FB pixel TP pixel
Nejlepší Resident Evil? Nový seriál Netflixu podle recenzí spoustu věcí tajil © Netflix

Nejlepší Resident Evil? Nový seriál Netflixu podle recenzí spoustu věcí tajil

Po nepříliš úspěšném filmovém rebootu série Resident Evil dorazí už 14. července na Netflix nový seriál. A první recenze mluví dost jasně. Nejenže seriál nabízí spoustu překvapení, má nakročeno k tomu být nejoblíbenější adaptací populárních zombie videoher.

13. 7. 2022 18:45 | Filmové novinky

Adaptace Resident Evilu to při přechodu z herních konzolí a obrazovek počítačů nikdy neměly jednoduché. Fanouškovská základna má své velmi přesné představy o tom, jak by Resident Evil měl vypadat, a řada tvůrců ráda padá do propasti příliš velkého odtržení od předlohy, anebo naopak fetiše na některé prvky zombie série. Odtržení od původní podoby série bylo hlavním kamenem úrazu ve filmových adaptacích od Paula W. S. Andersona, které sice vydělávaly peníze, ale sbíraly bídná hodnocení. Poslední filmová verze Resident Evil: Raccoon City zase byla příliš věrná prvním dvěma herním dílům a nepřinesla pranic nového, ani zajímavého. Nejzajímavější tak doposud byly anime verze, z nichž některé najdete i na Netflixu. A na Netflix nyní přichází i nový seriál Resident Evil: Lék, který nás vezme do dvou časových linií, které se zabývají rodinou Alberta Weskera.

A světe div se, první recenze se víceméně shodují, že jde z hraných verzí o nejzdařilejší adaptaci. Ta prý rozhodně není dokonalá, když seriál trpí nevyrovnaným tempem, napětím i zábavností jednotlivých dějových linek. Už snaha o rozkoření mezi současností a budoucností je ale prý zajímavým prvkem, který představuje mladé a starší verze postav a nechává spoustu volného prostoru i pro jejich budoucí budování a proměny. Akce je podle všeho velmi slušná a zábavná, jen jí v linii budoucnosti, která je plná zombíků, není zrovna mnoho a řada epizod je spíš atmosférický slow-burn než agresivní jízda. Herci jsou ale dle recenzí výteční a nečekaným překvapením je, že seriál navazuje na herní sérii, což asi nikdo nečekal. Trailery se totiž tvářily jako restart ve snaze vytvořit vlastní alternativní realitu mimo hry.

Recenze se ale rozhodně shodují i na tom, že ačkoli se nejedná o špatnou podívanou, seriál nabízí zajímavé nápady a citelná je i snaha o nějaký ten přesah, výsledek není žádná jaderná fyzika a rozhodně máme čekat spíše lehce nablblou žánrovou podívanou, kterou je lepší konzumovat s otevřenou myslí a nikoli v módu rozebíračů každého detailu a rozhodnutí postav. První řada podle všeho solidně otevírá dveře případnému pokračování, které by mohlo mnoho věcí ještě vylepšit, a co je nejlepší, s koncem seriálu bychom měli odcházet od obrazovky s pocitem, že další díly vidět chceme. Inu, na vlastní oči uvidíme již ve čtvrtek 14. července ráno, kdy Resident Evil: Lék vstoupí do nabídky Netflixu.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Trailer 3. řady Mandaloriana unikl na internet. Návrat Baby Yody je velkolepý
Trailer 3. řady Mandaloriana unikl na internet. Návrat Baby Yody je velkolepý
13.07.2022 13:20:00 | Filmové novinky

Disney na konci května odhalil v rámci Star Wars Convention první záběry z třetí řady Mandaloriana. Jenže si je nechal jen pro uzavřený sál. Nyní se upoutávka dostala ven a vypadá epicky i v nižší kvalitě.

Tvůrci Stranger Things nelení. Oznámili další pokračování a nové sci-fi
Tvůrci Stranger Things nelení. Oznámili další pokračování a nové sci-fi
12.07.2022 15:30:00 | Filmové novinky

I když Netflix ohlásil, že chystaná pátá řada hororové sci-fi Stranger Things bude finální, s oblíbeným univerzem plným nejroztodivnějších monster se ještě loučit nebudeme.

Nový akčňák Netflixu slibuje v traileru akci Johna Wicka a usekané hlavy
Nový akčňák Netflixu slibuje v traileru akci Johna Wicka a usekané hlavy
12.07.2022 10:30:00 | Filmové novinky

Nový akční flák Netflixu Denní směna vrátí na streamovací službu Jamieho Foxxe, který zde zaznamenal akční hit Projekt Power. Tentokrát ale bude v praktických kaskadérských scénách lovit upíry.

Marvel oznámil, kdy se znovu objeví Daredevil. Obsadit měl i Schwarzeneggera
Marvel oznámil, kdy se znovu objeví Daredevil. Obsadit měl i Schwarzeneggera
11.07.2022 12:30:00 | Filmové novinky

Neuplynul ještě ani týden od premiéry Thora a marvelovské univerzum nás už láká na své další projekty. Jistě víme, že v novém seriálu Echo se objeví dvě ústřední postavy netflixovských seriálů. Svého režiséra nalezla čtyřka Capa Americy a do dalšího očekávaného projektu by mohla zamířit největší akční hvězda vůbec.