FB pixel TP pixel
Sledovanost seriálu Most! roste každým dílem © TMDB

Sledovanost seriálu Most! roste každým dílem

Výtečnými čísly sledovanosti se může pyšnit nový seriál tvůrčí dvojice Petr Kolečko o Jan Prušinovský. Každý díl zaznamená vyšší sledovanost a ta odložená je dokonce rekordní.

České novinky

Seriál Most! během krátké chvíle stačil zlidovět a jeho hlášky a scénky jsou mezi diváky velmi populární. Nasvědčují tomu i čísla sledovanosti, kdy pondělní čtvrtý díl sledovalo 1,46 milionů diváků. První díl pak sledovalo 1,2 milionů, druhý 1,25 a třetí 1,35 milionů diváků. Zajímavá jsou ovšem i čísla odložené a internetové sledovanosti (tedy diváků, kteří si pustí pořad dodatečně mimo přímé vysílání). V televizi pak odloženě sledovalo první díl 328 tisíc diváku a dodatečně na webu během prvních sedmi dní po odvysílání 141 tisíc. Celkově to dělalo navýšení sledovanosti o 44 %, druhý díl zaznamenal navýšení o 40 %. Podle mluvčí České televize Alžběty Plívové to dělá z Mostu! absolutního rekordmana v odložené a internetové sledovanosti mezi pořady z vlastní tvorby České televize. Dřívějším vedoucím v této sledovanosti pak byl loňský komediální seriál Dabing Street.

Seriál Most! se točí kolem postavy Luďka (Martin Hofmann), kterého vyhodili z práce, má dluhy a bydlí v rozpadlém domě, do kterého se zpátky nastěhuje jeho bratr, který podstoupil operaci a v seriálu dále vystupuje jako Luďkova sestra Dáša (Erika Stárková). To roztáčí koloběh událostí, ve kterých sledujeme typově skvěle vybrané postavy, stižené nejrůznějšími předsudky, jimž musí v mnoha situacích čelit. Seriál byl představen již loni v květnu na brněnském festivalu televizních a online seriálů Serial Killer. Most! se pak natáčel v reálných lokacích města, má dohromady osm dílů a je to už šestá spolupráce mezi Petrem Kolečkem a Janem Prušinovským. Všechny díly jsou dostupné na serveru iVysílání České televize.

 766 zobrazení   197 se líbí
Toman je favoritem udílení Český lev pro nejlepší české filmy
Toman je favoritem udílení Český lev pro nejlepší české filmy
22.01.2019 17:30:00 | České novinky

Letos v březnu se bude konat již 26. ročník udílení filmových cen Český lev. Česká filmová a televizní asociace tak dnes vyhlásila nominované filmy, které se budou o ceny na slavnostním vyhlášení ucházet.

10 českých seriálových novinek roku 2019
10 českých seriálových novinek roku 2019
15.01.2019 9:15:00 | České novinky

Podporujete lokální farmáře? Tak proč to nezkusit i s lokálními filmaři. A že se letos v českých televizích poměrně urodilo. Podívejte se, které české seriály byste si neměli nechat ujít.

Národní filmový archiv zpřístupňuje vybrané české filmy na Youtube
Národní filmový archiv zpřístupňuje vybrané české filmy na Youtube
10.01.2019 19:15:00 | České novinky

Kanál pod názvem Česká filmová klasika nabídne zdarma a legálně filmy vybraných českých režisérů. Nyní jsou k dispozici tři snímky, ale nabídka by se měla postupně rozšiřovat až na několik desítek.

Nejočekávanější české filmy roku 2019
Nejočekávanější české filmy roku 2019
09.01.2019 | České novinky

Zatímco se česká filmová obec chystá na vyhlášení nejlepších českých filmů loňského roku, my hledíme do budoucna a vyhlížíme nejočekávanější tuzemské zářezy následujících měsíců. Najdete si svého favorita?