FB pixel TP pixel
Nejpopulárnější pořady na Prima+ odhaleny. Jejich kvalita prozrazuje mnohé © FTV Prima

Nejpopulárnější pořady na Prima+ odhaleny. Jejich kvalita prozrazuje mnohé

Televize Prima se po roce pochlubila s počty předplatitelů a také statistikami popularity žánrů, filmů a také originálních pořadů. Výčet je to vskutku zajímavý a jasně ukazuje, jaká je cílová skupina televize a streamovací platformy. O kvalitě se v mnoha případech mluvit nedá.

Streaming novinky

Streamovací služba Prima+ nadále vykazuje v zájmu diváků rostoucí trend a po roce od startu hlásí 125 000 platících předplatitelů. Za rok fungování má pak mít podle oficiálních informací přes milion registrovaných uživatelů, většina tedy spadá do tarifů s reklamami. Platforma po 12 měsících zaznamenala přes 110 milionů video views a celkem diváci odsledovali 43 milionů hodin obsahu.

13 prémiových pořadů, přesto vládne ZOO

Prima+ uvedla během roku 13 originálních pořadů jako Pod hladinou, Sedm schodů k moci, Bez lítosti, Vytoč mého agenta, Banáni, Zákony vlka, Malá velká liga, Na vlnách Jadranu, Půlnoční zpověď či Bodyguardi. Nejpopulárnějším pořadem na platformě však přesto je nekonečná telenovela ZOO, u které si alespoň jeden díl pustilo cca 300 000 uživatelů.

Nejpopulárnější pořady na Prima+ odhaleny. Jejich kvalita prozrazuje mnohé © FTV Prima

Zatímco ZOO vládne mezi seriály v neplaceném FREE tarifu i u tarifů s reklamou, další příčky se již liší. U neplatících diváků bodovala kriminálka Zákony vlka a dále vysoce nenáročné pořady jako Prostřeno! či Dobré zprávy, které měly být dalším dlouhodobým tahounem, ale v rámci televizního vysílání selhaly a byly zrušeny. U platících diváků se ujaly seriály Pod hladinou, Na vlnách Jadranu a Sedm schodů k moci. Je tedy jasně patrný trend, kdy platící diváci vyhledávají alespoň o něco náročnější a kvalitnější podívanou.

Romantika, komedie a rodinné pořady

Na Prima+ obecně platí, že největší úspěch slaví romantika, komedie a rodinné pořady. Odráží se to samozřejmě i na statistice filmů, kde nejvíce zaujaly tituly Ostrov, Prezidentka a Ženy a život, tedy nenáročné romantické komedie primárně cílené na ženské publikum. Z hlediska statistik Ostrov zaujal napříč tarify 60 000 uživatelů, Prezidentka 56 000 uživatelů a Ženy a živod 53 000 uživatelů.

Mezi tzv. Prima+ Originals, tedy seriály, které nejprve exkluzivně zamířily na streamovací platformu, aby až později byly uvedené i do běžného televizního vysílání, nejvíce zaujal seriál Pod hladinou s cca milionem zhlédnutí. Prima je však spokojená i se sledovaností pořadů jako dokumentární Bez lítosti o na doživotí odsouzených vrazích a politické drama Sedm schodů k moci, jež si před pár dny odbylo premiéru v lineárním vysílání.

Zdroj: FTV Prima / MediaGuru / Mediář

Disney v totální krizi: Zdražení streaming nespasilo, Marvel změní plány, do kin půjde Moana 2
Disney v totální krizi: Zdražení streaming nespasilo, Marvel změní plány, do kin půjde Moana 2
08.02.2024 9:40:00 | Streaming novinky

Neradostné zprávy aktuálně přednesl šéf Disney, Bob Iger, v pravidelném kvartálním reportu pro akcionáře. Počtvrté z posledních pěti čtvrtletí klesl počet předplatitelů služby Disney+, tentokrát o 1,3 milionů účtů na hlavních trzích. Na vině je zdražení i menší porce novinek. Proto Iger ohlásil spoustu nových titulů pro následující roky.

Disney Plus zakazuje sdílení hesel. Inspiruje se Netflixem a můžeme si za to sami
Disney Plus zakazuje sdílení hesel. Inspiruje se Netflixem a můžeme si za to sami
07.02.2024 17:35:00 | Streaming novinky

Společnost Disney se definitivně rozhodla udělat krok kupředu v boji proti lidem, kteří sdílí hesla ke streamovacím službám Hulu a Disney Plus. Pro nové uživatele v USA již platí nové podmínky, na stávající dopadne změna od 14. března. Do Česka by restrikce měly dorazit ještě letos.

Konkurence Netflixu spojila síly. Canal+ už obsahuje i hlavní hity od Apple
Konkurence Netflixu spojila síly. Canal+ už obsahuje i hlavní hity od Apple
02.02.2024 15:30:00 | Streaming novinky

Canal+ od 1. února zavádí dlouho očekávané spojení se streamovací službou Apple TV+. V rámci uzavřeného partnerství bude nabídka Apple dostupná v rámci několika balíčků.

Netflix přepisuje historickou tabulku rekordů. Oscarová novinka dotírá na sci-fi Trol
Netflix přepisuje historickou tabulku rekordů. Oscarová novinka dotírá na sci-fi Trol
25.01.2024 14:30:00 | Streaming novinky

Netflix vstoupil do nového roku skutečně snově a již za pár týdnů zřejmě definitivně přepíše svou tabulku nejsledovanějších cizojazyčných filmů, která na nového krále čeká již více než rok. Akční sci-fi Trol pravděpodobně překoná kruté drama o přežití ve zmrzlých Andách, jež má čerstvou nominaci na Oscara.