FB pixel TP pixel
Netflix slaví obří úspěch Stranger Things. Seriál lámal o víkendu rekordy © Netflix

Netflix slaví obří úspěch Stranger Things. Seriál lámal o víkendu rekordy

Krátce po debutu poslední řady sci-fi hororu Stranger Things Netflix hrdě hlásí rekordní víkendová čísla a nového vítěze v kategorii nejsledovanější anglicky mluvený seriál.

2. 6. 2022 14:40 | Streaming novinky

Netflix si po minulém víkendu může připsat další rekordní zářez, ke kterému mu dopomohla jeho seriálová vlajková loď – sci-fi hororový seriál Stranger Things. Série, která se na Netflixu objevila poprvé v roce 2016, pobláznila celý svět a stala se fenoménem, který se rozšířil od videoher, komiksů či knih až po atrakce v zábavních parcích. Minulý pátek na Netflixu debutovala první část čtvrté řady, která je rozseknutá vejpůl, a vykázala úchvatná čísla. Jak se nyní největší streamer chlubí, během premiérového víkendu získal Stranger Things dohromady 286,79 milionů zhlédnutých hodin a v rámci anglicky mluvených seriálů drtivě překonal druhou řadu seriálu Bridgertonovi, která v březnu dosáhla 193 milionů zhlédnutých hodin.

Streamer dodal, že čtvrtá série se jako první seriál dostala na první místo jeho žebříčku v 83 zemích, čímž vytvořila další rekord. Stranger Things 4 se navíc dostal do první desítky ve všech 93 zemích, které společnost sleduje. Je to po delší době první pozitivní vlaštovka, která by mohla uklidnit akcionáře a přinést trochu klidu po sérii špatných zpráv. Společnost totiž v dubnu oznámila, že poprvé po více než deseti letech přišla o předplatitele, což způsobilo strmý propad akcií a mnozí investoři začali pochybovat o budoucnosti Netflixu i celého streamingu, což nastartovalo vlnu šetření a propouštění zaměstnanců. Připomeňme, že druhá část čtvrté řady se dostane na obrazovky 1. července, a že celý seriál bude zakončen pátou sérií.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Disney chce streamovat s reklamami. Výhodu budou mít rodiny s dětmi
Disney chce streamovat s reklamami. Výhodu budou mít rodiny s dětmi
26.05.2022 11:20:00 | Streaming novinky

Společnost Disney konečně odhalila podrobnosti o tom, jak bude fungovat nová varianta levnějšího plánu její streamovací služby Disney+, která bude podporovaná reklamou.

Nový šéf HBO po rušení seriálů kritizuje i propadák hollywoodské legendy
Nový šéf HBO po rušení seriálů kritizuje i propadák hollywoodské legendy
25.05.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav hodlá svému studiu ušetřit peníze za každou cenu a pravděpodobně mu není nic svaté. Nyní si na kobereček pozval filmové vedení a žádal vysvětlení, proč dalo zelenou vzniku propadáku Clinta Eastwooda.

Výsledek seriálové čistky přehledně: Co všechno už zrušil nový vlastník HBO?
Výsledek seriálové čistky přehledně: Co všechno už zrušil nový vlastník HBO?
22.05.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Na americké stanici The CW, která přeprodává svou produkci Netflixu či HBO, se konal velký třesk a mnoho seriálů ze dne na den skončilo. Které seriály již další řady nedostanou a jaké byly důvody jejich zaříznutí?

Reklamy na Netflixu se blíží. Streamer odhalil své plány
Reklamy na Netflixu se blíží. Streamer odhalil své plány
19.05.2022 9:00:00 | Streaming novinky

Máte rádi Netflix bez reklam? Tak to pro vás máme špatnou zprávu. Podle deníku New York Times řekl Netflix svým zaměstnancům, že levnější varianta jejich platformy s reklamami by mohla dorazit do konce letošního roku. Společnost tak reaguje na prudký pokles vlastních akcií a rostoucí sílu konkurence.