FB pixel TP pixel
Spouštíme kalendář premiér, nové filmy a seriály budete mít hned po ruce © TMDB

Spouštíme kalendář premiér, nové filmy a seriály budete mít hned po ruce

Zatímco u nových filmů v kinech či televizního programu je dnes jednoduché dohledat přehled novinek i na několik měsíců dopředu, u online premiér je mnohem těžší udržet si přehled. Proto jsme připravili jednoduchý kalendář, který vám pomůže se zorientovat v novinkách všech hlavních streamovacích služeb.

Blog

Proč kalendář premiér?

Nové filmy a odkazy přidáváme do databáze každý den, ale i pro nás je čím dál tím těžší se zorientovat v tom, co všechno bylo, je a bude nového na hlavních streamovacích službách. Proto jsme připravili kalendář, který podobně jako třeba u kinopremiér ukazuje, které novinky se aktuálně objevují a kde. Všichni tak můžeme mnohem rychleji a jednodušeji zjistit, kdy přesně bude nová řada Westworldu, které novinky vypustil Netflix minulý pátek či jaké kinohity přistály za poslední měsíc na iTunes.

Jak kalendář funguje?

Spouštíme kalendář premiér, nové filmy a seriály budete mít hned po ruce © TMDB

Když přijdete na hlavní stránku Filmtora, uvidíte kalendář hned pod hlavními tipy. Ty také přinášejí novinky, ale především ty nejdůležitější, kalendář potom ukazuje mnohem podrobnější výhled. Kalendář ukazuje loga 14 hlavních streamovacích služeb v Česku, dále výběr filmů zdarma na YouTube a jako úplně první, pod logem Filmtora, najdete výběr všech hlavních původních filmů a seriálů. U Netflixu, HBO, Amazon Prime, Apple TV a iVysílání se soustřeďujeme na původní tvorbu, tedy v kalendáři najdete věci, které jsou exkluzivní pro dané služby a jinde je nenajdete. Podle zájmů uživatelů vidíme, že právě o ty věci je největší zájem, a proto jsme je do kalendáře vypíchli. Hlavní výběr poté všechny novinky hlavní pětky dává dohromady pod jednu kartu. Pro iTunes, Google Play a všechny další služby platí, že do kalendáře přidáváme hlavně velké filmy a seriály.

Co vše kalendář ukazuje?

Spouštíme kalendář premiér, nové filmy a seriály budete mít hned po ruce © TMDB

Je to jednoduché - jako první je vždy datum premiéry, poté název pořadu (v případě, že je to seriál na pokračování, tak číslo řady), jaký je to žánr, jaké má aktuální hodnocení na IMDB a nakonec jaká je česká podpora, zda dabing či titulky. Kliknutím na název pořadu se dostanete k dalším detailům filmu nebo seriálu. Žánr vás přenese do dané kategorie.

Rychlý nebo podrobný kalendář?

Spouštíme kalendář premiér, nové filmy a seriály budete mít hned po ruce © TMDB

Na hlavní stránce Filmtora můžete rychle překlikávat mezi službami a ukáže se vám vždy 10 nejdůležitějších novinek. Pokud chcete vidět celou nabídku, stačí na konci tohoto rychlého přehledu kliknout na "kompletní nabídku" a dostanete se tak do podrobného přehledu. Ten kromě jiného ukazuje také výhled budoucích pořadů. V případě Netflixu či HBO tak už teď můžete vidět, jaké zajímavé a potvrzené novinky nás čekají v dalších měsících. V dalších záložkách na konci se dostanete do dalších podsekcí. Buď můžete filtrovat na další roky a nebo už se vydat do dalších standardních kategorií, které odpovídají dané službě.

Můžu si kalendář přizpůsobit?

Spouštíme kalendář premiér, nové filmy a seriály budete mít hned po ruce © TMDB

Ale jistě! Když se registrujete a přejdete poté ve svém profilu do Nastavení, najdete tam (kromě jiného) seznam všech oblíbených služeb. Standardně se zobrazují všechny, ale vy si můžete zaškrtnout jen ty, které máte předplacené a zajímají vás. Jejich loga poté najdete na hlavní stránce a můžete si podle nich filtrovat. Toto nastavení už znají všichni uživatelé naší mobilní aplikace, kde si takto můžete přizpůsobit prakticky jakýkoliv filtr, ať už je to seznam filmů v dané kategorii, filmografii herce či tvůrce a nebo filmovou sérii. Když už jsme zmínili mobilní aplikaci, tak kalendář samozřejmě najdete i v mobilní aplikaci a pokud navštěvujete Filmtoro v mobilním prohližeči, tak i v naší mobilní (AMP) verzi.

Náměty a další vylepšení?

Na kalendáři nás čeká ještě další práce, především s doplňováním a hlídáním obsahu. Budeme rádi, když nám napíšete, jak se vám kalendář líbí a co byste tam rádi přidali. V nejbližší době ukážeme ještě další vylepšení webu i aplikace Filmtora.

 1 819 zobrazení   41 se líbí
Filmtoro rozšíření ti ukáže, kde je film online i na ČSFD a IMDB
Filmtoro rozšíření ti ukáže, kde je film online i na ČSFD a IMDB
17.02.2020 20:00:00 | Blog

Navštěvuješ rád ČSFD nebo IMDb a chybí ti tam informace, kde je daný film nebo seriál dostupný? Tak právě pro tebe máme novinku - díky Filmtoro pluginu do prohlížeče Chrome si nyní můžeš zobrazit přehled přímo v detailu titulu.

Přijeď na druhý ročník Filmtoro Festu - pro dospělé Tarantino, pro děti Hodinář
Přijeď na druhý ročník Filmtoro Festu - pro dospělé Tarantino, pro děti Hodinář
29.07.2019 10:30:00 | Blog

Od 16. do 17. srpna se v letním kině Černá v Pošumaví uskuteční druhý ročník našeho mini filmového festivalu. Dva dny jsme tentokrát rozdělili na dospěláckou a dětskou část, takže kdo s námi bude na Lipně trávit celý víkend, nabídneme mu program pro celou rodinu.

Filmtoro jede na 3 měsíce do evropského akcelerátoru Startupbootcamp Media!
Filmtoro jede na 3 měsíce do evropského akcelerátoru Startupbootcamp Media!
09.07.2019 10:00:00 | Blog

Minulý týden byl sice ve znamení karlovarského festivalu, my jsme ale vyrazili pracovat o pár kilometrů dál. V Amsterdamu jsme bojovali o postup mezi 10 nej začínajících projektů z oblasti médií a videa, které budou moci během podzimu nakopnout svůj potenciál v Evropě. A podařilo se!

Filmtoro appka je ve finále AppParade a představuje čtyři novinky
Filmtoro appka je ve finále AppParade a představuje čtyři novinky
19.05.2019 19:00:00 | Blog

Rychlé hodnocení v seznamu, jako jste zvyklí na Instagramu, nebo možnost navolit si své oblíbené půjčovny - Filmtoro appka má nové funkce. A už tohle pondělí bude bojovat na AppParade, kam se probojovala do finálové desítky. Doražte 20. května do pražského Vnitroblocku a pomozte nám vyhrát!