FB pixel TP pixel
Netflix jde ve stopách Marvelu. Kultovní sci-fi dostane provázané universum © Lionsgate Games / nWay

Netflix jde ve stopách Marvelu. Kultovní sci-fi dostane provázané universum

Michael Lombardo, prezident společnosti Entertainment One, v rozhovoru se serverem Deadline prozradil, že se chystá velký reboot franšízy Power Rangers. A Netflix bude u toho.

Filmové novinky

V loňském roce začaly prosakovat informace, že zábavní studio Entertainment One, dceřiná společnost konglomerátu Hasbro, plánuje vytvořit nový filmový vesmír slavných Power Rangers. Hasbro odkoupilo tuto mediální a zábavní franšízu o teenagerech s nadpřirozenými schopnostmi chránících Zemi před zlem v roce 2018 a oživení této značky tak bylo nasnadě. Zbývalo tedy jen vybrat platformu, na které by se nové filmy a seriály vysílaly. A ne úplně překvapivě tento souboj vyhrál Netflix. Na nový filmový vesmír bude dohlížet Jonathan Entwistle, showrunner fantasy dramatu I Am Not Okay with This a producent generačního dobrodružství The End of the F***ing World, který by měl také režírovat nový celovečerní film, jehož scénář právě sepisuje Patrick Burleigh (Eternals, Králíček Petr bere do zaječích).

Plány na nové univerzum jsou smělé a v mnohém se podobají tomu od Marvelu. Tento cinematický vesmír by měl obsahovat několik různých seriálů, z nichž některé budou hrané a jiné animované. Na tyto série by pak měly navazovat filmy. Některé z těchto projektů navíc nemají být přednostně určené dětem, takže je zde vidět snaha o zásah dalších demografických skupin. Série Power Rangers začala v 90. letech seriálem Mighty Morphin Power Rangers, který se proslavil spojením scén s anglicky mluvícími herci s akčními scénami z japonského seriálu Super Sentai. Seriál ukazoval Strážce bojující s příšerami, často za pomoci obřích robotů zvaných Zordy. Doposud vzniklo přes 20 různých seriálů a nespočet komiksů, hraček a videoher. O síle značky ostatně vypráví i seriál Netflixu Hračky našeho dětství. Poslední velkorozpočtový pokus o znovunakopnutí značky přišel v roce 2017 s filmem Power Rangers: Strážci vesmíru. Výsledek však nebyl pozitivní u kritiky i diváků.

 13 624 zobrazení   470 se líbí
Vetřelec i Blade Runner dostanou seriály. Co všechno víme?
Vetřelec i Blade Runner dostanou seriály. Co všechno víme?
25.11.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Úspěšný a léty prověřený režisér Ridley Scott se rozpovídal o připravovaných projektech. V rozhovoru pro BBC prozradil, že se chystají hrané seriály ze světa Blade Runnera a Vetřelce.

Nejlepší akční série současnosti se vrací na Netflix s češtinou
Nejlepší akční série současnosti se vrací na Netflix s češtinou
24.11.2021 16:45:00 | Filmové novinky

Fanoušci akčních filmů mají na Netflixu více než slušnou nabídku. Po návratu agenta Jasona Bourna na streamingovou platformu se vrací i jiná věhlasná série, která aktuálně vládne akčním nebesům.

Jak se povedl nový Resident Evil? Restart série sklízí hlavně posměch
Jak se povedl nový Resident Evil? Restart série sklízí hlavně posměch
24.11.2021 13:00:00 | Filmové novinky

Od Poslední kapitoly filmové série Resident Evil s Millou Jovovich uběhlo pět let a fanoušci se konečně dočkali svého vysněného rebootu. Ten se ale podle prvních reakcí příliš nezdařil a jde spíš o chaotickou akční slátaninu než o důstojný restart série.

Podívejte se na 5 minut z Jurského světa 3. Lidé v nich loví T-Rexe
Podívejte se na 5 minut z Jurského světa 3. Lidé v nich loví T-Rexe
23.11.2021 18:30:00 | Filmové novinky

Režisér Colin Trevorrow se už asi vzpamatoval ze skandálního vyhazovu od devátých Star Wars a brzy nás vezme zpět do Jurského světa. A pět minut přímo z filmu vypadá fantasticky!