FB pixel TP pixel
Strhující trailer thrilleru od režiséra Training Day nenechá vydechnout © Netflix

Strhující trailer thrilleru od režiséra Training Day nenechá vydechnout

Na hollywoodské adaptace úspěšných evropských filmů jsme z minulosti zvyklí. I když k nim často přistupujeme skepticky, hvězdná jména stojící za netflixovským thrillerem Viník nás rozhodně chladnými nenechávají.

Filmové novinky

V roce 2018 se i do našich kin dostal dánský thriller Tísňové volání. Toto drama dokázalo velmi umně, civilně, minimalisticky, ale zároveň napínavě vyprávět příběh bývalého policisty, kterému byla přidělena služba na tísňové lince. V jednu chvíli se mu dovolá unesená žena, jež je po chvíli rozhovoru odpojena. On se však rozhodne po ní a jejím únosci dál pátrat. Snímek, který kvůli svým žánrovým atributům a práci na omezené ploše bývá přirovnáván například k Telefonní budce, si odnesl nespočet festivalových cen, navíc se stal i světovým diváckým hitem.

Tento úspěch samozřejmě neunikl ani Hollywoodu, který se rozhodl přetvořit tento malý snímek k obrazu svému a obsadit jej hereckými hvězdami. Hlavní role policisty se v americké verzi ujal Jake Gyllenhaal, sekundovat mu budou další velká jména jako Ethan Hawke, Paul Dano nebo Riley Keough. Hvězdná jména stojí i za kamerou, scénář zpracoval Nic Pizzolatto (Temný případ) a Antoine Fuqua (Training Day) pak snímek režíroval. Uvidíme, jestli dokáže být americká verze stejně napínavá jako ta dánská a jestli se navíc vyvaruje několika scenáristických lapsů a nelogičností původní verze. Za pár dní budou mít možnost ověřit kvality remaku návštěvníci torontského festivalu, na Netflixu bude snímek ke zhlédnutí od 1. října.

 801 zobrazení  
Filmtoro (skoro) v Torontu: Jak fungují filmové festivaly v čase pandemie?
Filmtoro (skoro) v Torontu: Jak fungují filmové festivaly v čase pandemie?
09.09.2021 19:00:00 | Filmové novinky

46. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Torontu budiž zahájen. Jeden z nejprestižnějších filmových festivalů poběží v hybridní formě online a v kanadské metropoli následujících 9 dní. A Filmtoro bude u toho!

Neo je zpátky! První nabušená ukázka ze čtvrtého Matrixu je tady
Neo je zpátky! První nabušená ukázka ze čtvrtého Matrixu je tady
09.09.2021 15:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci kultovní sci-fi Matrix se dočkali, studio Warner Bros. představilo první oficiální trailer Matrixu Resurrections, který vrací Thomase Andersona zpět do hry.

Pořádný trailer megahitu Sexuální výchova láká na velké změny 3. řady
Pořádný trailer megahitu Sexuální výchova láká na velké změny 3. řady
08.09.2021 13:00:00 | Filmové novinky

Netflix k potěše všech fanoušků konečně vydal první regulérní trailer na 3. řadu skvělého teenagerského seriálu Sexuální výchova. Mimo jiné nová ředitelka zavádí v Moordale nové pořádky, Adam a Eric do toho oficiálně praští a Aimee objevuje feminismus.

Matrix 4 má první krátkou upoutávku. Již za dva dny uvidíme víc
Matrix 4 má první krátkou upoutávku. Již za dva dny uvidíme víc
07.09.2021 18:40:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. již za dva dny odhalí první pořádné záběry ze čtvrtého Matrixu. Fanouškům to oznámilo skrze krátký teaser trailer, který sází na povědomé ingredience.