FB pixel TP pixel
Frankenstein jako od Karla Zemana. Nové fantasy přichází s úchvatným trailerem © Searchlight Pictures

Frankenstein jako od Karla Zemana. Nové fantasy přichází s úchvatným trailerem

Jeden z nejosobitějších režisérů současnosti, Jorgos Lanthimos, popustil uzdu své fantazii a hlásí se s novým filmem, který bude pravděpodobně jednou z nejbizarnějších věcí, které letos v kinech uvidíme.

12. 5. 2023 12:00 | Filmové novinky

Jorgos Lanthimos rád provokuje a baví. Jeho filmy jako Humr, Špičák či Favoritka rozhodně nejsou šálkem čaje pro každého, řecký autor ale dokáže svou divností (ne nadarmo se řadí k největším hlasům tzv. řecké divné vlny) strhnout davy. Pět let po úspěchu své verze kostýmního dramatu Favoritka se nyní hlásí s novým filmem Poor Things, kde opět spojil síly s herečkou Emmou Stone. A opět jde o jednu z nejbizarnějších podívaných, která nás do konce roku v kinech čeká.

Lanthimosův sedmý celovečerní film adaptuje stejnojmenný skotský román z devadesátých let, jenž by měl být jakousi moderní reimaginací Frankensteina. Místo monstra se zde ovšem setkáváme s oživenou mladou ženou (Emma Stone), jejíž touha po poznání světa neustále roste. Teaser nás láká na bohatou audiovizuální jízdu, připomínající filmy Michela Gondryho, Karla Zemana nebo Terryho Gilliama (ano, všech dohromady). Nechybí ani pro Lanthimose typické odosobněné herectví a „deadpan“ dialogy. Mimo Emmy Stone se ve filmu představí tkaé Willem Dafoe jako její stvořitel, Mark Ruffalo jako její průvodce nebo Margaret Qualley. Pokud se vše vydaří, můžeme se možná těšit na tuhle temnou pohádku už letos na podzim.

Zdroj: Searchlight Pictures

Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
Netflix láká na nový mrazivý horor. Napínavému traileru vládne hvězda Boje o moc
Netflix láká na nový mrazivý horor. Napínavému traileru vládne hvězda Boje o moc
11.05.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Netflix představil jednu z očekávaných červnových novinek v podobě slibně vyhlížejícího australského hororu Run Rabbit Run. Snímek, který dorazí na konci měsíce, láká na psychologické trauma a Sarah Snook z hitu HBO Boj o moc.

Drsňák Lundgren bojuje s rakovinou. Doktor mu předpověděl 3 roky života
Drsňák Lundgren bojuje s rakovinou. Doktor mu předpověděl 3 roky života
11.05.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Jedna z největších akčních hvězd 80. let a dodnes velmi aktivní herec, který se v druhém Creedovi dokonce znovu objevil jako ikonický bijec Ivan Drago, trpí rakovinou. Dolph Lundgren se ale nevzdává.

Nejdojemnější film roku je konečně online. Nenechte si ho ujít
Nejdojemnější film roku je konečně online. Nenechte si ho ujít
10.05.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Do online prostoru se konečně přiřítil jeden z nejlepších filmů loňského roku a zaručeně největší doják pro každého fanouška kinematografie. Novinka režiséra Stevena Spielberga vás však neprotáhne jen jeho zálibou v natáčení ultimátních filmových zážitků, ale také těžkým rozvodem rodičů.

Netflix láká na největší květnové hity. Mnoho velkých titulů ve videu zatajil
Netflix láká na největší květnové hity. Mnoho velkých titulů ve videu zatajil
10.05.2023 14:15:00 | Filmové novinky

Netflix jako každý měsíc vyrukoval s upoutávkovým sestřihem, který má předplatitelům představit největší hity následujících dní a týdnů. Už druhý měsíc za sebou ale jeho výběr působí zcela absurdně, když nepochopitelně vynechává řadu zajímavých titulů, které rozhodně stojí za pozornost.