FB pixel TP pixel
Nejen Stranger Things má sledovanost. Netflix má další nečekaný hit © TMDB

Nejen Stranger Things má sledovanost. Netflix má další nečekaný hit

Jen pár týdnů poté, co třetí řada Stranger Things lámala netflixovské rekordy sledovanosti, má streamovací gigant nový hit v podobě španělské krimi.

Streaming novinky

Diváci milují svoje kriminálky

Netflix potvrdil, že třetí řada španělského krimi seriálu La Casa de Papel, jenž je na Netflixu uváděn pod anglickým názvem Money Heist, měla po své premiéře v prvním týdnu extrémní sledovanost. Za prvních sedm dní od zveřejnění se do ní totiž zahledělo přes 34,4 milionů domácností, což seriál řadí na druhé místo historických tabulek Netflixu.

Co je pro Netflix dalším velkým úspěchem, je fakt, že je Money Heist nejúspěšnějším neanglicky mluvícím pořadem, jenž je podle statistik velmi těžké přestat sledovat. Hned 70 procent domácností (zhruba okolo 24 milionů) ho totiž „dorazilo“ během prvního týdne od premiéry. Pro srovnání, Stranger Things dokoukalo v prvních čtyřech dnech okolo 40 milionů domácností.

Trumf proti konkurenci

Money Heist tudíž pro Netflix představuje jeden z jeho „sleeping hitů“, které přicházejí v podstatě odnikud. Pro Netflix to znamená velký úspěch, protože se v posledních měsících neustále snaží žánrově i národně rozšiřovat svou nabídku, aby měl strategickou výhodu oproti více unifikovaným službám, jakou bude mimo jiné výhradně rodinná streamovací služba Disney+.

Pokud jste o Money Heist doposud nezavadili pohledem, vězte, že první dvě řady vypráví strhující příběh skupiny zlodějů, kteří se vydají do útrob madridské banky s ďábelským plánem tisknout peníze v jejích útrobách. Během pobytu v budově pak předstírají, že ji chtějí vykrást jako každý druhý. S policií tak od začátku rozjíždí vychytralou hru kočky s myší, jíž musí muži zákona odhalit.

 12 612 zobrazení   26 se líbí
Netflix poprvé ztratil předplatitele v USA, akcie se okamžitě propadly
Netflix poprvé ztratil předplatitele v USA, akcie se okamžitě propadly
23.07.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Streamovací společnost Netflix se historicky poprvé musí potýkat s propadem předplatitelů. Celosvětově se sice počet zákazníků opět zvýšil, v USA ovšem Netflix překvapivě ohlásil nižší počet plátců než v předcházejícím období. Druhé čtvrtletí se propadlo oproti prvnímu o celých 130 000 účtů.

Nové rozšíření pro Chrome vám umožní sledovat tajně Netflix i v práci
Nové rozšíření pro Chrome vám umožní sledovat tajně Netflix i v práci
12.07.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Na první pohled to možná zní triviálně, ale pro pracující lidi je snaha držet krok se všemi letními novinkami Netflixu někdy velký problém. Nyní jim pomůže nové rozšíření pro prohlížeč Chrome, které snahu sledovat na tajňačku Netflix v práci dělá zase o trochu snazším.

The Rock, Wonder Woman a Deadpool natočí heist akčňák pro Netflix
The Rock, Wonder Woman a Deadpool natočí heist akčňák pro Netflix
10.07.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Tři současné hollywoodské megahvězdy se spojí v akčním loupežném thrilleru s názvem Red Notice. Ve filmu, který od Universalu převzal Netflix, uvidíme Dwayna Johnsona, Gal Gadot a nově se k projektu připojil i Ryan Reynolds.

Konec Přátel na Netflixu. Warneři představili novou službu HBO Max
Konec Přátel na Netflixu. Warneři představili novou službu HBO Max
09.07.2019 20:00:00 | Streaming novinky

Další karta v partii o streamovacího diváka je odhalena, slibovaná nová služba od seskupení WarnerMedia se bude jmenovat HBO Max, a nabídne přes 10 000 hodin filmů a seriálů včetně všech epizod Přátel.