FB pixel TP pixel
V tomhle domě straší! Nový hororový seriál na Netflixu od 12. října © TMDB

V tomhle domě straší! Nový hororový seriál na Netflixu od 12. října

Jednou z nejzajímavějších seriálových novinek, kterou Netflix přichystal na tento podzim, je hororový seriál The Haunting of Hill House. A trailer, který k němu včera vypustil, doprovodil sloganem "je tak strašidelný, že jsme ho pustili během dne".

Filmové novinky

Fanoušci hororových a zvláště duchařských příběhů se můžou začít těšit. Netflix dnes vypustil trailer k novému desetidílnému seriálu Dům na kopci ( The Haunting of Hill House). Jde o adaptaci stejnojmenného slavného gotického románu autorky Shirley Jacksonové z roku 1959, ke kterému se odkazují hvězdy žánru jako Neil Gaiman či Stephen King, který jej dokonce označil za jeden z nejlepších románů druhé půlky 20. století. Seriál by se měl točit kolem skupinky sourozenců, kteří své dětství strávili ve strašidelném domě a po letech jako dospělí jsou nuceni se z důvodu tragédie opět spojit a čelit tak definitivně duchům minulosti.

Režijním i scenáristickým dohledem byl pověřen Mike Flanagan, který je mezi hororovými fanoušky uznávaný pro jeho cit při vytváření tíživé a bezútěšné atmosféry. Pro Netflix již v minulosti Flanagan adaptoval jeden slavný román - Kingovu Geraldovu hru, a navíc s poměrně kladným výsledkem u diváků. Na Netflixu jsou k vidění i jeho dva filmy z roku 2016: Hush a Ouija: Zrození zla. Hlavními hvězdami filmu jsou Carla Gugino, se kterou Flanagan pracoval již na Geraldově hře, Michiel Huisman známý z Hry o trůny či Tim Dutton (American Crime). V minulosti se o adaptaci románu Jacksonové pokusilo více tvůrců, ale snad jen snímek Strašeníz roku 1963 můžeme považovat za vydařený, moderní filmovou adaptaci Zámek hrůzy s Catherine Zeta-Jones naopak ne. Seriál bude možné zhlédnout již v pátek 10. října.

 555 zobrazení   43 se líbí
Netflix chystá seriál Avatar o posledním vládci větru
Netflix chystá seriál Avatar o posledním vládci větru
19.09.2018 16:10:00 | Filmové novinky

Neuplyne týden, aby Netflix neohlásil nějaký nový seriál či film, proto jsme se rozhodli těmto novinkám více věnovat. Nejčerstvější zprávou je, že na Netflixu uvidíme hraný seriál na motivy kultovního animáku Avatar.

Torontský deník #12: Pocitovka Green Book vyhrála festival a míří na Oscary!
Torontský deník #12: Pocitovka Green Book vyhrála festival a míří na Oscary!
18.09.2018 | Filmové novinky

Filmový festival v Torontu definitivně skončil a znám je díky tomu první žhavý kandidát na letošního Oscara. A my jsme to věděli s předstihem!

Doba klasických televizí končí, Netflix, Amazon a HBO ovládly ceny Emmy
Doba klasických televizí končí, Netflix, Amazon a HBO ovládly ceny Emmy
18.09.2018 | Filmové novinky

Dnes v noci se rozdávaly ceny Emmy určené nejlepším televizním seriálům uplynulé sezóny. Sošky v naprosté většině kategorií ovládly buď online půjčovny jako Netflix či Amazon či kabelovky HBO a FX. Podívali jsme na všechny výsledky i historii udílení.

Torontský deník #11: Nejlepší filmy letošního festivalu v Torontu!
Torontský deník #11: Nejlepší filmy letošního festivalu v Torontu!
17.09.2018 | Filmové novinky

TIFF je pomalu za námi. Než se však vrhneme na vítěze oznámené samotným festivalem, pojďme se podívat, které filmy ukradly naše divácká srdce.