FB pixel TP pixel
Sopránovi jsou zpátky! HBO vydalo parádní trailer filmového prequelu © TMDB

Sopránovi jsou zpátky! HBO vydalo parádní trailer filmového prequelu

HBO právě vypustilo ukázku k filmu Všichni svatí mafie, ve kterém uvidíme zrod ikonické popkulturní postavy Tonyho Soprána. A fanoušci seriálu i mafiánských filmů obecně se mají na co těšit.

Filmové novinky

Epickou fresku Rodina Sopránů o americko-italském mafiánovi Anthonym Sopránovi a jeho nejbližších jistě není třeba nikomu, kdo má alespoň minimální povědomí o televizním dění, připomínat. Je to projekt mnohými považován za jeden z nejlepších amerických seriálů vůbec, je ověnčený řadami cen a bývá dáván za ukázkový příklad Quality TV, tedy seriálů, které vyprávějí složité příběhy s prohloubenou psychologií postav a nejednoznačným vyzněním. Nyní se autoři seriálu k postavě Tonyho Soprána vrátili a převypráví nám příběh jeho formativních let, ve kterém se z mladého teenagera stane mocný mafiánský boss.

Snímek pojmenovaný Všichni svatí mafie (The Many Saints of Newark) se odehrává v šedesátých letech v jedné z nejbouřlivějších epoch v dějinách Newarku a mladý Anthony Soprano se zde stává mužem právě v době, kdy začínají povstávat konkurenční gangsteři a zpochybňovat moc všemocné zločinecké rodiny DiMeo nad městem, které je stále více rozvráceno rasovými konflikty. Na filmu spolupracoval autor seriálu David Chase, režie se ujal Alan Taylor, který několik dílů seriálu režíroval a mezi jeho nejznámější snímky patří Thor: Temný svět a Terminator Genisys. Role Tonyho příznačně připadla Michaelu Gandolfinimu, synu zesnulého Jamese Gandolfiniho, který Anthonyho ztvárnil v seriálu. Vedle něj se ve filmu objeví i herecké hvězdy jako Vera Farmiga, Jon Bernthal, Ray Liotta nebo Alessandro Nivola. Dobové drama, které půjde zároveň do kin a bude dostupné na HBO Max, uvidíme tento podzim.

 345 zobrazení  
Tarantino se rozmluvil o konci kariéry. Vážně skončí už po příštím filmu?
Tarantino se rozmluvil o konci kariéry. Vážně skončí už po příštím filmu?
30.06.2021 | Filmové novinky

Quentin Tarantino se po čase rozpovídal o konci kariéry a svém dost možná posledním (?) filmu. Vážně to už brzy zapíchne?

Sci-fi roku se blíží. Nový trailer Asimovovy Nadace vám vyrazí dech!
Sci-fi roku se blíží. Nový trailer Asimovovy Nadace vám vyrazí dech!
29.06.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci hard sci-fi se mají na co těšit. Apple právě vydal nový dvouminutový trailer na svůj letošní seriálový hit, který láká bohatou výpravou se skvělými triky a prozradí datum premiéry.

Disney kvůli rasismu opět změnil kánon Star Wars. Fanoušci zuří
Disney kvůli rasismu opět změnil kánon Star Wars. Fanoušci zuří
29.06.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Politická korektnost v podání studia Walt Disney Pictures nemá obdoby. Nově si studio dovolilo změnit název ikonického plavidla, které je součástí kánonu Star Wars celá desetiletí, z důvodu strachu z rasismu.

Nové Star Wars napíše scenárista jednoho z nejlepších filmů na Netflixu
Nové Star Wars napíše scenárista jednoho z nejlepších filmů na Netflixu
28.06.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Filmové Star Wars jsou po nepříliš povedené sequelové trilogii pánů Johnsona a Abramse v několikaletém limbu. Pomalu se ale chystají znovu k životu a my víme, kdo bude zřejmě u toho.