FB pixel TP pixel
Star Wars: The Rise of Skywalker se představuje v prvním traileru © TMDB

Star Wars: The Rise of Skywalker se představuje v prvním traileru

Na akci Star Wars Celebration v Chicagu představil JJ Abrams za účasti hlavních hvězd první trailer na devátou epizodu, jejíž název zní The Rise of Skywalker. V traileru vidíme všechny důležité postavy z předchozích dílů i návrat legendárního karbaníka Landa Calrissiana.

Filmové novinky

V traileru na devátou epizodu slyšíme Luka Skywalkera v podání nestárnoucí legendy Marka Hamilla vyprávět o pokračování řádu Jedi, přičemž nositelkou pochodně má být Rey (Daisy Ridley), kterou vidíme na pouštní planetě bojovat s TIE Fighterem Prvního řádu. Rey k boji používá opravený meč Anakina Skywalkera a oblečena je v tunice připomínající staré jediské róby. Zatím nevíme, zda planeta, na které souboj probíhá, má být Reyina domovina Jakku, či jeden z dalších galaktických vyprahlých světů. Taktéž nevíme, jak Rey dokázala tak pěkně opravit rozbitý světelný meč. Odpověď se však patrně dozvíme už v úvodu filmu. Dále je v traileru k vidění planeta připomínající Eadu ze spin-offu Rogue One, úprava Kylo Renovy masky, která získává maličko odlišnou podobu, a také rozzuřený Ren, jenž vede jednotky Prvního řádu proti neznámým protivníkům.

Na scénu se vrací i Lando Calrissian (Billy Dee Williams), který pilotuje svou bývalou loď Millennium Falcon a má na sobě podobné oblečení jako ve filmu Solo: Star Wars Story. Jaký asi bude mít legendární podvodník a karbaník po letech vztah s Chewiem? Po následujících výplňových záběrech, ve kterých vidíme Poea a Finna v akci na již zmiňované pouštní planetě, se přeneseme na další svět, kde je k vidění zbytek druhé Hvězdy smrti, kterou Lando a Wedge Antilles zničili na konci Návratu Jediů. Když obraz ztmavne, slyšíme Palpatinův smích, což znamená, že nový díl se ponořil do vod fanservisu snad ještě více, než Rogue One a Síla se probouzí dohromady. Jaký bude císařův návrat na scénu a jaký vztah měl k ostatním služebníkům temné strany ze sequelové trilogie, se dozvíme už 19. prosince. Těšíte se?

Disney na Star Wars Celebration zároveň oznámil, že po Epizodě IX, která má zakončit ságu Skywalkerů, čeká filmy z galaktické série blíže neurčená pauza. Disney se tak hodlá věnovat především televiznímu obsahu pro svou streamovací službu Disney+. První vlaštovkou bude minisérie The Mandalorian, po níž bude následovat minisérie s Cassianem Andorem (Diego Luna) a cynickým robotem K-2SO z filmu Rogue One, jíž bude série dějově předcházet.

 318 zobrazení   22 se líbí
3 tipy, jak se na poslední chvíli zorientovat v seriálu Hra o Trůny
3 tipy, jak se na poslední chvíli zorientovat v seriálu Hra o Trůny
12.04.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Říkali, že to vyjde „až za dva roky“ a najednou je pár dní do premiéry. Co s tím? Víme, že lidská paměť občas vynechává. Kupodivu se však dá i 7 řad seriálu dohnat celkem rychle.

Stahujete ilegálně Hru o trůny? Jde o jeden z nejrizikovějších seriálů
Stahujete ilegálně Hru o trůny? Jde o jeden z nejrizikovějších seriálů
12.04.2019 | Filmové novinky

Diskuze o amorálnosti ilegálního stahování nechme stranou. Získávat nové díly oblíbeného seriálu z temných koutů internetu je aktuálně pořádným rizikem pro vaše soukromá data a počítače.

Nový hororový seriál Netflixu Chambers má trailer a Umu Thurman
Nový hororový seriál Netflixu Chambers má trailer a Umu Thurman
11.04.2019 14:00:00 | Filmové novinky

Netflix zveřejnil první trailer pro svůj další hororový seriál Chambers, ve kterém si zahrají zvučná jména Uma Thurman a Tony Goldwyn. Ten se zařadí po bok dalších netflixovských hororů jako Chilling Adventures of Sabrina, The Haunting of Hill House nebo The Order.

Netflixovský The Crown našel hereckou tvář princezny Diany. Kdy ji uvidíme?
Netflixovský The Crown našel hereckou tvář princezny Diany. Kdy ji uvidíme?
10.04.2019 16:30:00 | Filmové novinky

Princezna Diana, která patří v novodobých dějinách k nejslavnějším členům královské rodiny a která tragicky zahynula v roce 1997, bude ve čtvrté řadě kostýmního dramatu The Crown zpodobněna herečkou Emmou Corrin.