FB pixel TP pixel
Seriálová událost s fantastickým Farrellem. Kriminálka Tučňák nadchla kritiky © HBO / Max

Seriálová událost s fantastickým Farrellem. Kriminálka Tučňák nadchla kritiky

Od příštího týdne bude na Maxu k vidění komiksová gangsterka Tučňák s Colinem Farrellem v roli démonického Oswalda Cobblepota. První reakce kritiků jsou nadšené. Seriál prý slibuje silný zážitek nejen pro fanoušky komiksů, ale i kvalitních kriminálních dramat.

Filmové novinky 13. 9. 2024 13:50 | Filmové novinky

Premiéra očekávané komiksové gangsterky Tučňák s Colinem Farrellem v hlavní roli bude na streamovací platformě Max k dispozici od 19. září (v Česku 20. září). V osmidílné minisérii se Farrell pod silnou vrstvou make-upu představí jako stoupající hvězda gothamského podsvětí Oswald Cobblepot. Události seriálu se odehrávají týden po Hádankářově útoku na Gotham, kde Cobblepot využívá smrti Carmina Falconeho k získání moci, ale jeho cestu ke zločineckému vrcholu komplikují Falconeho psychopatická dcera Sofie a další gothamští gangsteři. Na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes již přibývají reakce kritiků, kteří měli možnost minisérii zhlédnout a dosavadní skóre 93 % pozitivních reakcí naznačuje, že ponor do gothamského podsvětí se více než povedl.

Podle kritiků Tučňák výrazně obohacuje a rozšiřuje svět Batmana od Matta Reevese. Seriál kombinuje temnou atmosféru Gotham City s napínavým gangsterským dramatem, přičemž nabízí detailní pohled na ikonickou postavu záporáka. Někteří recenzenti přirovnávají seriál k mafiánským klasikám jako Rodina Sopránů nebo Zjizvená tvář, přičemž Tučňák prý nestojí na tradičních prvcích komiksových adaptací, ale na brutálním, realistickém stylu. Chválen je samozřejmě výkon Collina Farrella v roli Cobblepota, který si podmanivým výkonem říká o nejednu hereckou cenu.

Neméně pozornosti si ovšem vydobyla i Cristin Milioti jako Sofie Falcone, která dokázala ze své postavy udělat hrozivějšího padoucha než kterýkoli z ostatních gangsterů v jejím okolí. Její elektrizující a mnohovrstevnaté ztvárnění Sofie dodává seriálu napětí a hloubku. Kritici naopak seriálu nejčastěji vyčítají jeho pomalý rozjezd, nadměrné využívání klasických gangsterských klišé a přítomnost nadbytečných scén, které nepřispívají k rozvoji děje a tím narušují plynulost vyprávění. Většina přesto chválí chytrý přístup showrunnerky Lauren LeFranc k žánru gangsterského dramatu, který Tučňáka pozvedá vysoko nad průměr komiksových televizních seriálů.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Reklama  5 585 zobrazení   140 se líbí
Venom 3 ve velkolepém traileru čelí invazi monster. Nově odhalený padouch děsil i Avengers
Venom 3 ve velkolepém traileru čelí invazi monster. Nově odhalený padouch děsil i Avengers
12.09.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Studio Sony konečně odhalilo finální upoutávku na očekávaný snímek Venom: Poslední tanec, v němž se definitivně rozloučíme se symbiontem Venomem a jeho lidským parťákem Eddiem Brockem. Definitivně poslední upoutávka láká na příchod obávaného antagonisty Marvelu, ze kterého se klepala kolena i Avengerům.

Netflix slaví nový megahit. Drsný thriller inspirovaný Rambem baví celý svět
Netflix slaví nový megahit. Drsný thriller inspirovaný Rambem baví celý svět
11.09.2024 18:25:00 | Filmové novinky

Poctivé žánrovky nevymřely a navíc se ukazuje, že diváci si umí kvalitu stále najít i na Netflixu zaplaveném velkou spoustu zbytečností. Důkazem je snímek Rebel Ridge, který se velmi okatě inspiroval slavným Rambem, nejde ale o zbytečnou vykrádačku.

Černý Harry, Ron či Hermiona? Nový Harry Potter hledá herce s talentem nehledě na barvu kůže
Černý Harry, Ron či Hermiona? Nový Harry Potter hledá herce s talentem nehledě na barvu kůže
10.09.2024 19:10:00 | Filmové novinky

Společnost HBO začala oficiálně hledat mladé herce pro nový seriál o Harry Potterovi. A protože půjde o novou a moderní adaptaci knih J. K. Rowlingové, nehledí se nutně na popisy postav v předloze. Klíčový je pro HBO talent, nikoli rasa, barva kůže či sexuální orientace.

Hvězda Wednesday nechce ženského Bonda. Odmítá politickou korektnost a faleš Hollywoodu
Hvězda Wednesday nechce ženského Bonda. Odmítá politickou korektnost a faleš Hollywoodu
10.09.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Poslední dobou vidíme trend, že hollywoodští herci se mnohem častěji nebojí říkat to, co si doopravdy myslí. Ať už je to George Clooney, Amandla Stenberg nebo Jenna Ortega. Právě hvězda Wednesday si v poslední době během press tour k pokračování Beetlejuice pouští pusu na špacír asi nejčastěji.