou 3D ságu rozšířit do seriálové podoby pro streamovací službu Disney Plus. A jednalo by se o zatraceně velkolepý zážitek.

Původní Strážci vesmíru přichází na Netflix v novém filmu. Trailer je plný nostalgie
Původní Strážci vesmíru přichází na Netflix v novém filmu. Trailer je plný nostalgie
22.03.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Netflix konečně odhalil první upoutávku na chystaný film ze série Power Rangers, který k 30. výročí původního seriálu Strážci vesmíru přivede dohromady první dvě generace ochránců Země. A nostalgie odkapává z každé vteřiny.

Wolverine bude mít v Deadpoolovi 3 ocelové břišáky. Podívejte se, jak Hugh Jackman dře
Wolverine bude mít v Deadpoolovi 3 ocelové břišáky. Podívejte se, jak Hugh Jackman dře
21.03.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Natáčení třetího dílu komiksového hitu Deadpool se blíží a představitel Wolverina Hugh Jackman pokračuje v drsném tréninku. Bicáky už pořádně namakal a nyní nadále piluje svoje břišní svaly. Dokázali byste to, co on?

Potvrzeno! Brutální akčňák s vybuchujícími nacisty uvidíme i v Česku. Trailer je boží
Potvrzeno! Brutální akčňák s vybuchujícími nacisty uvidíme i v Česku. Trailer je boží
21.03.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Finský režisér Jalmari Helander se proslavil před třinácti lety zábavnou akční komedií Rare Exports a zdá se, že se po letech tápání konečně vrací s pořádným přídavkem. Jeho druhoválečná řežba Sisu nyní zaujala i českého distributora, takže se můžeme pomalu chystat do kina.