FB pixel TP pixel
Stallone odhaluje tajemství Rockyho a Ramba. Nový dokument Netflixu překvapí i skalní fanoušky © Netflix

Stallone odhaluje tajemství Rockyho a Ramba. Nový dokument Netflixu překvapí i skalní fanoušky

Nedávno na Netflix doputoval třídílný dokument o Arnoldu Schwarzeneggerovi, nyní streamovací gigant chystá portrét další osmdesátkové legendy – Sylvestera Stallona. Kritici v Torontu biografii s názvem Sly již viděli, my se tak můžeme podívat, jestli se povedla.

Filmové novinky

Legenda osmdesátých let, Arnold Schwarzenegger, před nedávnem poprvé vstoupila do seriálových vod s akční špiónskou komedií FUBAR a vedle toho pro Netflix natočila třídílný autobiografický dokument Arnold. Další akční osmdesátková star, Sylvester Stallone, již za sebou úspěšný seriálový debut má s mafiánskou dramedií Tulsa King, a i u něj se můžeme těšit na Netflixem zfilmovaný portrét v dokumentu Sly od Thoma Zimnyho. Vybraní kritici již Slye měli možnost vidět na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, a podle prvních ohlasů to vypadá, že se životopis charismatického herce povedl.

Dle recenzí nabízí Stalloneho životopis poměrně hluboký vhled do jeho života a průzkum jeho umělecké cesty. Nakoukneme na jeho životní příběh od bouřlivého manželství jeho rodičů či otcovy násilnické minulosti, která zásadně ovlivnila jeho empatický pohled patrný v jeho ikonických postavách. Stallone se podělí o vhled do svého tvůrčího procesu a vypráví, jak se jako scenárista zdokonaloval v přepisování filmových dialogů. Jeho oblíbené žánry mu umožnily konfrontovat se s vlastní minulostí a předávat jeho typická emocionální životní moudra.

Film se vyhýbá zbožštění Slye a naopak ukazuje Stalloneho sebekritiku. Nejsilnější je dokument v momentech, kdy Stallone hovoří o svých kultovních sériích (Rocky, Rambo) a nabízí cenné postřehy, které mohou překvapit i jeho oddané fanoušky. Recenzenti si ale všímají, že dokument se sice dotýká Stalloneho dětství a raných filmových vlivů, ale jen opatrně našlapuje kolem určitých kapitol jeho života a kariéry. Zejména chybí rozhovory o jeho manželkách a jsou zamlčeny etapy, jako je jeho nepříliš úspěšné komediální období. Navzdory těmto výhradám ale „Sly“ divákům poskytuje podmanivý pohled na svůj odkaz a nabízí momenty nadhledu a dojetí. Dokument bude k vidění na Netflixu od 3. listopadu.

Zdroj: Rotten Tomatoes

 13 969 zobrazení   1 102 se líbí
Nejúspěšnější akční krimi Netflixu se vrací. Nový trailer odhalil datum premiéry
Nejúspěšnější akční krimi Netflixu se vrací. Nový trailer odhalil datum premiéry
18.09.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil novou upoutávku na pokračování jeho nejúspěšnějšího seriálového akčňáku. Ve spin-offu Papírového domu se zaměříme na charismatického Berlína, který naplánuje ikonickou loupež.

Vecna ze Stranger Things měl původně mnohem temnější minulost
Vecna ze Stranger Things měl původně mnohem temnější minulost
17.09.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Čtvrtá řada Stranger Things představila hlavního záporáka pro nadcházející finální řadu. Je jím Henry Creel alias Vecna, který stojí za vraždami tří mladých teenagerů a zmrzačením Max. V původním scénáři pro čtvrtou řadu byla ale Henryho motivace vraždit o poznání temnější, než jak jsme ji v seriálu nakonec viděli.

Prima se ze dna neodlepí. Propadáku Eliška a Damián nadělí pokračování
Prima se ze dna neodlepí. Propadáku Eliška a Damián nadělí pokračování
17.09.2023 16:05:00 | Filmové novinky

Ačkoli by se po přesunu z prestižní soboty na pondělí mohlo zdát, že o seriálu Eliška a Damián již v budoucnu neuslyšíme, opak je pravdou. Televize Prima v očekávání velkého hitu předem schválila pokračování, které už dokonce natáčí. Kvalitativní změny k lepšímu se tedy nechystají.

Netflix natočil drsný thriller o přežití a pojídání mrtvých. Kritiky naprosto uchvátil
Netflix natočil drsný thriller o přežití a pojídání mrtvých. Kritiky naprosto uchvátil
17.09.2023 15:15:00 | Filmové novinky

Režisér J. A. Bayona se s novým filmem pro Netflix vrací k poloze, ve které ho máme nejraději. Když točí srdceryvné thrillery, v nichž jsou lidé vystaveni kritickým situacím, které ne vždy končí dobře. A opět z drsného námětu podle recenzí vyždímal téměř maximum.