FB pixel TP pixel
SkyShowtime v Česku zdražuje a zavádí reklamy. Technická kvalita ceně neodpovídá © SkyShowtime / Paramount Plus

SkyShowtime v Česku zdražuje a zavádí reklamy. Technická kvalita ceně neodpovídá

Streamovací služba SkyShowtime, která spojuje filmovou nabídku studií Universal a Paramount, oznámila velké změny v předplatném. V průběhu dubna změní cenovou politiku a z dosavadního jednoho tarifu vzniknou dva. Jeden levnější s reklamou a druhý dražší bez reklam.

Streaming novinky

Streamovací služba SkyShowtime oznámila zavedení nového předplatného s reklamou, které bude o něco málo levnější oproti aktuální nabídce, jež je stanovena na 179 Kč. Tento tarif ponese název Standardní s reklamou. Dosavadní předplatné bez reklam se přejmenuje na Standard Plus a výrazně podraží. Změny v nabídce předplatného proběhnou 23. dubna a budou zavedeny na více než 20 trzích: v Albánii, Andoře, Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, Česku, Dánsku, Finsku, Maďarsku, Kosovu, Černé Hoře, Severní Makedonii, Norsku, Nizozemsku, Polsku, Portugalsku, Rumunsku, Srbsku, na Slovensku, ve Slovinsku, Španělsku a Švédsku.

SkyShowtime se tak stává první velkou streamovací službou, která spouští předplatné s reklamou na všech svých trzích. Monty Sarhan, generální ředitel SkyShowtime, ke změnám v předplatném uvedl: „Cílem SkyShowtime bylo vždy nabízet skvělou zábavu za skvělou cenu. I nadále se snažíme divákům na našich trzích přinášet to nejlepší z Hollywoodu i atraktivní místní tituly. Zavedením našeho nového Standardního předplatného s reklamou služba SkyShowtime i nadále vede z hlediska ceny a kvality, protože zákazníkům poskytuje ještě dostupnější nabídku zábavy pro celou rodinu. Naše Standardní předplatné s reklamou nabízí stejně skvělou zábavu a filmové hity jako předplatné Standard Plus, navíc za atraktivní cenu. Velmi nás těší, že můžeme zákazníkům na všech našich trzích nabídnout větší výběr a skvělé ceny.“

SkyShowtime - nová cena předplatného od 23. dubna 2024

Aktuální cena předplatného do 22. dubna je stanovena na 179Kč. Od 23. dubna bude nabídka následující:

  • Předplatné Standard Plus (od 23. dubna) = 219Kč
  • Standardní předplatné s reklamou (od 23. dubna) = 159Kč
  • Roční Standardní předplatné s reklamou (od 23. dubna) = 1 259Kč
  • Roční předplatné Standard Plus (od 23. dubna) = 1 759Kč

Roční Standardní předplatné s reklamou tedy při přepočtení vychází na 105 Kč měsíčně, Roční předplatné Standard Plus pak při zaokrouhlení nahoru na 147 Kč. Stále platí, že pokud jste si pořizovali zaváděcí nabídku při startu SkyShowtime s doživotní padesátiprocentní slevou, tato sleva bude zachována. Cena se však navýší z 89 Kč na 109 Kč, neboť bude vycházet z ceny předplatného Standard Plus. Standardní předplatné s reklamou (159 Kč měsíčně) a předplatné Standard Plus (219 Kč měsíčně) budou zákazníkům k dispozici přímo v aplikaci na zařízeních Apple iOS, tvOS, Android, Android TV, Google Chromecast, LG TV, Samsung a prostřednictvím webových stránek rovněž od 23. dubna.

