FB pixel TP pixel
Stranger Things 4 trhají rekordy Netflixu. Největším hitem přesto nejsou © Netflix

Stranger Things 4 trhají rekordy Netflixu. Největším hitem přesto nejsou

Na čtvrtou řadu Stranger Things sice diváci museli kvůli pandemii poměrně dlouho, pro Netflix se ale jedná o jeden z největších úspěchů historie. V nejistém čase ho tak může alespoň něco těšit.

3. 7. 2022 12:30 | Filmové novinky

Zatímco v pátek odstartovala závěrečná druhá část 4. řady Stranger Things, ta první v minulém týdnu završila svou 28denní pouť diváckými obrazovkami, což znamená, že Netflix přinesl i celkové statistiky sledovanosti. A jak se obecně očekávalo, Bridgertonovi našli konečně přemožitele. Zatímco první a druhá řada rádoby historické romantiky zaznamenaly 625 milionů a 656 milionů zhlédnutých hodin, čtvrtá řada Stranger Things povyskočila na neuvěřitelných 930 milionů hodin. Ano, seriálu v tom jistě pomohla masivní stopáž jednotlivých epizod, na to se ale historie neptá!

Stranger Things tak potvrdily roli netflixovského miláčka, ostatně předchozí řada zaznamenala v prvních 28 dnech od premiéry 582 milionů zhlédnutých hodin. Ač tedy seriál s pátou řadou skončí, dává smysl, že bratři Dufferovi chtějí s Netflixem spolupracovat i nadále a tvořit různé spin-offy mimo hlavní dějovou linku. Tahle dojná kráva potřebuje ještě řádně vymačkat vemínko. Aktuální TOP 5 anglicky mluvených seriálů pak uzavírá pátá řada Lucifera, která zaznamenala 569 milionů zhlédnutých hodin.

Ani přes svá úchvatná čísla ale Stranger Things 4 nejsou největším seriálovým hitem v historii Netflixu. Pokud totiž započítáme i neanglicky hovořící pořady, je zde jeden fenomén, jehož síla trumfuje i samotnou Jedenáctku, Vecnu i celý Hawkins. Ano, možná už jste uhodli, že mluvíme o Hře na oliheň, která ve své první řadě zaznamenala v prvních 28 dnech naprosto neskutečných 1,6 miliardy zhlédnutých hodin. V tomto směru mají Dufferovi ještě co dohánět.

Zdroj: Netflix

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix ukázal Papírový dům se sériovým vrahem. Trailer má napětí i akci
Netflix ukázal Papírový dům se sériovým vrahem. Trailer má napětí i akci
03.07.2022 11:20:00 | Filmové novinky

Netflix chystá na úvod prázdnin nový napínavý seriál, který nás zavede do útrob věznice, ze níž se bude snažit dostat obávaný zločinec. Ani v nové variaci na hit Papírový dům však věci nepůjdou podle plánu.

Nové fotky z Avatara 2 berou dech. Sigourney Weaver má překvapivou roli
Nové fotky z Avatara 2 berou dech. Sigourney Weaver má překvapivou roli
01.07.2022 19:40:00 | Filmové novinky

Magazín Empire představil nové fotky z očekávaného pokračování Avatara s podtitulem The Way of Water. Poprvé se tak můžete podívat na modrou podobu Kate Winslet nebo novou roli Sigourney Weaver.

Karlovarský festival pobouřil Ukrajince ruským filmem. Organizátoři reagují jasně
Karlovarský festival pobouřil Ukrajince ruským filmem. Organizátoři reagují jasně
29.06.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Jen krátce před zahájením mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech musí pořadatelé řešit mediální skandál a bránit se vůči příkrým slovům z Ukrajiny.

Je to tady! Daredevil a další marvelovky z Netflixu jsou opět online
Je to tady! Daredevil a další marvelovky z Netflixu jsou opět online
29.06.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Fandové komiksových seriálů se konečně dočkali a ani to netrvalo dlouho. Jen dva týdny od spuštění v Česku streamovací služba Disney Plus vrací do oběhu původně netflixovské adaptace temnějších seriálů napojených na Marvel Cinematic Universe.