FB pixel TP pixel
Nový Terminátor od Netflixu ve fantastickém traileru. Ukazuje jaderný holokaust i válku strojů © MGM

Nový Terminátor od Netflixu ve fantastickém traileru. Ukazuje jaderný holokaust i válku strojů

Už na konci srpna se objeví nový Terminátor, za kterým tentokrát stojí streamovací služba Netflix. Ta zvolila pro směřování série unikátní styl a Terminátor se tak poprvé přenese do zcela odlišné vizuální podoby. Zároveň chce být věrnější původní vizi Jamese Camerona.

Filmové novinky 1. 8. 2024 14:00 | Filmové novinky

Netflix už 29. srpna uvede jeden z nejočekávanějších seriálů letošního roku. Anime verzi Terminátora s názvem Terminator Zero. A jak ukázaly tituly jako Castlevania nebo Diova krev, akční příběhy mohou v animované podobě velmi dobře prosperovat. Scenárista Mattson Tomlin, který připravuje i druhého Batmana s Robertem Pattinsonem, navíc působí dojmem, že ví, co dělá. A nová upoutávka to potvrzuje.

Tomlin vsadí na žánr hororu a nasměruje sérii zpátky k úplně prvnímu filmu, kdy byl Arnold více méně ekvivalentem hororových ikon Freddyho Kruegera nebo Jasona Voorheese. Tedy nezastavitelným zabijákem, který si jde pro svou oběť stůj co stůj. Naposledy tuhle hororovou vizi přinesl druhý díl, i ten už ale inklinoval k odlehčujícímu humoru, když Cameron začal ságu směřovat k akčnímu spektáklu. Třetí film pak byl už víceméně komedií s akčními pasážemi. Zajímavé rovněž je, že Tomlinova vize je spjatá s původní představou Camerona o tom, jak má Terminátor vypadat. Plnohodnotná upoutávka ukazuje nejen robotí apokalypsu, ale samozřejmě i nukleární holokaust. Ukázaný materiál kombinující 2D a 3D animaci přitom vypadá naprosto parádně.

Ukázka překypuje temnou atmosférou, akce je v animované podobě správně dynamická i velkolepá. Navíc se seriál skutečně hodně blíží původní vizi Jamese Camerona. Ta nepočítala s Arnoldem Schwarzeneggerem, ale střídmějším Lancem Henriksenem, který měl být robotickým infiltrátorem. Této vize jsme se nakonec nedočkali a Arnoldovo ztvárnění ukázalo nezastavitelného vraha, jehož v davu rozhodně nepřehlédnete.

Zdroj: Netflix

Deadpool a Wolverine bourají rekord za rekordem. Seznam úspěchů nebere konce
Deadpool a Wolverine bourají rekord za rekordem. Seznam úspěchů nebere konce
31.07.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Zpočátku roku se zdálo, že letošek nebude pro kina tím nejlepším a uvidíme na tržbách dopady velké stávky. Posledních pár týdnů se ale zdá, že to možná nebude úplně pravda.

Olympiáda na Maxu trhá rekordy. Je sport budoucností streamingu?
Olympiáda na Maxu trhá rekordy. Je sport budoucností streamingu?
31.07.2024 16:40:00 | Filmové novinky

Diváci si mohou letošní olympijské hry vychutnat způsobem, který nemá obdoby. Vděčí za to platformě Max, vylepšené streamovací platformě Warner Bros. Discovery (WBD), díky které se podařilo transformovat to, jak Evropa sleduje a prožívá olympijské hry. Konkurence ale nespí.

Nejslavnější věta Gladiátora málem nezazněla. Crowe ji odmítal, většinou improvizoval
Nejslavnější věta Gladiátora málem nezazněla. Crowe ji odmítal, většinou improvizoval
30.07.2024 19:30:00 | Filmové novinky

Gladiátor patří mezi nejpopulárnější historické filmy a novodobé klasiky. Jak už to ale u podobných filmů bývá, rozhodně nevznikal lehce. Vznik snímku ovlivnila smrt, změny scénáře i samotný Russelll Crowe.

Peníze snů i vlastní tryskáč. Downey obdrží za návrat k Marvelu miliardy a dárečky
Peníze snů i vlastní tryskáč. Downey obdrží za návrat k Marvelu miliardy a dárečky
30.07.2024 16:40:00 | Filmové novinky

Je to jen pár dní, co se Robert Downey Jr. vrátil k Marvelu a bylo potvrzeno, že ho uvidíme v nové záporné roli Doctora Dooma. Nyní bylo rovněž odhaleno, na jaký plat si někdejší představitel Iron Mana přijde. A jsou to samozřejmě neskutečné peníze.