SkyShowtime - Technická kvalita služby

Nová cenová nabídka a především navýšení ceny u tarifu bez reklam může pro některé předplatitele působit negativním dojmem, neboť SkyShowtime nepatří po technické stránce mezi nejkvalitnější služby. Katalogové tituly mnohdy trpí malým datovým tokem videa, což se projevuje na rozpadech obrazu a viditelných artefaktech. I největší tituly jako Rychle a zběsile 10 nebo Mission: Impossible - Odplata pak nabízí originální audio stopu pouze ve stereu, což je v roce 2024 na pováženou. Bizarní je situace například u titulu Želvy Ninja: Mutantí chaos, kde je dabing dostupný v 5.1 Dolby Digital, ale původní stopa má opět pouze stereo. Filmy i seriály jsou navíc uváděny jen v HD (které mnohdy vypadá jako 720p a ne 1080p), nikoli ve 4K jako originály na Netflixu. Snížená cena tarifu s reklamou však může přilákat předplatitele, kterým nevadí svůj čas vyměnit za sledování výplňového reklamního obsahu. Ostatně tato strategie se aktuálně vyplácí Netflixu, jehož tarif s reklamou za 6,99 dolarů v USA slaví úspěch. Server Lupa.cz rovněž upozorňuje, že „v levnějším tarifu s reklamou bude možné sledovat obsah v jednu chvíli na jednom zařízení, u standardního předplatného jsou povoleny dva souběžné streamy. Levnější tarif nebude podporovat offline sledování, u standardního předplatného bude povoleno stažení až 30 titulů (filmů nebo jednotlivých epizod). Vyplývá to z aktualizovaných informací v nápovědě na internetových stránkách SkyShowtime.“

Zdražení SkyShowtime u tarifu bez reklam službu cenově posune nad Basic tarif Netflixu, který stojí 199 Kč/měsíc. Předplatné Standard u Netflixu stojí v Česku 259 Kč, Premium pak 319 Kč. SkyShowtime bude bez reklam rovněž o 20 Kč levnější než Disnes Plus, kde je cena aktuálně stanovena na 239 Kč. Právě zdražení služby Disney Plus však bylo jedním z faktorů, proč služba za poslední čtvrtlení ztratila globálně 1,3 milionů uživatelů. Zajímavostí rovněž je, SkyShowtime tarif s reklamou v Česku uvede jako druhý nejdražší tarif ze všech regionů, kde je služba dostupná. Před námi bude pouze Finsko, kde přepočet z 5,99 eur vychází na 152 Kč. Tarif bez reklamy bude čtvrtý nejdražší. Před námi budou mít vyšší cenovku jen Holanďané, Finové a Dánové. Poslední národ si v přepočtu zaplatí 303 Kč.

Zdroj: TZ SkyShowtime / Variety

Nejpopulárnější pořady na Prima+ odhaleny. Jejich kvalita prozrazuje mnohé
Nejpopulárnější pořady na Prima+ odhaleny. Jejich kvalita prozrazuje mnohé
08.02.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Televize Prima se po roce pochlubila s počty předplatitelů a také statistikami popularity žánrů, filmů a také originálních pořadů. Výčet je to vskutku zajímavý a jasně ukazuje, jaká je cílová skupina televize a streamovací platformy. O kvalitě se v mnoha případech mluvit nedá.

Disney v totální krizi: Zdražení streaming nespasilo, Marvel změní plány, do kin půjde Moana 2
Disney v totální krizi: Zdražení streaming nespasilo, Marvel změní plány, do kin půjde Moana 2
08.02.2024 9:40:00 | Streaming novinky

Neradostné zprávy aktuálně přednesl šéf Disney, Bob Iger, v pravidelném kvartálním reportu pro akcionáře. Počtvrté z posledních pěti čtvrtletí klesl počet předplatitelů služby Disney+, tentokrát o 1,3 milionů účtů na hlavních trzích. Na vině je zdražení i menší porce novinek. Proto Iger ohlásil spoustu nových titulů pro následující roky.

Disney Plus zakazuje sdílení hesel. Inspiruje se Netflixem a můžeme si za to sami
Disney Plus zakazuje sdílení hesel. Inspiruje se Netflixem a můžeme si za to sami
07.02.2024 17:35:00 | Streaming novinky

Společnost Disney se definitivně rozhodla udělat krok kupředu v boji proti lidem, kteří sdílí hesla ke streamovacím službám Hulu a Disney Plus. Pro nové uživatele v USA již platí nové podmínky, na stávající dopadne změna od 14. března. Do Česka by restrikce měly dorazit ještě letos.

Konkurence Netflixu spojila síly. Canal+ už obsahuje i hlavní hity od Apple
Konkurence Netflixu spojila síly. Canal+ už obsahuje i hlavní hity od Apple
02.02.2024 15:30:00 | Streaming novinky

Canal+ od 1. února zavádí dlouho očekávané spojení se streamovací službou Apple TV+. V rámci uzavřeného partnerství bude nabídka Apple dostupná v rámci několika balíčků.