FB pixel TP pixel
Chladnokrevný vrah Ripley lže a krade identity. Trailer Netflixu je naprostý skvost © Netflix

Chladnokrevný vrah Ripley lže a krade identity. Trailer Netflixu je naprostý skvost

Charismatický Andrew Scott se převtělil v jednu z nejslavnějších knižních postav historie a v novém seriálu Netflixu bude lhát, krást identity a vraždit v takovém stylu, že od něj neodtrhnete oči. Alespoň tak se jeví novinka Ripley na základě svého nejnovějšího traileru.

Filmové novinky 4. 3. 2024 18:55 | Filmové novinky

Březen roku 2024 bude na Netflixu patřit mezi nabídkově nejnabušenější měsíce roku, o moc hůře se ale nebudou mít diváci největšího streamera ani začátkem dubna, kdy na platformu dorazí jeden z nejočekávanějších seriálových thrillerů letoška - Ripley. Pokud je vám název povědomý, nejde rozhodně o náhodu. Příběh vraha, lháře a zloděje Toma Ripleyho filmoví diváci dobře znají díky snímku Talentovaný pan Ripley z roku 1999 v hlavní roli s Mattem Damonem. Ten získal svého času 5 nominací na Oscara, a tak nepřekvapí, že velké ambice má i seriálové zpracování, které může rozjet celou sérii příběhů.

Vrah Ripley přichází na Netflix

Stojí za ním scenárista a režisér Steven Zaillian, jeden z blízkých spolupracovníků Stevena Spielberga a vůbec jeden z nejznámějších scenáristů Hollywoodu, který napsal tituly jako Schindlerův seznam nebo Americký gangster. Zaillianova adaptace příběhů o charismatickém podvodníkovi, jehož původně stvořila spisovatelka Patricia Highsmith, nás zavede do 60. let minulého století, kdy se Ripley nejprve protlouká New Yorkem, brzy ale rozjede velkou hru v Itálii, kde se začne přiživovat na boháči, který cestuje po jihu Evropy se svým synem. Jenže jakmile se jednou Ripley zakousne, už nepustí, což v traileru odhaluje Dakota Fanning.

Oblíbený Andrew Scott zase jednou uplatňuje svoje herecké charisma v kombinaci s talentem doslova se převtělit do jakékoli postavy. Což je schopnost, jež ho předurčuje k tomu být mrazivým a fascinujícím Ripleym. Po fascinující upoutávce je o to zajímavější, že Netflix práva na seriál odkoupil od stanice Showtime, pro niž titul původně vznikal. Ostatně první upoutávka před několika týdny zaznamenala na oficiálním YouTube kanálu Netflixu přes milion zhlédnutí, což seriál de facto předurčuje k úspěchu. Možná se však stanice Showtime bála noirovému černobílému zpracování, jež může být pro některé diváky odrazující navzdory tomu, že kamera je už v traileru úžasná.

Zdroj: Netflix

 13 232 zobrazení   22 se líbí
Největší otvírák roku a tržby jako Oppenheimer. Duna 2 nemá konkurenci
Největší otvírák roku a tržby jako Oppenheimer. Duna 2 nemá konkurenci
04.03.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Do světových kin konečně vstoupilo očekávané pokračování snímku Duna z roku 2021 a diváci se v houfech hrnou do kin. Nárůst návštěvnosti překonal očekávání a tržby v USA za první víkend se dokonce vyrovnají Oppenheimerovi. Letos v kinech větší hit zatím nebyl.

Netflix zrušil jednu z nejlepších novinek roku. Nespasily ji ani skvělé recenze
Netflix zrušil jednu z nejlepších novinek roku. Nespasily ji ani skvělé recenze
03.03.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Největší globální streamer bohužel pokračuje v trendu posledních měsíců, kdy nekompromisně ruší cokoliv, co se obratem nestalo velkým globálním hitem. Tentokrát si za to však možná mohl i sám, neboť chválenou krimi Bratři Sunovi postavil proti hned dvěma velkým titulům, které se staly na Netflixu fenoménem.

Netflix odhalil seriál o drogových válkách. Trailer láká na násilí i hvězdu Papírového domu
Netflix odhalil seriál o drogových válkách. Trailer láká na násilí i hvězdu Papírového domu
03.03.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Netflix v březnu chystá celou řadu novinek a mezi ty největší patří i nový seriál z barcelonského přístavu, jemuž vládne mafiánská rodina Manchadů. Jenže jejich království se s čerstvou zásilkou drog pořádně otřese a bude u toho i miláček z Papírového domu Denver.

Mrazivé svědectví z koncentračního tábora. Trailer Tatéra z Osvětimi vás dojme k slzám
Mrazivé svědectví z koncentračního tábora. Trailer Tatéra z Osvětimi vás dojme k slzám
01.03.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Pakliže vám ve snímku Zóna zájmu chyběl pohled do útrob koncentračního tábora v Osvětimi, již v květnu vám to vynahradí nový seriál, který přinese dojemné a zároveň mrazivé svědectví o nacistickém zlu a hledání naděje.