FB pixel TP pixel
Stranger Things: Kdy dorazí 4. řada a co všechno nás v ní čeká? © TMDB

Stranger Things: Kdy dorazí 4. řada a co všechno nás v ní čeká?

Stranger Things stále patří mezi nejpopulárnější seriály Netflixu a nebýt pandemie, už bychom se zřejmě s Eleven a spol. znovu setkali. Zatímco tedy čekáme na první pořádný trailer, pojďme si připomenout, co všechno o návratu do Upside Down víme.

Filmové novinky 11. 3. 2021 0:00 | Filmové novinky

O čem bude 4. řada?

Bratři Dufferové se od začátku netají tím, že 4. řadu plánují ještě větší než řady předchozí a děj bude tentokrát opravdu více rozsáhlý a bude se odehrávat na vícero lokacích. Jednou z hlavních bude samozřejmě Kamčatka, resp. místní gulag, ve kterém je vězněn šerif Hopper poté, co přežil závěr 3. řady. Hopperovo přežití potvrdil již loňský valentýnský teaser, který Hoppera zastihl při budování železnice v obklopení rusky mluvících bachařů. Dufferovi následně potvrdili, že Hopper je Američan, o kterém se mluví v titulkové sekvenci ze závěru 3. řady. A dále popsali, že zatímco Hopper bude čelit lidským i nelidským nepřátelům, naši další hrdinové ve Spojených státech budou čelit dávnému zlu, které všechno spojí v dosud nejděsivější řadě.

Mládež z Hawkinsu navíc bude zlu z Upside Down čelit rozdělená. Eleven a Byersova rodina totiž na konci předchozí řady prokleté městečko opustila, zatímco zbytek party zůstal. Bude tedy zajímavé sledovat, jakým způsobem se cesty hrdinů znovu protnou. Obzvlášť když Eleven již nemá své schopnosti.

Kdo se vrátí a kdo ne?

Čeká nás návrat všech z hlavní partičky. Očekávat tedy můžete Millie Bobby Brown, Finna Wolfharda, Gatena Matarazzo, Caleba McLaughlina, Noaha Schnappa, Sadie Sink, Natalii Dyer, Charlieho Heatona, Joe Keeryho i objev minulé řady Mayu Hawke. Samozřejmě se vrátí i Winona Ryder a David Harbour. Nevrátí se naopak Billy Hargrove v podání Dacreho Montgomeryho, protože se jeho postava ve třetí řadě hrdinsky obětovala pro ostatní.

Čekají nás nové postavy?

Stranger Things: Kdy dorazí 4. řada a co všechno nás v ní čeká? © TMDB

Jelikož jsme ve třetí řadě o mnoho postav přišli a navíc se má 4. řada odehrávat mimo Hawkins, je logické, že se musí objevit nové postavy. O těchto zatím víme:

Victor Creel – Představitel Freddyho Kruegera, Robert Englund, si zahraje chovance psychiatrické léčebky, ze kterého půjde strach.
Argyle – Herec Eduardo Franco bude poslíček pizzy se zálibou v marihuaně. A taky nový kamarád Jonathana.
Peter Ballard – Jamie Campbell Bower si zahraje pečovatele v psychiatrické léčebně.
Podplukovník Sullivan – Drsňák, který věří, že ví, jak zneškodnit zlo v Hawkinsu. Zahraje si ho Sherman Augustus.
Jason Carver – Mason Dye si zahraje bohatého atleta a krále střední školy.
Dmitri – Tom Wlaschiha se objeví jako chytrý a okouzlující ruský bachař.
Yuri – Nikola Djuricko ztvární nepředvídatelného ruského pašeráka se zálibou v hloupých vtipech, penězích a křupavém burákovém másle.
Eddie Munson – Joseph Quinn si zahraje šéfa The Hellfire Clubu – oficiálního klubu hry Dungeions and Dragons na střední škole v Hawkinsu.

Kolik nás čeká epizod?

Stranger Things nemá jasně dané počty epizod a vše se řídí nejlepším uvážením bratrů Dufferových. První řada měla 8 epizod, druhá 9 epizod a třetí znovu 8 epizod. Podle Twitteru obou sourozenců se však zdá, že nás ve čtvrté řadě opět čeká 9 epizod, protože přesně tolik scénářů se válí na scenáristickém stole. Také jsou již známy názvy prvních epizod.

