FB pixel TP pixel
Rozpad Strážců galaxie: Vysvětlujeme potitulkové scény. Co bude se Star-Lordem? © Marvel Studios

Rozpad Strážců galaxie: Vysvětlujeme potitulkové scény. Co bude se Star-Lordem?

Třetí díl Strážců galaxie zakončuje epickou sérii Jamese Gunna nejlepším možným způsobem a přináší jednu z nejlepších marvelovek vůbec. A i když Gunn odchází pozvednout konkurenci, Strážci nechali zadní vrátka, jak napovídají potitulkové scény. Pojďme se na ně podívat a rozebrat si je.

7. 5. 2023 12:50 | Filmové novinky

Konec týmu a Gamora s Ravagers

Po porážce nového padoucha High Evolutionary a návratu na stanici Knowhere se filmoví Strážci Galaxie rozpadli. Zatímco Peter Quill se vypravil na Zemi a Mantis hledat sebe samu, Drax s Nebulou se rozhodli zůstat na Knowhere a nadále budovat vesmírnou kolonii. Gamora, která byla po celou dobu v příběhu díky "genialitě" tvůrců obou posledních Avengers tak trochu navíc, pak zamířila zpět za Ravagers pod vedením Stakara Ogorda. Postava, kterou ztvárnil Sylvester Stallone, je jedním z členů nejstaršího týmu Strážců ze sedmdesátých let, dá se tedy předpokládat, že Gunn tímto způsobem znovu vzdal hold i prapočátkům vesmírných hrdinů. Herečka Zoe Saldana nyní v rozhovorech potvrzuje, že její spolupráce s Marvelem je tímto ukončená. Uvidíme tedy, jestli ji někdy zláká zpět mamon lukrativní finanční nabídky.

Rozpad Strážců galaxie: Vysvětlujeme potitulkové scény. Co bude se Star-Lordem? © Marvel Studios

Noví Strážci

První potitulková scéna představuje nový tým Strážců. Jeho vedení se ujal Rocket Raccoon (Bradley Cooper), jehož pobočníkem zůstal Groot (Vin Diesel). Dalšími členy jsou polepšený Adam Warlock, Yondův následník Kraglin, který už naplno ovládá jeho úžasně vraždný šíp, vesmírná fena Cosmo a také dívenka Phyla, jeden ze zachráněných experimentů High Evolutionary. Tým v mnohém připomíná základní sestavu z roku 2008, Groot i Rocket jsou navíc mnohem více stylizování do komiksové podoby. Phyla je pak odkazem na postavu jménem Phyla-Vell, jež je v komiksech dcerou prvního Captaina Marvela a později převezme i tuto slavnou identitu.

Zdroj: TIME / Autorský text

Co se stalo s Peterem?

Poměrně velkým překvapením je úplný konec Gunnova projektu, který nabízí dlouho očekávaný návrat Petera Quilla na planetu Zemi. Quill, který v průběhu filmu zmíní, že má na Modré planetě žijící příbuzné, konečně navštíví svého dědečka - Jasona Quilla. Jméno Jason nebylo rozhodně zvoleno náhodně, naopak. Jedná se o odkaz na Peterova komiksového otce, J'Sona ze Spartaxu, který patří mezi členy vesmírné rady a nejmocnější bytosti vůbec. Samotný konec druhé potitulkové scény pak nabízí poměrně jasnou zprávu - Legendární Star-Lord se vrátí. Byť tedy Drax, Gamora a Mantis, respektive jejich herečtí představitelé dle svých slov s MCU skončili, Chris Pratt si evidentně ponechává zadní vrátka. Vrátí se už v The Marvels? Vzhledem k účasti rasy Kree by to i dávalo smysl.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Nové sci-fi o vymírajícím lidstvu zcela ohromuje. Recenze ho srovnávají s Dunou
Nové sci-fi o vymírajícím lidstvu zcela ohromuje. Recenze ho srovnávají s Dunou
05.05.2023 16:48:00 | Filmové novinky

Ode dneška jsou na Apple TV+ k vidění první dvě epizody vysoce očekávané postapokalyptické sci-fi Silo s hvězdnou Rebeccou Ferguson v hlavní roli. Vybraní kritici již měli možnost seriál zhlédnout celý a z prvních reakcí to vypadá, že zde máme jeden z nejlepších letošních sci-fi seriálů.

Druhá řada seriálu Iveta je konečně online. Už se chystá tragický závěr
Druhá řada seriálu Iveta je konečně online. Už se chystá tragický závěr
05.05.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Po úspěchu první řady, která sledovala zrod a první nesmělé krůčky Ivety Bartošové, bylo jasné, že nemůžeme populární zpěvačku opustit teprve na začátku její kariéry. Nyní na Voyo konečně startuje druhá řada, která děj zavádí do divokých devadesátých let.

Netflix ruší oblíbenou postapokalyptickou fantasy. Poslední epizody uvede brzy
Netflix ruší oblíbenou postapokalyptickou fantasy. Poslední epizody uvede brzy
05.05.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Netflix před týdnem vydal na své platformě druhou řadu seriálového hitu Sweet Tooth: Chlapec s parožím. Populární dystopický seriál se podle posledních informací nakonec dočká i třetí řady, která bude jeho poslední. Navíc dorazí mnohem dříve, než se čekalo.

Netflix slaví další seriálový hit. Napínavý thriller naváže na překvapivý konec 1. řady
Netflix slaví další seriálový hit. Napínavý thriller naváže na překvapivý konec 1. řady
04.05.2023 16:45:00 | Filmové novinky

Netflix oslavuje další hit. Po velkolepém úspěchu seriálu Noční agent a rostoucích číslech sledovanosti originálního seriálu Ve při se zadařilo i politickému thrilleru Diplomatické vztahy, který ukazuje, že politika je prostě nemalá řehole.