FB pixel TP pixel
Nejdražší sci-fi Netflixu v prvním akčním traileru. Válka s roboty zdevastovala svět © Netflix

Nejdražší sci-fi Netflixu v prvním akčním traileru. Válka s roboty zdevastovala svět

Netflix konečně odhalil první upoutávku na očekávaný spektákl od režisérů Joea a Anthony Russoových. Ti nás zavedou do alternativní Ameriky, která přežila válku s roboty, jež v podstatě zničila svět a narušila mezilidské vztahy. Nákladný snímek vyšel Netflix na více než 300 milionů dolarů.

Filmové novinky 17. 10. 2024 15:40 | Filmové novinky

Projekt The Electric State (česky přeložený jako Pasáž vzniká již od roku 2017 a jedná se o komiksovou sci-fi adaptaci stejnojmenného díla Simona Stalenhaga, vyprávějícího o dívce a robotovi, kteří se v post-apokalyptickém světě vydávají pátrat po jejím bratrovi. Snímek točí tvůrci Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame Joe a Anthony Russo a v hlavních rolích uvidíme hvězdu Netflixu Millie Bobby Brown a Chrise Pratta. Další velkou hvězdou projektu je kromě Bobby Brown Chris Pratt. Netflix potřebuje, aby film uspěl a nalákal spoustu diváků a nastřádal rekordní sledovanost. Stál totiž přes 300 milionů dolarů.

Russoovi mají nicméně s nákladnými projekty pro Netflix bohaté zkušenosti. Pro streamera natočili i dosud nejdražší film na platformě The Gray Man za 200 milionů dolarů (o první příčku se z hlediska nákladů dělí s projektem Red Notice). Špionážní snímek se dočkal uvedení v roce 2022 a ačkoli byl Netflix spokojen se sledovaností filmu a schválil pokračování, dodnes jsme se nedočkali žádného spuštění produkce. Nutno dodat, že The Gray Man neměl na rozdíl od filmů pro Marvel pozitivní reakce a dodnes je považován za předražené akční cvičení, na které si už po měsíci nikdo nevzpomněl.

První upoutávka má každopádně poměrně málo atmosféry z původního Stalenhagova díla, které nabízí především úchvatné dystopické kresby zničeného světa. Russoovi zjevně míří více rodinným směrem, a snímek může mnohým evokovat Spielbergovo sci-fi Ready Player One: Hra začíná. Kromě Pratta a Bobby Brown ve snímku uvidíme či uslyšíme Ke Huy Quana, Stanleyho Tucciho, Giancarla Esposita nebo Briana Coxe. Premiéra je stanovena na 14. března příštího roku kde jinde než na streamovací platformě samotného Netflixu.

Zdroj: Netflix

 24 se líbí
Bibli cituje i po 30 letech! Samuel L. Jackson znovu zarecitoval slavný verš z Pulp Fiction
Bibli cituje i po 30 letech! Samuel L. Jackson znovu zarecitoval slavný verš z Pulp Fiction
17.10.2024 11:20:00 | Filmové novinky

Herecká legenda Samuel L. Jackson k 30. výročí novodobé klasiky Pulp Fiction na svém instagramovém profilu znovu zarecitovala slavný biblický verš Ezechiel 25:17, který z jeho postavy udělal ikonu.

Netflix natočil vlastní Telefonní budku. Napínavý letištní thriller má skvělý trailer
Netflix natočil vlastní Telefonní budku. Napínavý letištní thriller má skvělý trailer
16.10.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Myslíte si, že se odbavovací kontrola na letišti celý den kope do zadku? O opaku vás přesvědčí nový thriller Příručák, jenž jako by z oka vypadl legendární Telefonní budce. Místo Colina Farrella nás tentokrát napne Taron Egerton.

Nová fantasy ohromuje v krásném traileru. Hlavní příšerka je roztomilejší než Baby Yoda
Nová fantasy ohromuje v krásném traileru. Hlavní příšerka je roztomilejší než Baby Yoda
16.10.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Studio A24 odhalilo první upoutávku na přenádhernou dobrodružnou fantasy The Legend of Ochi, která ohromuje nejen krásnou kamerou, ale i ústředním stvořením, které vyzývá na souboj v roztomilosti i takové ikony jako Gizmo nebo Baby Yoda.

Nekonečná ZOO na Primě končí. Nahradí ji komedie, která musí uspět
Nekonečná ZOO na Primě končí. Nahradí ji komedie, která musí uspět
16.10.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Televize Prima končí s jedním ze svých velmi úspěšných seriálů. Projekt ZOO v hlavní roli s Evou Burešovou se po dvou letech dostal do cílové rovinky a vše skončí na pozitivní notu. Otázkou zůstává, zda uspěje náhradní seriál.