1. díl: Chapter One: The Hellfire Club
2. díl: Chapter Two: Tick Tock Mr Clock
3. díl: Chapter Three: You Snooze You Lose

Kdy bude mít Stranger Things 4 premiéru?

Velice dobrá otázka. Původně se očekávalo, že 4. řada Stranger Things dokončí natáčení již v srpnu roku 2020 s potenciální premiérou na přelomu roku 2020/2021. Jenže brzy po březnové začátku natáčení dorazila drobná obtíž jménem pandemie koronaviru, kvůli níž se natáčení odložilo až na podzim loňského roku. Kamery se nakonec roztočily až koncem září a ani na přelomu roku nebylo natáčení završeno. Co to tedy znamená pro datum premiéry? Bereme-li v úvahu, že se má 4. řada odehrávat během školního roku a Stranger Things se zatím vždy odehrávaly ve stejnou dobu, kdy měl seriál premiéru, logicky dospějeme k termínu okolo začátku nového školního roku. Tedy pravděpodobně zářijovému termínu roku 2021. Tuto teorii potvrzuje i skutečnost, že obvykle tvůrci potřebovali okolo půl roku na dokončení post-produkce.

Bude 4. řada poslední?

Netflix nepatří mezi streamovací služby, které by své seriály chtěly příliš natahovat. Důvody jsou obvykle pragmatické. Od čtvrté řady dál se podle běžných smluv tvůrcům výrazně zvyšují platy. Mladí herci navíc pomalu, ale jistě odrůstají z dětských tenisek, na což seriál musí buď reagovat příběhově, anebo včasným ukončením. Režisérské duo Dufferů ale v rozhovoru pro The Hollywood Reporter potvrdilo, že Netflix Stranger Things ještě ukončit nechce a pandemie dala tvůrčímu tandemu dost času na rozvržení dalšího děje. Minimálně 5. řada by tak měla být jistá. Ostatně pro Netflix se stále jedná o důležitou dojnou krávu.

 10 175 zobrazení   154 se líbí
Netflix v nových ukázkách láká na dvě veleočekávaná pokračování
Netflix v nových ukázkách láká na dvě veleočekávaná pokračování
09.03.2021 11:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci dvou populárních netflixovských seriálů se mohou pomalu ale jistě začít těšit na své oblíbené hrdiny. Milovníci závodních okruhů a jejich neohrožených pilotů mohou vyhlížet třetí řadu dokusérie F1: Touha po vítězství, milovníky krimi pak brzy čeká druhá část zlodějského Lupina.

Akce i smích! Netflix představuje 3 trailery na nejočekávanější hity jara
Akce i smích! Netflix představuje 3 trailery na nejočekávanější hity jara
05.03.2021 | Filmové novinky

Novými ukázkami tentokrát Netflix potěší především milovníky komiksů a superhrdinů. Láká totiž na adaptaci grafického románu Marka Millara Jupiter’s Legacy a superhdinskou komedii Thunder Force s Melissou McCarthy v hlavní roli, nový trailer pak dostalo akční krimi Holky z červeného gauče.

Tak jak to jde? Všech 236 dílů Přátel bude od dubna na HBO s dabingem!
Tak jak to jde? Všech 236 dílů Přátel bude od dubna na HBO s dabingem!
02.03.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Tak tohle je bomba, byť ne úplně nečekaná. Už když na konci loňského roku končila Netflixu licence na seriál Přátelé, spekulovali jsme, že se ho jistě velmi brzy dočkáme buď na HBO GO, případně na HBO Max. A nyní se sen stává realitou. A nebude chybět ani legendární dabing.

HBO boduje! Nabízí Hobita v kinoverzích i rozšířeném vydání
HBO boduje! Nabízí Hobita v kinoverzích i rozšířeném vydání
02.03.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci Tolkiena musí mít opravdu radost. Od 1. března je na HBO GO k vidění nejen celá trilogie Pána prstenů, ale i prequelová trojice filmů s hobitem Bilbem v hlavní roli. Tu navíc v Česku oblíbený streamer nabízí ve své knihovně i v rozšířených edicích.