FB pixel TP pixel
Válečný doják roku? Parádní trailer nabízí strhující akci i hutné emoce © MGM

Válečný doják roku? Parádní trailer nabízí strhující akci i hutné emoce

Režisér Guy Ritchie pokračuje v dravém tempu svých režijních počinů a po gangsterské pecce Gentlemani, pomstychtivé řežbě Rozhněvaný muž a stylové špiónské komedii Operace Fortune míří do Afghánistánu.

2. 2. 2023 18:35 | Filmové novinky

Zatímco někteří režiséři točí jednou za pět let, britský řízek Guy Ritchie se rozhodně nenudí a hrne se do jednoho natáčení za druhým. Po fantastické mafiánské komedii Gentlemani natočil s Jasonem Stathamem akční náhul Rozhněvaný muž a špiónskou komedii Operace Fortune: Ruse de guerre. Ta dorazila do českých kin teprve 5. ledna, už na duben se ale chystá do kin (zatím jen zahraničních) další Ritchieho počin, který sepsal se stejnými scenáristy jako poslední zmíněný snímek. Tentokrát se ale v hlavní roli neobjeví Jason Statham, ale Jake Gyllenhaal.

Ten v bijáku The Covenant ztvární amerického vojáka v Afghánistánu, který začne během své mise spolupracovat s místním překladatelem. Po napadení teroristy se však Gyllenhaal dostane do ohrožení života a zdánlivě nenápadný afghánský muž ho dostane vší silou do bezpečí, za což se mu americký rodák touží za každou cenu odvděčit. O to víc poté, když zjistí, že se jeho zachránce s rodinou nedostal v bezpečí ze země a jde mu pravděpodobně o život. Ritchie tak v traileru kromě akčních střípků silně spoléhá i na patos a silné chlapácké emoce. Zároveň prozatím dost popírá své typické trademarky. Ne že bychom čekali nějakou nadčasovou pecku, poctivý válečný biják o chlapech, co nenechají druhého ve štychu a vždycky srovnají účty, si ale dáme docela s chutí. Tak snad se česká distribuce brzy rozhoupe.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Skončí Zaklínač dřív, než se čekalo? Nové plány zneklidňují fanoušky
Skončí Zaklínač dřív, než se čekalo? Nové plány zneklidňují fanoušky
02.02.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Odchod Henryho Cavilla z role Geralta z Rivie značně otřásl postavením populárního seriálu Netflixu. Ten po třetí řadě bude lákat na novou tvář Liama Hemswortha, přičemž nové spekulace naznačují, že by se nový herec nemusel ve fikčním světě Kontinentu ohřát dlouho.

Nový válečný trhák ovládl Netflix. Sledovanost trumfla i očekávané akční sci-fi
Nový válečný trhák ovládl Netflix. Sledovanost trumfla i očekávané akční sci-fi
01.02.2023 18:40:00 | Filmové novinky

Netflix si může gratulovat k dalšímu globálnímu hitu. Druhoválečné drama Narvik totiž slaví úspěch hned v 87 zemích světa včetně Česka. Sledovaností dokonce trumflo mnohem více propagovaný akční sci-fi trhák z minulého týdne.

Black Panther 2 je konečně dostupný online!
Black Panther 2 je konečně dostupný online!
01.02.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Nejnovější film ze série Marvel Cinematic Universe, Black Panther: Wakanda nechť žije, konečně vstupuje do online distribuce. A to pouhých 15 dní před premiérou dalšího marvelovského hitu Ant-Man a Wasp: Quantumania.

Budoucnost Batmana a Supermana odhalena. Komiksové velkofilmy čekají drastické změny
Budoucnost Batmana a Supermana odhalena. Komiksové velkofilmy čekají drastické změny
01.02.2023 12:30:00 | Filmové novinky

Dvojice James Gunn a Peter Safran po několika měsících v čele DC Studios konečně odhalila alespoň část svých plánů s propojeným světem DCU. Dosavadní filmová série končí a začíná nová éra.