FB pixel TP pixel
Batman slaví na HBO úspěch. Nejsledovanějším kinohitem se ale nestal © Warner Bros.

Batman slaví na HBO úspěch. Nejsledovanějším kinohitem se ale nestal

Podle prvních zveřejněných průzkumů měřících televizní sledovanost musí mít u HBO radost. Temný komiksový hrdina Batman po úspěšném tažení v kinech totiž řádí i na HBO Max.

28. 4. 2022 13:00 | Streaming novinky

Jak známo, Warneři po loňské přelomové strategii způsobené pandemií, kdy se rozhodli vydávat své kinohity souběžně v temných sálech i na HBO Max, přešli od tohoto roku na 45denní okno mezi premiérou v kinech a na jejich streamovací službě. Pro kinaře na jedné straně a diváky lačnící po spektáklech v domácích podmínkách na té druhé se to zdá jako rozumně vyjednaný kompromis. Nyní společnost Samba, která se v USA specializuje zejména na průzkum obsahu chytrých televizí, oznámila čísla sledovanosti temného komiksového trháku The Batman, který vstoupil do katalogu HBO Max 18. dubna.

Samba, která se ve své statistice zaměřuje na sledovanost prvních sedmi dní od premiéry titulu, oznámila, že si netopýřího muže během této doby pustilo přes 4,1 milionu domácností. Snímek v hlavní roli s Robertem Pattinsonem se tak stal druhým nejsledovanějším kinohitem HBO Max. Data společnosti samozřejmě pokrývají jen část celého spektra distribuce HBO, ale určitě naznačují, že se Batmanovi dařilo krom kin i na Maxu. Pro srovnání uveďme data ostatních spektáklů: Godzilla vs Kong (3,9 milionů), Sebevražedný oddíl (3,5 milionů), Wonder Woman 1984 (3,2 milionů), Matrix Resurrections (3,2 milionů) a Duna (2,3 milionů). Překvapivým rekordmanem premiérové týdenní sledovanosti je pak bitkoidní Mortal Kombat s 4,3 miliony puštění.

Zdroj: Deadline

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nový šéf HBO si rýpnul do Netflixu a nastínil svou bojovou strategii
Nový šéf HBO si rýpnul do Netflixu a nastínil svou bojovou strategii
27.04.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Šéf nově vzniklé společnosti Warner Bros Discovery David Zaslav se v posledním rozhovoru vyjádřil k povzbudivým výsledkům HBO Max, nastínil plány společnosti a rýpnul si do Netflixu.

Další rána Netflixu. HBO nabírá miliony předplatitelů, přiznalo mizernou aplikaci
Další rána Netflixu. HBO nabírá miliony předplatitelů, přiznalo mizernou aplikaci
22.04.2022 8:30:00 | Streaming novinky

Úterní propad předplatitelů Netflixu vyvolal otázky, zda podobný osud nečeká streamovací trh obecně. Ale jak se zdá, krize zatím postihla pouze největšího hráče, protože HBO celosvětově přidalo za poslední kvartál 3 miliony předplatitelů a celkově jich má více než 76,8 milionů.

Netflix a další válcují chození do kina. Fyzické nosiče jsou téměř mrtvé
Netflix a další válcují chození do kina. Fyzické nosiče jsou téměř mrtvé
21.04.2022 8:00:00 | Streaming novinky

Každý rok společnost Motion Picture Association (MPA) vydává tzv. THEME report, což je zpráva, ve které společnost shrne, jak se v uplynulém roce dařilo digitálnímu obsahu, kinům, kabelovkám atd. Výsledek za rok 2021 je v mnoha směrech překvapivý.

Kam se hrabe Zaklínač. Netflix oslavuje nový nejsledovanější seriál historie
Kam se hrabe Zaklínač. Netflix oslavuje nový nejsledovanější seriál historie
20.04.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Navzdory tomu, že Netflix ztrácí předplatitele, i druhá řada romantické podívané Bridgertonovi vykazuje velmi silná čísla sledovanosti a v tabulce nejpopulárnějších seriálů drtí jednoho konkurenta za druhým.