FB pixel TP pixel
Potvrzeno! Brutální akčňák s vybuchujícími nacisty uvidíme i v Česku. Trailer je boží © Lionsgate

Potvrzeno! Brutální akčňák s vybuchujícími nacisty uvidíme i v Česku. Trailer je boží

Finský režisér Jalmari Helander se proslavil před třinácti lety zábavnou akční komedií Rare Exports a zdá se, že se po letech tápání konečně vrací s pořádným přídavkem. Jeho druhoválečná řežba Sisu nyní zaujala i českého distributora, takže se můžeme pomalu chystat do kina.

21. 3. 2023 16:15 | Filmové novinky

Režisér a scenárista Jalmari Helander je zpátky! Tvůrce výborného Rare Exports: A Christmas Tale a nepříliš povedeného Sejmi prezidenta tentokrát natočil ultimátní mix westernu a druhoválečných jatek s názvem Sisu, v němž charismatický Jorma Tommila brutálně naloží skupince nacistů. Téměř 600 kilometrů od nejbližší banky se mu totiž podařilo najít zlato, které by nacisté určitě chtěli, on má však své osobní trauma a pro svůj cíl hodlá jít přes hodně krvavé mrtvoly. Umlácení nácka helmou? Ano! Hození miny na náckovu hlavu? To si pište! Bránění se kulometné palbě štítem jako Wonder Woman? Panebože, dejte mi někdo lístek do kina!

Tohle volání nyní naštěstí vyslyšel tuzemský distributor Falcon, který film uvede i v českých kinech. A naštěstí nebudeme na premiéru čekat příliš dlouho, nacistická jatka totiž dorazí již 27. dubna, tedy přesně tři měsíce od uvedení ve finských kinech. Sisu tak vlastně dokonale naváže na akční masakrování zabijáků ve fenomenálním čtvrtém dílu Johna Wicka. Že by se nám tu rýsoval trend akčních bomb k závěru každého měsíce? To asi ne, ale bylo by to v záplavě sterilních blockbusterů za stamiliony docela osvěžující. Tak hlavně nezaváhejte a ukažte lokální distribuci, že filmy jako Sisu chceme vidět v kině. Vždyť tahle finská paráda má aktuálně na Rotten Tomatoes stále 100 procent kladných reakcí, které mluví o jednom z nejzábavnějších akčních filmů letošního roku.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Druhá řada Pána prstenů konečně nabírá známé herce. Charisma mají na rozdávání
Druhá řada Pána prstenů konečně nabírá známé herce. Charisma mají na rozdávání
21.03.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Ve Velké Británii se již natáčí druhá řada fantasy kolosu Pán Prstenů: Prsteny moci od Amazonu. Jeho tvůrci právě prozradili, že filmařský tým nově doplní trojice charakterních herců.

Netflix opouští nejlepší válečný film posledních 25 let. Zmizí i další oblíbené filmy
Netflix opouští nejlepší válečný film posledních 25 let. Zmizí i další oblíbené filmy
20.03.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Už začátkem dubna chystá Netflix další čistku obsahu, která bude průběžně pokračovat během celého měsíce. Zmizí oblíbené akční filmy, kultovní komedie i dojímavé srdcovky.

Připravte si flanelky! Legendární Kutil Tim bude konečně dostupný online
Připravte si flanelky! Legendární Kutil Tim bude konečně dostupný online
20.03.2023 14:55:00 | Filmové novinky

V dubnu si konečně odškrtneme jeden z velkých restů streamovacích služeb. Do online prostoru se totiž po letech čekání konečně vrhne sitcomová klasika Kutil Tim.

Nejlepší akční komedie se Schwarzeneggerem je konečně (opět) online
Nejlepší akční komedie se Schwarzeneggerem je konečně (opět) online
20.03.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Trvalo to více než rok, ale konečně se jeden z nejlepších akčních filmů všech dob, totální etalon špionážních nářezů a výrazný zářez v kariéře Arnolda Schwarzeneggera objevil znovu online.