FB pixel TP pixel
Poslední velká konkurence Netflixu přichází! Konečně víme, kdy se spustí v Česku © Paramount Pictures

Poslední velká konkurence Netflixu přichází! Konečně víme, kdy se spustí v Česku

Streamovací služba SkyShowtime patří mezi poslední velké streamovací služby, které mají šanci zacloumat postavením Netflixu na trhu. Po zahájení aktivit v Evropě v letošním roce expanze pokračuje během podzimu. Češi se pak mohou těšit již v roce 2023.

4. 11. 2022 17:00 | Streaming novinky

Společnosti Universal a Paramount sice každá provozují svoji streamovací platformu (Peacock resp. Paramount+), ale pro polovinu Evropy se rozhodly v boji proti dalším hráčům spojit síly. Místo dvou a více služeb tak severní, střední a východní Evropa dostanou službu jen jednu, která za jednu cenu kombinuje všechny značky, filmy či seriály patřící pod obě dvě studia. SkyShowtime byla v Evropě poprvé spuštěna v Dánsku, Finsku, Norsku a Švédsku 20. září tohoto roku a poté se 25. října rozšířila do Nizozemska a Portugalska. Po svém nadcházejícím spuštění v Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, Kosovu, Černé Hoře, Srbsku a Slovinsku v prosinci bude pokračovat ve svém launchi ve Španělsku, Andoře a střední a východní Evropě v 1. čtvrtletí 2023.

„SkyShowtime byla stvořena pro Evropu a my jsme nadšeni, že můžeme divákům ve střední a východní Evropě říci, že už je skoro čas na SkyShowtime. Těší nás, že jim můžeme přinést exkluzivní přístup k nejnovějším seriálům a filmům z našich ikonických a světově proslulých studií a také prémiovou řadu kvalitního lokálního zábavního obsahu. Po úspěšném spuštění v zemích severní Evropy a Portugalsku je pro nás expanze na tyto významné trhy a zpřístupnění SkyShowtime ještě většímu počtu lidí v celé Evropě důležitým milníkem,“ řekl CEO SkyShowtime Monty Sarhan.

SkyShowtime uvede premiéry filmových trháků studií, nové prémiové seriály, obsah pro děti a rodinu a kurátorský výběr titulů z filmotéky od Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME, Sky Studios a Peacock – vše streamované na jedné platformě. SkyShowtime bude také disponovat lokálním originálním obsahem, dokumenty a speciály. Ačkoli se cenovou strategii a další detaily dozvíme při expanzi 14. prosince, již nyní víme, že do České republiky se SkyShowtime podívá v únoru příštího roku. Kromě nás se zkraje roku dočkají spuštění i uživatelé Slovenska, Polska, Maďarska, Rumunska, Albánie a Severní Makedonie. Pokud by vás zajímalo, jak služba vypadá v detailu, tady jsme sepsali prvotní dojmy.

Zdroj: THR

 21 329 zobrazení   92 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
HBO a další streamovací obři rostou a zatápí Netflixu. Trápí je ale finance
HBO a další streamovací obři rostou a zatápí Netflixu. Trápí je ale finance
04.11.2022 11:20:00 | Streaming novinky

Hned tři velcí streamovací hráči reportovali poslední týden kvartální výsledky. Dařilo se HBO Max, Paramount+ či Peacock dohánět Netflix či Disney+? Podle čísel předplatitelů ano, ale před všemi hráči leží mnohem větší výzva - ziskovost.

Apple razantně zdražuje svou streamovací službu. Tlačí výhodnou nabídku
Apple razantně zdražuje svou streamovací službu. Tlačí výhodnou nabídku
25.10.2022 18:30:00 | Streaming novinky

Je to jen pár dní, co společnost Apple nepotěšila své zákazníky nepříliš podařeným line-upem svých nových tabletů a nyní přidává ránu i zákazníkům ze světa streamingu. Ačkoli se službě Apple TV+ zatím moc nedaří Netflixu a spol. konkurovat, s okamžitou platností dochází k obřímu skoku v její ceně.

Sdílení hesel na Netflixu končí. Streamer útočí na uživatele novou funkcí
Sdílení hesel na Netflixu končí. Streamer útočí na uživatele novou funkcí
24.10.2022 15:20:00 | Streaming novinky

Předplatitelé Netflixu dostali v posledních dnech od streamera zprávu, v níž představuje novou funkci převádění profilů. Ta je klíčovou součástí snahy Netflixu zpeněžit sdílení účtů.

Nový megahit Netflixu trhá rekordy sledovanosti. Odolal mu jediný seriál
Nový megahit Netflixu trhá rekordy sledovanosti. Odolal mu jediný seriál
21.10.2022 14:20:00 | Streaming novinky

Producent Ryan Murphy dělá Netflixu určitě radost. Prakticky každý jeho titul se může pyšnit vysokou sledovaností a značným mediálním zájmem. Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera navíc dokázala přepsat netflixovské tabulky sledovanosti.