FB pixel TP pixel
Finále Rodu draka předčasně uniklo na internet © Max

Finále Rodu draka předčasně uniklo na internet

Rod draka patří k nejsledovanějším seriálům na službě Max a s tím se bohužel pojí i jiné nemilé prvenství. Epická fantasy ze Západozemí čelí jednomu z největších úniků poslední doby.

Filmové novinky 1. 8. 2024 15:40 | Filmové novinky

Občanská válka a boj o trůn mezi Rhaenyrou Targaryen a Alicent Hightower je podle serveru Flixpatrol letošním nejpopulárnějším seriálem na Maxu. Je také v posledních několika měsících bezkonkurečně nejvíce nelegálně stahovaným obsahem na nelegálních torrentech. Nově zasáhla seriál další rána týkající se nezákonného šíření, na internet unikla téměř půlhodina z finále druhé řady a to téměř půl týdne před jeho premiérou.

Nejprve na TikToku a poslezé i na X (bývalém Twitteru) a komunitním serveru Reddit se objevilo několik výňatků z nadcházející epizody a videa dosáhla, i přes rychlý zásah právního oddělení Warnerů, více než 100 000 zhlédnutí.

Není to ale poprvé, co seriál čelí únikům materiálu. Již finále minulé řady se potýkalo s uniklými scénami. Otázkou tedy možná není fanouškovský hlad po krvavé řežbě velkých rodů, ale samotné zabezpečení platformy. Představenstvo se svěřilo serveru Variety, že únik má na svědomí blíže nespecifikovaná mezinárodní třetí strana. I v případě předchozí řady se jednalo o únik způsobený mezinárodním distributorem třetí strany, není však jisté, zda se jedná o stejného viníka.

Velkému množství úniků čelila i Hra o trůny a je tedy možná ke zvážení, aby se Max, potažmo Warner Bros. podívali na své bezpečnostní systémy. Nelegální nahrávky ale údajně naznačovaly, že se jako diváci máme na co těšit.

Zdroj: MovieWeb

Reklama  572 zobrazení   48 se líbí
Nejsledovanější seriál Netflixu se vrátí ještě letos. Netflix v prvním traileru oznámil konec Hry na oliheň
Nejsledovanější seriál Netflixu se vrátí ještě letos. Netflix v prvním traileru oznámil konec Hry na oliheň
01.08.2024 14:50:00 | Filmové novinky

Konečně. Nejúspěšnější seriál Netflixu Hra na Oliheň má stanovené datum premiéry dlouho očekávané druhé řady. Streamovací gigant jej prozradil v krátké upoutávce lákající do světa vražedných her plných napětí a intrik.

Nový Terminátor od Netflixu ve fantastickém traileru. Ukazuje jaderný holokaust i válku strojů
Nový Terminátor od Netflixu ve fantastickém traileru. Ukazuje jaderný holokaust i válku strojů
01.08.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Už na konci srpna se objeví nový Terminátor, za kterým tentokrát stojí streamovací služba Netflix. Ta zvolila pro směřování série unikátní styl a Terminátor se tak poprvé přenese do zcela odlišné vizuální podoby. Zároveň chce být věrnější původní vizi Jamese Camerona.

Deadpool a Wolverine bourají rekord za rekordem. Seznam úspěchů nebere konce
Deadpool a Wolverine bourají rekord za rekordem. Seznam úspěchů nebere konce
31.07.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Zpočátku roku se zdálo, že letošek nebude pro kina tím nejlepším a uvidíme na tržbách dopady velké stávky. Posledních pár týdnů se ale zdá, že to možná nebude úplně pravda.

Olympiáda na Maxu trhá rekordy. Je sport budoucností streamingu?
Olympiáda na Maxu trhá rekordy. Je sport budoucností streamingu?
31.07.2024 16:40:00 | Filmové novinky

Diváci si mohou letošní olympijské hry vychutnat způsobem, který nemá obdoby. Vděčí za to platformě Max, vylepšené streamovací platformě Warner Bros. Discovery (WBD), díky které se podařilo transformovat to, jak Evropa sleduje a prožívá olympijské hry. Konkurence ale nespí.