FB pixel TP pixel
Nová Hra o trůny je tady! Rod draka v traileru ukazuje pletichy, krev i draky © HBO

Nová Hra o trůny je tady! Rod draka v traileru ukazuje pletichy, krev i draky

Zatímco George R. R. Martin stále není schopen dopsat Vichry zimy, HBO Max po zakončení Hry o trůny oficiálně představuje dračí prequel. V prvním oficiálním traileru vidíme hlavní postavy a také první létající potvory.

6. 5. 2022 9:45 | Filmové novinky

Když před necelými dvěma lety skončil seriál Hra o trůny, spřádalo už HBO plány na další seriál ze Západozemí. S prvním prequelem to nevyšlo, Rod draka o začátku občanské války mezi Targaryeny už ale dostal zelenou. Seriál nás vezme 200 let před události Hry o trůny a do popředí postaví Viseryse Targaryena, jeho potomky a také lstivého bratra Daemona. Do hlavních rolí obsadili tvůrci Paddyho Considina, Matta Smithe nebo Olivii Cooke. V prvním traileru pak vidíme intriky mezi členy rodiny i mořským rodem Velaryonů, ale také záběry na několik draků.

Rod draka dorazí na HBO Max 21. srpna a bude sestávat prozatím z deseti epizod. Seriál je ale jen počátkem nové série prequelů slavného fantasy díla spisovatele George R. R. Martina s tím, že další projekty jsou aktuálně v plánu. Jelikož je Hra o trůny stále nejpopulárnějším HBO seriálem, dává podobné budování velkého fantasy světa rozhodně smysl.

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Tohle! Je! Žižka! Česká historická řežba má první akční trailer
Tohle! Je! Žižka! Česká historická řežba má první akční trailer
06.05.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Po letech odkladů se suverénně nejdražší český film v září letošního roku konečně vřítí do našich i světových kin. Velkofilm Jan Žižka z dílny Petra Jákla ml. v prvním traileru nabízí pohled na české země v době chabé vlády Václava IV. i jejich hvězdné hollywoodské obyvatelstvo.

Film roku? První recenze na Top Gun 2 slibují strhující zážitek
Film roku? První recenze na Top Gun 2 slibují strhující zážitek
05.05.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Na losangeleském CinemaConu byl v předpremiéře promítnut jeden z letošních nejočekávanějších akčních blockbusterů Top Gun: Maverick s Tomem Cruisem v hlavní roli. První reakce extaticky hlásají, že taková akční pecka v kinech dlouho nebyla.

Nový trailer Obi-Wana Kenobiho ukazuje setkání s Darthem Vaderem
Nový trailer Obi-Wana Kenobiho ukazuje setkání s Darthem Vaderem
04.05.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Nový seriál ze světa Star Wars odstartuje již 27. května. Nový trailer ukazuje hon na slavného rytíře Jedi ze strany Darth Vadera a jeho pohůnků.

Doctor Strange 2 je šíleně nápaditým hororem. Někteří recenzenti film nesnáší
Doctor Strange 2 je šíleně nápaditým hororem. Někteří recenzenti film nesnáší
03.05.2022 13:20:00 | Filmové novinky

Do kin právě vstupuje nový marvelovský blockbuster Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, který režírovala hororová legenda Sam Raimi. Jak dopadl jeho návrat do vod komiksových spektáklů?