FB pixel TP pixel
Kontroverzní Sněhurka v prvním traileru. Snědá pleť je nejmenší problém © Walt Disney Pictures

Kontroverzní Sněhurka v prvním traileru. Snědá pleť je nejmenší problém

Zdálo se, že doba, kdy se Disney soustředil na hrané remaky svých nejslavnějších animovaných pohádek, už pominula. Posledním pohrobkem této éry je dlouho odkládaná Sněhurka, která se nyní představuje v první ukázce.

Filmové novinky 10. 8. 2024 12:00 | Filmové novinky

Filmy Lví král, Aladin i Kráska a zvíře byly obrovskými hity, které celosvětově vydělaly přes miliardu dolarů, a to navzdory i často nepříliš pozitivním ohlasům. Po covidu se ale hraným adaptacím tolik nedaří a diváci přestávají být spokojeni, jak napovídá více než poloviční propad v případě hrané Malé mořské víly. Už od roku 2019 se ale pracuje na hrané adaptaci Sněhurky, kterou provází řada kontroverzí a možná, že se v tomto případě bude jednat o poslední hřebíček do rakve hraným předělávkám. Nejnovější teaser totiž vypadá přinejmenším prazvláštně.

Dejme stranou spory o Sněhurčině etnicitě a velkohubá prohlášení její představitelky Rachel Zegler. Obrovské množství prapodivných CGI efektů, které se pravděpodobně snaží držet estetiku klasiky z roku 1937 a mdle vypadající obsazení možná potáhnou výsledek dolů. Jediným plusem by mohl být neoddiskutovatelný pěvecký um hlavní představitelky.

Z teaseru se zdá, že dějově by se měl film držet předlohy, ale ve výsledku bude muset být story jiná. Původní Sněhurka je totiž značně nemoderní pasivní hrdinkou, která nejdříve trpaslíkům uklidí, aby následně čekala na své vysvobození od prince. Za scénářem stojí dvojice scenáristek Greta Gerwig a Erin Cressida. Druhá ze jmenovaných má ve své biografii jako poslední film otřesný thriller Dívka ve vlaku, zatímco Gerwig naposledy režírovala multimiliardovou Barbie. Obě ženy ale mají společné silné ženské hrdinky, což by mohlo přinést zajímavé osvěžení. Naopak kariéra režiséra Marca Webba je po ukončení Amazing Spider-Mana dost v útlumu. Budeme doufat, že se ve filmu snoubí to nejlepší z předchozích počinů autorstva jako jsou Malé ženy nebo 500 dní se Summer. Podle teaseru se ale zatím spíš trochu bojíme.

Zdroj: Walt Disney Pictures

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
První obrázky z Avatara 3 odhalují nový národ ohně a popela. Film má konečně název
První obrázky z Avatara 3 odhalují nový národ ohně a popela. Film má konečně název
10.08.2024 11:20:00 | Filmové novinky

Režisér James Cameron na akci D23 odhalil první obrázky Avatara 3, které zahrnují i nový národ ohně a popela. Ten se stane klíčovou součástí příběhu a vizionářský režisér slibuje, že nedostaneme, co očekáváme, ale co rozhodně chceme.

Spielbergovské Star Wars v úžasném prvním traileru. Naváží na Mandaloriana
Spielbergovské Star Wars v úžasném prvním traileru. Naváží na Mandaloriana
10.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Stále nemáte Star Wars dost? Společnost Lucasfilm doufá, že nikoliv a představuje první upoutávku na seriál Skeleton Crew, který nabídne poctivou spielbergovskou podívanou jako z 80. let. Jude Law se představí jako Jedi.

Velkolepá zombie řežba Netflixu končí předčasně. Armáda mrtvých přitom měla rozjet celou ságu
Velkolepá zombie řežba Netflixu končí předčasně. Armáda mrtvých přitom měla rozjet celou ságu
09.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Zack Snyder se měl vedle Davida Finchera nebo bratrů Russoových řadit mezi velká režisérská jména, která budou tvořit exkluzivní hity pro Netflix a uspokojí jak čísly sledovanosti, tak svou kvalitou. Poslední dobou se však první ze jmenovaných takovým favoritem být nezdá.

Nejhorší herní adaptace všech dob: Náhrada Strážců Galaxie sklízí rekordní posměch
Nejhorší herní adaptace všech dob: Náhrada Strážců Galaxie sklízí rekordní posměch
09.08.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Hvězdně obsazená videoherní sci-fi Borderlands v režii Eliho Rotha čelí po své premiéře tvrdé kritice od diváků i kritiků. Na serveru Rotten Tomatoes snímek dokonce po určitou dobu figuroval jako nejhůře hodnocená herní adaptace v historii webu.