FB pixel TP pixel
Konflikty, hněv a stres. Autor Hry o trůny naznačuje velké problémy s novým seriálem © HBO / Max

Konflikty, hněv a stres. Autor Hry o trůny naznačuje velké problémy s novým seriálem

Rod draka se řadí k vlajkovým lodím HBO, respektive služby Max. V případě druhé řady se ale začínají množit i hlasy, které poukazují na unavenost obsahu ze Západozemí. Svého nového a velmi překvapivého kritika nově dostal seriál i v postavě autora knižní předlohy.

Filmové novinky 1. 9. 2024 19:05 | Filmové novinky

George R. R. Martin momentálně komunikuje se svými fanoušky především skrze svůj osobní blog, kam píše postřehy ze svého osobního života i krátké příběhy… zkrátka píše tam vše ostatní, aby nemusel psát Vichry zimy. Nedávno se tam k překvapení mnohých lehce krypticky, ale negativně vyjádřil k druhé řadě Rodu draka, kterou do té doby obhajoval.

Po premiéře prvních dvou dílů, kdy se začaly objevovat některé skeptické hlasy, napsal: „Obě epizody byly prostě skvělé. Temné, to si pište. Velmi temné. Možná vás rozpláčou. (Já sám jsem neplakal, ale jeden z mých přátel ano.) Silné, emotivní, drásající, srdcervoucí. Přesně takové, jak to mám rád.“ Následně se nebál přirovnat seriál i k největšímu z dramatiků historie. „Co na to říct? Na Shakespearovi jsem byl odkojený a tragédie a historické hry miluji ze všeho nejvíc,“ ještě dodal Martin.

Nadšený byl i z bitvy, která se odehrála ve čtvrté epizodě. „Nemyslím si, že bych kdy viděl v historii všech seriálů ze Západozemí lepší a epičtější bitvu s draky,“ psal po odvysílání epizody s názvem Rudý drak a zlato.

Ve svém nedávném blog postu však názorově otočil a zdá se, že nám v brzkých dnech hodlá odhalit možné neshody, které s tvůrčím týmem Rodu draka může mít. „Netěším se na další příspěvky, které sem budu muset napsat. Příspěvky o tom, co všechno je s Rodem draka špatně… ale musím to udělat a udělám to,“ svěřil se pětasedmdesátiletý autor, který podle svých postů má pravděpodobně špatné období. „Mám za sebou dost mizerný rok, plný stresu, hněvu, konfliktů a porážek. O něčem z toho musím mluvit a budu, budu... Byl jsem nějakou dobu mimo počítač na cestách, takže spousta věcí, které bylo třeba říct, ještě řečena nebyla,“ tajemně naznačuje na svém blogu. V nejbližších dnech se tak možná bude dštít dračí síra, která nám pomůže poodhalit situaci kolem epického seriálu.

Zdroj: Variety

Reklama
Proč skončila Teorie velkého třesku? Sheldon konečně odhalil dojemné osobní důvody
Proč skončila Teorie velkého třesku? Sheldon konečně odhalil dojemné osobní důvody
01.09.2024 14:05:00 | Filmové novinky

Otázka, kdy přišel správný čas ukončit určitý seriál, bývá často dost palčivou. Někdy konec vykrystalizuje přirozeně z příběhu, jindy je na vině sledovanost nebo ochota herců samotných se na projektu podílet. V nedávném podcastu s Davidem Tennantem odhalila hvězda Teorie velkého třesku, co stálo za koncem milovaného sitcomu.

Nový Terminátor, seriálový Pán prstenů, božská fantasy a další skvělé novinky (nejen) na Netflixu
Nový Terminátor, seriálový Pán prstenů, božská fantasy a další skvělé novinky (nejen) na Netflixu
30.08.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Poslední prázdninový víkend je tady a svět streamingu naplno odhaluje mnoho velkých novinek podzimní sezóny. Ve velkém do toho šlápnul Netflix, ale také Amazon či Disney Plus. Překvapení pak přichází od Applu, který uvádí neohlášený režisérský sestřih Napoleona.

Apokalyptický sci-fi hit Netflixu se vrací. Trailer slibuje přesun příšer do současnosti
Apokalyptický sci-fi hit Netflixu se vrací. Trailer slibuje přesun příšer do současnosti
30.08.2024 15:45:00 | Filmové novinky

Fanoušci korejských sci-fi seriálů by měli zbystřit. Na Netflix se totiž vrací monstrózní hit Příšera ze starého Soulu, který ve druhé řadě značně změní svůj přístup. Z historického zasazení roku 1945 se totiž přesuneme do současnosti. A o akci s monstry nebude zjevně nouze.

Režisérská verze Napoleona je nečekaně online. Je kratší, než tvůrci slibovali
Režisérská verze Napoleona je nečekaně online. Je kratší, než tvůrci slibovali
30.08.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Ridley Scott nakonec překvapivě splnil svůj slib a přináší divákům prodlouženou verzi svého historického spektáklu Napoleon, jenž odkrývá nové detaily Bonapartova příběhu. Režisérský sestřih, který je nyní dostupný na Apple TV+, nabízí 48 minut zcela nových scén.