FB pixel TP pixel
Snyderova Liga spravedlnosti od HBO je diváckým hitem. Je ale rekordní? © TMDB

Snyderova Liga spravedlnosti od HBO je diváckým hitem. Je ale rekordní?

Podle prvních zveřejněných průzkumů měřících televizní sledovanost může být HBO spokojeno s rozhodnutím nechat Zacka Snydera zhotovit svou verzi Ligy spravedlnosti. Ta k televizním obrazovkám přilákala obrovský počet zájemců. Rekordní ale nebyl.

Streaming novinky

Kdo se zajímá o streaming či audiovizi obecně, nemohl v posledním měsíci nezavadit o Ligu spravedlnosti Zacka Snydera, která se, ať už se to někomu líbí či ne, stala velkou mediální událostí stavějící na oblíbené pohádce o vydupaném uměleckém díle navzdory krátkozrakým producentským rozhodnutím. Nyní se postupně začínají objevovat první průzkumy sledovanosti, které nám mohou objasnit, jestli vše byla jen velká mediální bublina podpořená tvrdým jádrem Snyderových fanoušků, nebo, jak naznačovaly interní informace serveru Deadline, šlo o masivní úspěch pro HBO. A jedno z prvních šetření dodala společnost Samba TV, která se v USA specializuje zejména na průzkum obsahu chytrých televizí.

Její data samozřejmě pokrývají jen část celého spektra distribuce HBO, ale určitě mohou naznačit, jak se nové Lize spravedlnosti dařilo. Podle Samby TV Snyderův film přilákal k obrazovkám alespoň na prvních pět minut během premiérového víkendu 1,8 milionů domácností. Toto číslo Ligu v rámci měření řadí na druhé místo právě za dominující Wonder Woman 1984, kterou o jejím premiérovém víkendu od 25. – 27. prosince vidělo 2.2 milionů domácností. Rekord se tak nekoná, ale úspěch to pro Snydera a HBO určitě je. Podle Samby totiž Liga překonala i marvelovského Falcona a Winter Soldiera vysílaného na Disney+, kterého dle jejích dat o uplynulém víkendu vidělo 1,7 milionů domácností. A podle Disneyho šlo v případě Falcona o nejúspěšnější premiéru na jeho platformě vůbec, což podporují i data od Samby.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 966 zobrazení   17 se líbí
Konec spekulací, Black Widow půjde ve stejný den do kin i na Disney+
Konec spekulací, Black Widow půjde ve stejný den do kin i na Disney+
24.03.2021 9:00:00 | Streaming novinky

K obrovskému, ale ne úplně překvapivému kroku se odhodlalo studio Disney. Po měsících váhání a spekulací se rozhodlo svoje dva nejbližší trháky, Cruellu a Black Widow uvést najednou v kinech i na Disney+. Překopalo také výrazně rozvrh většiny svých dalších filmů.

Netflix ovládl 93. oscarové nominace. Dohromady jich má přes třicet
Netflix ovládl 93. oscarové nominace. Dohromady jich má přes třicet
16.03.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Americká akademie filmového umění a věd ohlásila nominace k 93. udílení Oscarů a za jednoznačného vítěze této disciplíny můžeme bezpochyby považovat streamovací společnost Netflix, která nominační ceremoniál ovládla.

Netflixu se nelíbí, že sdílíte účet s více lidmi. Začíná účty ověřovat
Netflixu se nelíbí, že sdílíte účet s více lidmi. Začíná účty ověřovat
13.03.2021 10:00:00 | Streaming novinky

Netflix zahájil testování, kdy některým uživatelům vyskakuje na obrazovkách televizí informační hláška, že budou muset účet ověřit skrze SMS nebo e-mail, neboť panuje podezření, že je jejích účet sdílen s více lidmi.

HBO Max zlevní výměnou za reklamy. Chce 120 milionů předplatitelů
HBO Max zlevní výměnou za reklamy. Chce 120 milionů předplatitelů
13.03.2021 | Streaming novinky

HBO, resp. její mateřský konglomerát AT&T to s větším zásahem na trhu streamovacích služeb myslí opravdu vážně. Do konce letošního roku se tak má značka HBO Max vydat do 60 nových trhů, včetně České republiky. HBO Max by si rádo uzmulo 120 milionů předplatitelů do roku 2025.