FB pixel TP pixel
Tohle zabolí. Netflix má na kontě jeden z největších propadáků roku! © TMDB

Tohle zabolí. Netflix má na kontě jeden z největších propadáků roku!

Netflixu se moc často nestává, že by jeho tituly u diváků propadly. Na to je jeho algoritmické rozhodování o dalším obsahu až příliš přesné. Někdy se ale nezadaří a tentokrát na to doplatil jeden z nejlepších režisérů současnosti, který si vybral téma, které zkrátka zajímá příliš úzký okruh diváků.

Filmové novinky

Kdo zná ve světě Občana Kanea?

Netflix v pátek ráno uvedl na své streamovací službě jeden z nejočekávanějších filmů roku, černobílou dobovku Mank, která vypráví příběh scenáristy filmu Občan Kane, který zápolil nejen s dobovými producenty, Orsonem Wellesem, ale i vlastní závislostí na alkoholu. A je z toho podle statistik naší globální datové platformy Flixpatrol jeden z největších propadáků letošního roku. Mank se totiž v podstatě nikde neprobojoval do TOP 10 nejsledovanějších pořadů, což je pro původní film Netflixu v podstatě neslýchané. Obzvlášť bereme-li v potaz, že za filmem stojí režisér David Fincher, na jehož filmy se vždy čeká s velkým očekáváním. Mank kupodivu nijak nezáří ani v USA, kde by vzhledem k tématu (film o scenáristovi legendárního amerického filmu považovaného za nejlepší všech dob) byl úspěch očekávatelný. Včera se ve Spojených státech film vyšplhal na 10. příčku sledovaných pořadů (tj. den po premiéře!) a stejný úspěch má v Litvě. Více se filmu daří jen na Ukrajině a v Rusku, což je vysloveně bizarní.

Ukázkový propadák, parádní film

Nikde jinde se Mank mezi nejsledovanější pořady Netflixu neprobojoval, což ho aktuálně řadí na 7. příčku největších propadáků letošního roku vedle filmů jako Ocas tygra nebo Nalijme si čistého vína, které přitom podobně jako Fincherův film rozhodně nejsou špatné filmy. Býti propadákem totiž ještě neznamená, že se film nepovedl. Zkrátka se mu jen nepovedlo najít cílovou skupinu, která by ho na Netflixu dokázala ocenit. U Manka to není zase takovým překvapením, když vypráví sice o historii skvělého filmu (jako vážně, Občana Kanea byste měli vidět povinně!), který ani po 80 letech nikterak nezestárl, ale pořád jen filmu, který neviděla ani řada tuzemských studentů filmových škol. Natož, aby o něm mělo povědomí běžné publikum, které se za tři týdny raději podívá na rodinnou blbinu Roberta Rodrigueze Můžeme být hrdinové, anebo si pustí jednu z letošních bizarních českých komedií, které se na Netflixu objevují s železnou pravidelností. Mank je každopádně filmem univerzálně chváleným a podle většiny recenzí se jedná o jeden z nejlepších filmů roku, kde bude Gary Oldman útočit na Oscara za nejlepší mužský herecký výkon. Fincher za jeho vznik bojoval od 90. let a nakonec ho natočil podle scénáře svého zesnulého otce. Tak ho třeba dnes večer zkuste.

 19 459 zobrazení   50 se líbí
Papírový dům po korejsku? Netflix schválil adaptaci španělského hitu
Papírový dům po korejsku? Netflix schválil adaptaci španělského hitu
02.12.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Jeden z největších mezinárodních hitů Netflixu, španělský seriál Papírový dům, se dočká korejské verze. Netflix právě schválil novou adaptaci a posílá ji do výroby.

Amazon ruší jeden ze svých letošních největších seriálů
Amazon ruší jeden ze svých letošních největších seriálů
29.11.2020 9:00:00 | Filmové novinky

Někdy velké ambice nestačí. Své o tom ví autorka Gillian Flynn, která se dostala do světla reflektorů díky adaptaci své knihy Zmizelá, díky níž byly zadaptovány i její další knihy. Její nejnovější seriál Utopia, jenž měl být letošní vlajkovou Amazonu, byl streamerem zrušen po jediné řadě.

Monstrbiják Godzilla vs Kong na Netflixu? Streameři o něj svádějí boj
Monstrbiják Godzilla vs Kong na Netflixu? Streameři o něj svádějí boj
27.11.2020 8:00:00 | Filmové novinky

Krátce po revolučním oznámení o distribuci komiksového velkofilmu Wonder Woman 1984, který se vedle kin ve stejnou chvíli podívá i na streamovací službu HBO Max, se stupňuje šeptanda kolem blockbusteru Godzilla vs Kong. Vedle HBO projevuje velký zájem i Netflix.

Netflix v nových ukázkách láká na 3 zimní novinky!
Netflix v nových ukázkách láká na 3 zimní novinky!
25.11.2020 9:00:00 | Filmové novinky

Netflix vydal trailery na své tři novinky a jakoby jimi podtrhl depresivní zimní náladu prodlužujících se nocí. Láká v nich na mysteriózní drama Rovnodennost, intimní drama o lidské tragédii Střípky ženy a dokusérii Rozparovač o vrahovi třinácti žen.