FB pixel TP pixel
Na Netflix míří Klaun zabiják. Podívejte se na mrazivý trailer © Netflix

Na Netflix míří Klaun zabiják. Podívejte se na mrazivý trailer

Na Oscara nominovaný dokumentarista a režisér Joe Berlinger bude po úspěšné sérii zkoumající sériového vraha Teda Bundyho vyšetřovat případ dalšího nechvalně proslulého zabijáka.

19. 4. 2022 9:00 | Filmové novinky

Jednou z kriticky i divácky nejúspěšnějších true crime sérií Netflixu je bezesporu čtyřdílná reportáž Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho od Joea Berlingera. V minisérii režisér prozkoumal více než 100 hodin nahraných rozhovorů, nejrůznější archivní záběry a zvukové nahrávky samotného Bundyho. Z nich pak Berlinger poskládal jedinečný pohled na Bundym spáchané otřesné zločiny. Toto téma nakonec režisér využil i v hraném snímku Zlo s lidskou tváří, v němž Bundyho ztvárnil Zac Efron. Po třech letech se Berlinger na Netflix vrací ke stejnému formátu a pokusí se zopakovat úspěch se sérií Rozhovory s vrahem: Výpověď Johna Waynea Gacyho.

V té se bude zabývat, jak název napovídá, dalším sériovým zabijákem, Johnem Gacym. Je známo, že Gacy v 70. letech zabil nejméně 33 lidí, z nichž 26 zakopal pod svým domem v Illinois. A zatímco po něm vyšetřovatelé pátrali, on vystupoval jako klaun a navštěvoval děti v nemocnicích. Podobně jako u předchozí série, i nyní má Berlinger k dispozici desítky hodin rozhovorů se samotným Gaceym, navíc zpovídal i účastníky vyšetřování či zamýšlené oběti sériového vraha. Seriál se pak zaměří především na to, jak Gacymu jeho hrůzné zločiny tolik let procházely. Série bude na Netflixu dostupná od 20. dubna.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nový Batman je na HBO v rekordním čase. Který blockbuster bude další?
Nový Batman je na HBO v rekordním čase. Který blockbuster bude další?
18.04.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci netopýřího hrdiny se konečně dočkali. Na HBO Max dorazil nejnovější Batman s Robertem Pattinsonem, který zjišťuje, že pomsta možná není něco, o co by měl vůči zločincům usilovat. Studio Warner Bros. tak startuje nový model zkráceného distribučního okna.

Češi dál válcují Netflix. Mezi nejsledovanějšími filmy jsou čtyři české hity
Češi dál válcují Netflix. Mezi nejsledovanějšími filmy jsou čtyři české hity
17.04.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Českým filmům se na Netflixu dlouhodobě daří a výjimkou není ani letošní rok. První čtyři měsíce roku 2022 jasně ukazují, že se před tuzemskými tvůrci často pokloní i obří blockbustery samotného streamerského giganta.

Na Netflix dorazil jeden z nejlepších českých filmů loňského roku
Na Netflix dorazil jeden z nejlepších českých filmů loňského roku
17.04.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Velikonoční svátky vysloveně vybízí k nakoukání filmových restů. Pokud tedy nevíte, jak naložit s volným časem, rozhodně byste měli zapnout Netflix a nakoukat poslední film Jana Prušinovského, který na streamovací službu právě dorazil.

Nové sci-fi Netflixu má strhující trailer. Přežije lidstvo proti síle Slunce?
Nové sci-fi Netflixu má strhující trailer. Přežije lidstvo proti síle Slunce?
15.04.2022 14:40:00 | Filmové novinky

Po navnazující ukázce na postapokalyptickou sci-fi sérii Yakamoz S-245 Netflix konečně přichází s plnohodnotným trailerem, který blíže prozradí, jakým směrem se bude děj napínavé novinky ubírat.