FB pixel TP pixel
Velkolepá mimozemská invaze je tady. Nové Tiché místo sklízí nadšení diváků za akci i napětí © Paramount Pictures

Velkolepá mimozemská invaze je tady. Nové Tiché místo sklízí nadšení diváků za akci i napětí

Očekávaný třetí díl ceněné hororové série Tiché místo vstoupí do kin již tento čtvrtek. Na sociálních sítích se objevují první reakce diváků a kritiků, které novinku většinově chválí. Někteří dokonce mluví o nejlepším dílu franšízy.

Filmové novinky

Již tento čtvrtek vstoupí do našich kin nový přírůstek z bravurní hororové série Tiché místo. Snímek, který se jmenuje Tiché místo: Den první poměrně jasně naznačuje, že se tentokrát podíváme na samotný začátek mimozemské invaze. Režii po Johnu Krasinskim převzal Michael Sarnoski (Pig), který nás zavede do New Yorku, ve kterém budeme sledovat Sam (držitelka Oscara Lupita Nyong'o) v první den útoku. Sam se seznámí s Erikem (Joseph Quinn), s nímž se v tichosti pokusí opustit město, aniž by je mimozemšťané s citlivým sluchem zaznamenali. Mnoho fanoušků, kteří milují první dva díly, má samozřejmě obavy, kam sérii nový režisér zavede. První reakce diváků na sociálních sítích ale naznačují, že by nás mohlo čekat další napínavé dobrodružství.

Mezi nejčastěji chválené aspekty Prvního dne patří výrazné herecké výkony Lupity Nyong'o a Josepha Quinna. Chemie mezi oběma herci funguje výborně a příběh jejich postav nabídne hluboké emoce. Také městské prostředí dodalo filmu novou dynamiku a napětí, a nabídlo odlišný zážitek ve srovnání s předchozími díly. Režisér Michael Sarnoski sklidil pochvalu za schopnost kombinovat dojemný příběh s napínavými a velkolepými akčními scénami. Režisér mistrně inscenuje rozsáhlý chaos a destrukci a umisťuje publikum přímo do středu napínavých akčních scén. Někteří diváci dokonce označili První den za nejlepší díl celé série. Fanoušci pak jistě ocení, že třetí díl rozšíří univerzum Tichého místa o nové detaily a překvapivá odhalení.

Méně spokojení diváci si naopak stěžovali, že hororová novinka nepřináší tolik inovací, kolik by se dalo očekávat od třetího dílu série, který se záměrně posunul novým směrem. Matt Naglia ze serveru NEXT BEST PICTURE měl pocit, že film spíše opakuje známé motivy a momenty a zdůraznil, že přílišná očekávání mohou vést ke zklamání. Také trailery prý slibovaly větší množství apokalyptických scén plných chaosu a destrukce. Jestli se prequel Tichého místa povedl, se budeme moci přesvědčit na vlastní oči již ve čtvrtek 27. června.

Zdroj: Collider

Nejočekávanější horor roku v prvním traileru. Z upírů jde konečně zase strach
Nejočekávanější horor roku v prvním traileru. Z upírů jde konečně zase strach
24.06.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Režisér Robert Eggers na konci letošního roku konečně uvede svůj očekávaný snímek Nosferatu. Jedná se o reimaginaci hororové klasiky z 20. let minulého století, která už se jednoho remaku v minulosti dočkala. Eggers slibuje temnou hororovou podívanou, která už v traileru vykouzlí několik děsivých a ikonických momentů.

Trailer 3. dílu Rodu draka slibuje velké zapojení draků a zkázu všeho a všech
Trailer 3. dílu Rodu draka slibuje velké zapojení draků a zkázu všeho a všech
24.06.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Spory mezi Zelenými a Černými se vyostřují a ničemu nepomáhají ani mordy posledních epizod, které zasáhly oba tábory velmi hluboko. A protože jsou Rhaenyra i vládnoucí Aegon tak trochu blázni prahnoucí po moci, do hry se již brzy naplno dostanou draci, což může znamenat konec obou stran.

Netflix má nový globální megahit. Kritici i diváci však akční novinku nenávidí
Netflix má nový globální megahit. Kritici i diváci však akční novinku nenávidí
24.06.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix uvedla před víkendem akční novinku s herečkou Jessicou Albou Tvrdá odplata. Zdánlivě tuctová akční žánrovka se obratem stala globálním hitem a vysokou popularitu má i v Česku. Paradoxem ovšem je, že kritici i řadoví diváci na filmu nenechají nit suchou a považují ho za značně nepovedený.

Eddie Murphy slaví velký návrat! Policajt v Beverly Hills 4 nadchl kritiky a likviduje bránice
Eddie Murphy slaví velký návrat! Policajt v Beverly Hills 4 nadchl kritiky a likviduje bránice
23.06.2024 14:15:00 | Filmové novinky

Už 3. července se fanoušci akční komedie Policajt v Beverly Hills dočkají dlouho vyhlíženého pokračování, v němž se jako Axel Foley vrátí i nenahraditelný Eddie Murphy. Film má za sebou americkou premiéru a první diváci z řad kritiků nešetří chválou hlavního představitele.