FB pixel TP pixel
Seriál Terapie skončí na HBO poslední řadou 7. ledna © TMDB

Seriál Terapie skončí na HBO poslední řadou 7. ledna

Po osmi letech se uzavře ordinace Karla Rodena, který jako psychoterapeut pomáhal svým pacientům v jejich osobních a pracovních problémech. Dlouho odkládaná premiéra třetí a závěrečné řady se uskuteční začátkem příštího roku.

Filmové novinky

Terapie sice nebyl první seriál české pobočky HBO, tím byl střihový pořad Na stojáka, ale byl prvním hraným. Vznikl podle konceptu izraelského seriálu BeTipul, který má jednoduchou a pro producenty velmi efektivní formu - hlavním hrdinou je psychoterapeut, který ve své domácí ordinaci zpovídá pacienty s různými problémy. Většina dílů tak má maximálně dvahrdiny a jednu lokalitu, co je těžištěm seriálu, jsou herecké výkony a propracované dialogy.

Českou verzi pro HBO režíroval Petr Zelenka a do hlavní role si vybral Karla Rodena. Mimochodem čeští tvůrci měli původně i jiné kandidáty, mluvilo se také o Ivanu Trojanovi a velkým favoritem byl dlouho Oldřich Kaiser. Nakonec však rozhodla profesionalita a spolehlivost Karla Rodena, který se tak objevil ve všech 45 epizodách prvních řady z roku 2011 a také ve všech 35 epizodách druhé řady z roku 2013.

Dlouhou dobu se zdálo, že česká verze Terapie se uzavře po 80 epizodách, ale nakonec už v roce 2016 šla do výroby třetí řada. Ta bude mít celkem 36 dílů a premiéru české HBO naplánovalo (po ochutnávce na letošním karlovarském festivalu) na 7. ledna. V třetí řadě seriálu se objeví nové postavy v podání herců jako je Marek Taclík, Vojtěch Dyk, Zdena Studénková, Ivana Chýlková či Jenovéfa Boková. Po jeho konci se tak počet dílů zastaví na úctyhodných 116, v přepočtu na minuty (jedna epizoda má zhruba 20-30 minut) se tak bavíme zhruba o čase 3.300 minut. Produkce už dále podle slov tvůrců na včerejší slavnostní premiéře nebude pokračovat, prý také protože si Karel Roden odvedl k sobě už veškerý nábytek i ošacení ze seriálu.

Kdo si koncept Terapie oblíbil, tomu už české HBO nabízí k dispozici také další jazykové variace, které díky středoevropskému HBO vznikly - rumunská (2010), polská (2011) či maďarská (2012). Americký remake nazvaný V odborné péči, v hlavní roli Gabriel Byrne, bohužel aktuálně online nikde není.

 247 zobrazení   5 se líbí
Ben Affleck okrade drogový kartel v novém akčním thrilleru na Netflixu
Ben Affleck okrade drogový kartel v novém akčním thrilleru na Netflixu
10.12.2018 13:30:00 | Filmové novinky

Netflix na své obrazovky opět přivede velká hollywoodská jména, když se v novém traileru k filmu s názvem Triple Frontier gang zlodějů v podání Bena Afflecka, Oscara Isaaca nebo Charlieho Hunnama rozhodne oloupit drogový kartel.

Králičí animované drama Watership Down bude o Vánocích na Netflixu
Králičí animované drama Watership Down bude o Vánocích na Netflixu
06.12.2018 10:30:00 | Filmové novinky

Spolupráce Netflixu a BBC na klasické pohádce Richarda Adamse se nyní představuje v upoutávce, ve které uslyšíme hlasy Jamese McAvoye nebo Bena Kingsleyho.

Skončí Přátelé na Netflixu? Podle aktuálních zpráv zatím ne!
Skončí Přátelé na Netflixu? Podle aktuálních zpráv zatím ne!
04.12.2018 14:30:00 | Filmové novinky

Od 1. ledna 2015 je na americkém a od 1. ledna 2018 na českém Netflixu dostupných všech deset sezón jednoho z nejslavnějších sitcomů všech dob Přátelé. Ještě večer to vypadalo, že ke konci roku seriál z jejich databáze zmizí. Ale nakonec tomu tak nebude.

Netflix dál útočí, Scorseseho The Irishman bude na velkém plátně
Netflix dál útočí, Scorseseho The Irishman bude na velkém plátně
03.12.2018 16:30:00 | Filmové novinky

Hollywoodská hvězda Robert De Niro, a současně představitel hlavní role v novém filmu Martina Scorseseho The Irishman, potvrdil, že snímek budou diváci moci příští rok zhlédnout nejen na Netflixu, ale i ve vybraných kinech.