FB pixel TP pixel
Netflix přepisuje historickou tabulku rekordů. Oscarová novinka dotírá na sci-fi Trol © Netflix

Netflix přepisuje historickou tabulku rekordů. Oscarová novinka dotírá na sci-fi Trol

Netflix vstoupil do nového roku skutečně snově a již za pár týdnů zřejmě definitivně přepíše svou tabulku nejsledovanějších cizojazyčných filmů, která na nového krále čeká již více než rok. Akční sci-fi Trol pravděpodobně překoná kruté drama o přežití ve zmrzlých Andách, jež má čerstvou nominaci na Oscara.

Streaming novinky

Ačkoli sci-fi Rebel Moon: První část - Zrozená z ohně, kterou Netflix uvedl na Vánoce, skutečně sledovaností spíše selhala a po pouhých 4 týdnech zmizela z žebříčku nejsledovanějších titulů na Netflixu, největší streamer se má přesto hned po novém roce čím chlubit. Akční komedie V letu zaznamenala v druhém týdnu 36,7 milionů zhlédnutí, což je nárůst téměř o tři miliony z minulého týdne, kdy se počítalo jen zkrácené víkendové období. Ještě lepší zprávou je pro Netflix na Oscara čerstvě nominovaná novinka Sněžné bratrstvo, jež pokračuje ve fenomenální jízdě online, když ve třetím týdnu přidala dalších 13,4 milionů zhlédnutí.

Sněžné bratrstvo vyzve Trola

Netflix přepisuje historickou tabulku rekordů. Oscarová novinka dotírá na sci-fi Trol © Netflix

Sněžné bratrstvo režiséra J. A. Bayony se tak již potřetí v řadě udrželo na špici sledovanosti cizojazyčných filmů, kde aktuálně není žádná výraznější konkurence, a po úvodních 22,9 milionech zhlédnutí a 28,1 milionech zhlédnutí v druhém týdnu opět přesáhlo 10 milionů zhlédnutí. To se v minulém týdnu povedlo jen MMA dramatu 60 minut, které zaznamenalo krásných 10,6 milionů zhlédnutí.

Veledůležité jsou ale celkové počty. V netflixovském přehledu dosavadních rekordů cizojazyčných filmů se prozatím skví sci-fi hitovka Trol. Pokud si však Sněžné bratrstvo udrží tah na branku, který nově podpoří i oscarová nominace a za pár týdnů i možné vítězství v kategorii neanglicky hovořících filmů, můžeme se dočkat nového tahouna žebříčku. Jestli už je ale něco jasné, pak je to skutečnost, že Sněžné bratrstvo s největší pravděpodobností trumfne jak thriller Díra na třetí příčce, tak loňský jiný survival Uprostřed ničeho. Ten se nakonec vyšplhal za 91 dnů na 85,7 milionů zhlédnutí. Trol má 103 milionů zhlédnutí, ale jak ukázali loňští Oscaři u válečného dramatu Na západní frontě klid, s nominacemi a hlavně ziskem zlaté sošky si lze udržet sledovanost a být v TOP 10 cizojazyčných titulů i 22 týdnů. Pakliže se Sněžné bratrstvo chytne stejné vlny (a je to vysoce pravděpodobné), má již dnes z hlediska historických statistik vyhráno. Ostatně Netflix oscarovou nominaci začal obratem promovat a snímek má za sebou ani ne 30 ze započítávaných 91 dní. Šance na první pozici jsou tak obrovské a zrovna podobně kvalitní podívané by opravdu slušela.

Zdroj: Autorský text / Netflix / Oscars.org / FlixPatrol

Netflixu masivně narostl počet předplatitelů. Překonal veškeré odhady a přidá wrestling
Netflixu masivně narostl počet předplatitelů. Překonal veškeré odhady a přidá wrestling
24.01.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Netflix má za sebou skvělý konec roku 2023. Odhalily to jeho nejnovější kvartální výsledky, podle nichž službě narostl počet předplatitelů o 13 milionů. Jedná se o dalece větší počet, než se obecně očekávalo.

Disney čelí totálnímu rozvratu. Vrací se zneuznaný šéf, který nenávidí současný Marvel
Disney čelí totálnímu rozvratu. Vrací se zneuznaný šéf, který nenávidí současný Marvel
04.01.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Disney v posledních letech nezažívá nejlepší období. Společnost sice aktuálně znovu vede Bob Iger, teď se ale k firmě začíná vracet i jeden z předchozích výrazných manažerů Ike Perlmutter. Ten má s Igerem nevyřízené účty a některé zdroje ho označují za šovinistu a rasistu, který nesnáší šéfa Marvelu Kevina Feigeho. Podaří se mu znovu usednout do sedla a rozvrátit společnost, v níž má miliony dolarů?

Streamovací války v roce 2023: Vítězi jsou Netflix, Prima i Voyo. Disney a HBO jsou v krizi
Streamovací války v roce 2023: Vítězi jsou Netflix, Prima i Voyo. Disney a HBO jsou v krizi
01.01.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Rok se s rokem sešel a dalších 12 měsíců je za námi. Jaké největší události se letos doma i venku ve streamingu odehrály? Kdo ze služeb posílil a kdo oslabil? Podívali jsme se na všechny zprávy, data a přehledy a nabízíme ultimátní shrnutí.

Češi drtí Netflix víc, než se čekalo. Detailní statistiky odhalily úspěchy 40 filmů
Češi drtí Netflix víc, než se čekalo. Detailní statistiky odhalily úspěchy 40 filmů
28.12.2023 14:50:00 | Streaming novinky

V polovině prosince vydal Netflix poprvé ve své historii komplexní přehled sledovanosti svých filmů a seriálů během první poloviny roku 2023. V 18 000+ řádcích se nepříliš jednoduše orientuje, ale my jsme pro náš sesterský web FlixPatrol statistiky vzali a napojili je na naši databázi. A vyplývá z toho několik zajímavých dat.