FB pixel TP pixel
Disney Plus jde proti konkurenci a nebude zveřejňovat čísla sledovanosti © TMDB

Disney Plus jde proti konkurenci a nebude zveřejňovat čísla sledovanosti

Po letech mlčení se konečně podařilo udělat transparentnějším i přeborníka v bobříku mlčení, jakým byl Netflix. Nově příchozí Disney+ však od něj zatloukací taktiku zjevně přebralo a nebude veřejně informovat o tom, jak se jeho originální tvorbě - například očekávanému Mandalorianovi - daří.

Filmové novinky

Streamovací služba Disney+ má za sebou bouřlivý start, během kterého údajně řadě uživatelů pořádně nefungovala a nemohli se do ní dostat. Přesto si miliony lidí stáhly aplikaci a vrhly se na zbrusu nový obsah. Kolik si jich pustilo hlavní úvodní tahák Mandalorian? O tom můžeme jen spekulovat. Představitelé Disney+ se totiž rozhodli, že o sledovanosti svých originálních seriálů a filmů žádné informace zveřejňovat nebudou. Prý k tomu v tuto chvíli není důvod. Čísla se interně dostanou jen k několika vyvoleným. Na platformě neběží žádné reklamy, takže není potřeba ukazovat žádné výkonnostní metriky potenciálním inzerentům. A Disney na úspěch či neúspěch svých novinek zřejmě aktuálně nechce přitahovat víc pozornosti, ovšem nutno podotknout, že jde proti aktuálnímu trendu na trhu se streamováním obsahu.

Jak už bylo řečeno, ke zveřejňování dat letos konečně přistoupil i tajnůstkářský Netflix, který léta čelil kritice novinářů a diváků, kterým vadilo, že není z pohledu své sledovanosti transparentnější. Manažerům zřejmě došlo, že tajení metrik ve výsledku způsobuje víc problémů než výhod. Zejména v případě, kdy streamovací služba začne rušit oblíbené seriály, ale zároveň nenabídne žádná data, která by takové rozhodnutí vysvětlovala. Neznalost skutečnosti má většinou jediný následek - rozproudí se veřejná debata, která většinou plodí různorodé, méně či více za vlasy přitažené, nepotvrzené teorie... a taky nespokojené předplatitele. V tuto chvíli to zřejmě nikoho netrápí, ale pokud by se Disney rozhodl začít své originální programy rušit, mohou hlasy volající po zveřejnění diváckých čísel a dalších klíčových metrik výrazně zesílit stejně jako v případě Netflixu.

 247 zobrazení   7 se líbí
Malé detaily, které jste v novém traileru na Zaklínače přehlédli
Malé detaily, které jste v novém traileru na Zaklínače přehlédli
11.11.2019 | Filmové novinky

První plnohodnotný trailer k seriálu Zaklínač přinesl 120 sekund nových scén, záběrů a detailů, které mají fanoušky navnadit na prosincovou předvánoční premiéru, která tady bude rychleji, než stihnete říct "ještě nemám koupené žádné dárky". Které detaily vám při sledování ukázky pravděpodobně unikly?

Práce na 2. řadě Zaklínače již běží a máme názvy 6 epizod 1. řady
Práce na 2. řadě Zaklínače již běží a máme názvy 6 epizod 1. řady
05.11.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Netflix se snaží držet karty s novými detaily ohledně Zaklínače přitisknuté co nejblíže k hrudníku, ale má jich v ruce tolik, že občas nějaká zkrátka upadne na stůl lícem vzhůru. Díky tomu jsme se jen pár dní po novém traileru dozvěděli názvy celkem 6 dílů 1. řady stejně jako náznak vzniku 2. řady.

Zaklínač Geralt dostal k Halloweenu plnohodnotný trailer a datum premiéry!
Zaklínač Geralt dostal k Halloweenu plnohodnotný trailer a datum premiéry!
31.10.2019 19:00:00 | Filmové novinky

Chystáte se na nějakou halloweenskou party? Ještě chvíli počkejte, Netflix se totiž rozhodl, že uzrál čas zveřejnit konečně poctivý trailer pro Zaklínače, jednoho z očekávaných fantasy seriálových nástupců Hry o trůny. A při té příležitosti potvrdil prosincovou premiéru.

GoT prequel o Bílých chodcích letěl do koše, místo něj budou Targaryeni
GoT prequel o Bílých chodcích letěl do koše, místo něj budou Targaryeni
30.10.2019 12:00:00 | Filmové novinky

HBO oficiálně skrečovala produkci prequelu Hry o trůny s Naomi Watts, který se měl odehrávat tisíce let před původní sérií. Místo něj si manažeři objednali spinoff vyprávějící o rodu Targaryenů s názvem House of the Dragon.