FB pixel TP pixel
Tvrdá rána pro HBO. Rod draka ztratil skoro čtvrtinu diváků © HBO

Tvrdá rána pro HBO. Rod draka ztratil skoro čtvrtinu diváků

HBO začalo svůj rok v plné parádě s hitovou čtvrtou sérií Temného případu, od té doby však čekalo na další diváckou pecku jako na smilování. Podle nejnovějších čísel se zdá, že Rod draka nemusí být megahitem, na který všichni čekali.

Filmové novinky

Rod draka je jednou ze seriálových vlajkových lodí Warner Bros Discovery, vlastníka televizního kanálu HBO a přidružené streamovací platformy Max, a vedle např. The Last of Us by měl také přinášet nejlepší výsledky. Premiérová čísla sledovanosti však poukazují na to, že diváci už mohou být intrikami ze Západozemí trochu přesyceni.

Premiérovou epizodu první řady Rodu draka vidělo v lineárním vysílání a na streamovací platformě v USA kolem 10 milionů diváků, což je číslo pohybující se přibližně v řádech předposlední a poslední řady Hry o trůny. Seriál tak prolomil rekord, jelikož se jednalo o nejlepší čísla prvního dílu nové série vůbec.

Propad sledovanosti

Seriálová sága o Písni ledu a ohně s každou další řadou rostla a ve svém finále se vyšvihla až na rekordní sledovanost 12 milionů diváků. Očekávalo se tedy, že její nástupce o občanské válce mezi Targaryeny a Hightowery poroste též. Premiérový díl druhé řady ale naopak zaznamenal více než 20% pokles, což je pro Warnery, HBO i Max poměrně tvrdá rána.

Podle Warner Bros. Discovery sice celková sledovanost napříč distribučními kanály klesla, Max však prý zaznamenal vůbec největší sledovanost ve své historii. Čísla tak mohou poukazovat nejen na přesycenost obsahem ze Západozemí, ale také na celkový úpadek lineárního vysílání, tedy alespoň, co se týče podobného typu obsahu. Uvidíme tedy, kam se bude celková sledovanost vyvíjet.

Zdroj: Deadline

Reklama
Největší akčňák roku bude online už po měsíci v kinech. Nečekaně propadl
Největší akčňák roku bude online už po měsíci v kinech. Nečekaně propadl
19.06.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Šlo o jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku. Jenže nakonec nejnovější část ságy Šíleného Maxe v kinech nenaplnila očekávání a víceméně propadla. Nyní se studio Warner Bros. pokusí získat peníze od diváků, kteří do kin nevyrazili a vystačí si se sledováním filmu v pohodlí domova.

Jeden z nejděsivějších hororů je zpátky. Smrtící Úsměv vám po traileru nedá spát
Jeden z nejděsivějších hororů je zpátky. Smrtící Úsměv vám po traileru nedá spát
19.06.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Hororový trhák Úsměv v roce 2022 uchvátil diváky i kritiky a v kinech utržil více než 200 milionů dolarů. Není tedy divu, že se o dva roky později chystá do kin pokračování, které dál prohloubí prokletí spojené s lidským traumatem. První upoutávka vyvolává výrazné zneklidnění a děs.

Nejdražší sci-fi Netflixu dostane novou verzi. Natočí ji mistr velkolepých spektáklů
Nejdražší sci-fi Netflixu dostane novou verzi. Natočí ji mistr velkolepých spektáklů
18.06.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Seriál Netflixu Problém tří těles byl jednou z nejočekávanějších novinek letošního roku. Kolem sci-fi ságy se ale též točila řada kontroverzí, včetně věrnosti adaptace nebo „white washingu“. Pokud vás z jakýchkoliv důvodů seriál Netflixu neuspokojil, ale látka vás stále zajímá, možná vás nadchne chystaná nová verze.

Nejhorší sci-fi roku se vrací na Netflix. Necenzurovaná verze všechno překope a zalije krví
Nejhorší sci-fi roku se vrací na Netflix. Necenzurovaná verze všechno překope a zalije krví
18.06.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Režisér Zack Snyder hodlá dodržet svůj slib a připravuje pro fanoušky rozšířené verze svého sci-fi eposu Rebel Moon. Nyní s Netflixem ohlásil datum premiéry a odhalil nové názvy obou filmů, které mají být krvavější a odvážnější.