FB pixel TP pixel
Startuje streamovací služba Edisonline. Zaměří se na festivalový film © TMDB

Startuje streamovací služba Edisonline. Zaměří se na festivalový film

Distribuční společnost Film Europe dnes spouští streamovací kanál Edisonline, který bude zaměřený převážně na artovou produkci. Ve startovacím balíčku nabídne přes 60 filmů a online přístup ke třem televizním kanálům.

České novinky 28. 4. 2020 9:00 | České novinky

Fanoušci náročnější filmové produkce by měli zbystřit, protože především právě pro ně je určena nově spuštěná online videotéka distribuční společnosti Film Europe s názvem Edisonline. Vedle služeb jako MUBI nebo Aerovod se tak dále rozšiřuje online nabídka pro cinefilního diváka na českém území. Pokud si tuto službu zaregistrujete, zaplatíte měsíčně 155 Kč, můžete zvolit i roční předplatné za 1 860 Kč, to ale mnoho smyslu nedává, protože tímto prodlouženým úvazkem neušetříte jedinou korunu. Vedle přístupu do videotéky předplatitel získává i možnost sledovat online vysílání tří televizních stanic spadající pod zmíněnou distribuční společnost: kanál Film Europe a střídající se noční Be2Can a denní Československo. Program těchto stanic pak můžete sledovat až týden zpětně, můžete si je také uložit do tzv. Nahrávek, které obsahují až 50 hodin prostoru.

V tuto chvíli se v katalogu Edisonline nachází 62 titulů. Mimo jiné zmiňme například Bídníky - loňský hit z Cannes a kandidáta na Oscara za zahraniční film; depresivního a podmanivého Saulova syna - kriticky jeden z nejlépe přijatých filmů posledních let nebo japonské sociálně-realistické drama režiséra Hirokazu Kore'edy Zloději. V popisech snímků bohužel chybí informace o české podpoře, jestli je daný film v originálním znění, má titulky nebo disponuje dabingem. Všechny námi otestované snímky byly v původní stopě s vloženými českými titulky, nešly tedy odstranit z obrazu. Podle promo materiálů by služba měla nabídnout každý měsíc navíc dalších 30 snímků a do 1. 5. 2021 by měla nabídnout více 400 snímků v základním balíčku, ty si pak můžete přehrát přes svůj webový prohlížeč nebo aplikaci dostupnou jak pro Android tak pro iOS.

 252 zobrazení   5 se líbí
10 nejlepších českých komedií posledních pěti let
10 nejlepších českých komedií posledních pěti let
26.04.2020 | České novinky

Český film neprožívá zrovna nejlepší časy a už od roku 2004 se náš celovečerní film neprobojoval do oscarových klání. Pokud nám ale něco stále jde, jsou to nejrůznější typy komedií. Vybrali jsme desítku těch nejlepších za posledních pět let.

15 nejlepších kriminálek České televize, které můžete nakoukat online
15 nejlepších kriminálek České televize, které můžete nakoukat online
23.04.2020 | České novinky

Jste už z karanténního nakoukávání Netflixu a HBO otrávení a potřebujete něco českého? Proč nezkusit Českou televizi a její ivysílání, které nabízí spoustu kvalitních kriminálek z poslední doby, ale i historie!

Kina se zřejmě otevřou 8. června. Otázkou zůstává, co se v nich bude hrát
Kina se zřejmě otevřou 8. června. Otázkou zůstává, co se v nich bude hrát
21.04.2020 15:00:00 | České novinky

Pandemie koronaviru znamenala obrovský zásah do filmového průmyslu. Řada filmů byla přeložena na pozdější datum, nová natáčení stojí a s možným otevřením kin v červnu není jasné, co se bude v sálech promítat.

15 nejlepších filmů, které najdete na YouTube kanále Filmy česky a zadarmo
15 nejlepších filmů, které najdete na YouTube kanále Filmy česky a zadarmo
14.04.2020 | České novinky

YouTube kanál Filmy česky a zadarmo v uplynulých 3 týdnech přinesl dohromady 15 oblíbených českých filmů, které jsou dostupné vždy po dobu 30 dní. Kromě těchto "koronavirových" přídavků však kanál nabízí i další filmy. Pojďme se podívat na ty nejlepší.