FB pixel TP pixel
Seriál Terapie skončí na HBO poslední řadou 7. ledna © TMDB

Seriál Terapie skončí na HBO poslední řadou 7. ledna

Po osmi letech se uzavře ordinace Karla Rodena, který jako psychoterapeut pomáhal svým pacientům v jejich osobních a pracovních problémech. Dlouho odkládaná premiéra třetí a závěrečné řady se uskuteční začátkem příštího roku.

Filmové novinky 11. 12. 2018 17:10 | Filmové novinky

Terapie sice nebyl první seriál české pobočky HBO, tím byl střihový pořad Na stojáka, ale byl prvním hraným. Vznikl podle konceptu izraelského seriálu BeTipul, který má jednoduchou a pro producenty velmi efektivní formu - hlavním hrdinou je psychoterapeut, který ve své domácí ordinaci zpovídá pacienty s různými problémy. Většina dílů tak má maximálně dvahrdiny a jednu lokalitu, co je těžištěm seriálu, jsou herecké výkony a propracované dialogy.

Českou verzi pro HBO režíroval Petr Zelenka a do hlavní role si vybral Karla Rodena. Mimochodem čeští tvůrci měli původně i jiné kandidáty, mluvilo se také o Ivanu Trojanovi a velkým favoritem byl dlouho Oldřich Kaiser. Nakonec však rozhodla profesionalita a spolehlivost Karla Rodena, který se tak objevil ve všech 45 epizodách prvních řady z roku 2011 a také ve všech 35 epizodách druhé řady z roku 2013.

Dlouhou dobu se zdálo, že česká verze Terapie se uzavře po 80 epizodách, ale nakonec už v roce 2016 šla do výroby třetí řada. Ta bude mít celkem 36 dílů a premiéru české HBO naplánovalo (po ochutnávce na letošním karlovarském festivalu) na 7. ledna. V třetí řadě seriálu se objeví nové postavy v podání herců jako je Marek Taclík, Vojtěch Dyk, Zdena Studénková, Ivana Chýlková či Jenovéfa Boková. Po jeho konci se tak počet dílů zastaví na úctyhodných 116, v přepočtu na minuty (jedna epizoda má zhruba 20-30 minut) se tak bavíme zhruba o čase 3.300 minut. Produkce už dále podle slov tvůrců na včerejší slavnostní premiéře nebude pokračovat, prý také protože si Karel Roden odvedl k sobě už veškerý nábytek i ošacení ze seriálu.

Kdo si koncept Terapie oblíbil, tomu už české HBO nabízí k dispozici také další jazykové variace, které díky středoevropskému HBO vznikly - rumunská (2010), polská (2011) či maďarská (2012). Americký remake nazvaný V odborné péči, v hlavní roli Gabriel Byrne, bohužel aktuálně online nikde není.

 247 zobrazení   5 se líbí
Ben Affleck okrade drogový kartel v novém akčním thrilleru na Netflixu
Ben Affleck okrade drogový kartel v novém akčním thrilleru na Netflixu
10.12.2018 13:30:00 | Filmové novinky

Netflix na své obrazovky opět přivede velká hollywoodská jména, když se v novém traileru k filmu s názvem Triple Frontier gang zlodějů v podání Bena Afflecka, Oscara Isaaca nebo Charlieho Hunnama rozhodne oloupit drogový kartel.

Králičí animované drama Watership Down bude o Vánocích na Netflixu
Králičí animované drama Watership Down bude o Vánocích na Netflixu
06.12.2018 10:30:00 | Filmové novinky

Spolupráce Netflixu a BBC na klasické pohádce Richarda Adamse se nyní představuje v upoutávce, ve které uslyšíme hlasy Jamese McAvoye nebo Bena Kingsleyho.

Skončí Přátelé na Netflixu? Podle aktuálních zpráv zatím ne!
Skončí Přátelé na Netflixu? Podle aktuálních zpráv zatím ne!
04.12.2018 14:30:00 | Filmové novinky

Od 1. ledna 2015 je na americkém a od 1. ledna 2018 na českém Netflixu dostupných všech deset sezón jednoho z nejslavnějších sitcomů všech dob Přátelé. Ještě večer to vypadalo, že ke konci roku seriál z jejich databáze zmizí. Ale nakonec tomu tak nebude.

Netflix dál útočí, Scorseseho The Irishman bude na velkém plátně
Netflix dál útočí, Scorseseho The Irishman bude na velkém plátně
03.12.2018 16:30:00 | Filmové novinky

Hollywoodská hvězda Robert De Niro, a současně představitel hlavní role v novém filmu Martina Scorseseho The Irishman, potvrdil, že snímek budou diváci moci příští rok zhlédnout nejen na Netflixu, ale i ve vybraných kinech.