FB pixel TP pixel
Vyproštění 2 hlásí dotočeno. O čem bude pokračování megahitu od Netflixu? © Netflix

Vyproštění 2 hlásí dotočeno. O čem bude pokračování megahitu od Netflixu?

Jedno z nejočekávanějších akčních pokračování by mohlo na Netflix dorazit ještě letos. A konečně víme, o čem bude.

21. 3. 2022 15:30 | Filmové novinky

Akční nářez Vyproštění v hlavní roli s Chrisem Hemsworthem patří mezi nejúspěšnější tituly na Netflixu. Ostatně v rámci nové metriky streamovací služby je Vyproštění s více než 231 miliony zhlédnutých hodin za prvních 28 dní na čtvrtém místě historických tabulek. A to si samozřejmě muselo vyžádat pokračování. To se během listopadu loňského roku roztočilo v Česku, kam se produkce přesunula ze zrušeného natáčení v Austrálii, kde hrozily problémy a prodlevy kvůli přísným opatřením proti covidu-19. Producenti Joe a Anthony Russo navíc měli v Praze dobrou zkušenost díky jejich chystanému nejdražšímu filmu Netflixu The Gray Man.

Natáčení Vyproštění 2 je od 19. března oficiálně u konce a film se tak přesunul do fáze post-produkce, kdy dojde k finálnímu střihu a dodatečným trikovým pracem s předpokládanou premiérou ještě letos v průběhu podzimu či zimy. Jak obsazení Hemswortha napovídá, hlavní postavou filmu bude žoldák Tyler Rake, který zázračně přežil drsné postřelení do krku na konci minulého filmu. Ani to ho ale neodradí od nové mise, kdy se po Bangladéši vydá do Gruzie, kde bude muset zachránit rodinu od místního mafiána. Jenže tahle operace se úplně nepovede a daný gangster při ní zahyne. To ale naštve jeho pomstychtivého bratra, který se Rakeovi a jeho týmu vydá po krku. Tak trochu ve stylu 96 hodin: Odplata se tudíž dočkáme poměrně tradičního příběhu pomsty. Bude každopádně zajímavé sledovat, jak si tvůrci poradí s absencí australských lokací. K finální naháněčce totiž mělo dojít v Sydney. Film každopádně napsal Joe Russo a na režijní židli opět usedl kaskadérský harcovník Sam Hargrave.

Zdroj: Netflix

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Daniel Radcliffe naznačil, kdy by se mohl vrátit do role Harryho Pottera
Daniel Radcliffe naznačil, kdy by se mohl vrátit do role Harryho Pottera
21.03.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Režisér prvních dvou filmů o mladém kouzelníkovi a producent třetího dílu, Chris Columbus, prozradil, že by jednoho dne rád zfilmoval scénář divadelní hry a volné pokračování Harryho Pottera s názvem Prokleté dítě. Do kouzelnického světa se nechce vrátit sám.

Herní legenda Tekken ožívá na Netflixu. A první trailer vypadá skvěle
Herní legenda Tekken ožívá na Netflixu. A první trailer vypadá skvěle
20.03.2022 14:15:00 | Filmové novinky

Videoherní rubačka Tekken je plná zajímavé mytologie a propracovaných vztahů mezi postavami. A doposud nemá adekvátní filmovou či seriálovou adaptaci, která by stála za řeč. Teď by se to mohlo změnit.

Sci-fi roku? Recenze chválí Halo za velkolepost, fanoušky však úplně nepotěší
Sci-fi roku? Recenze chválí Halo za velkolepost, fanoušky však úplně nepotěší
20.03.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Nová akční sci-fi Halo měla masivní rozpočet 90 milionů dolarů, což ji řadí na úroveň Hry o trůny. Není divu, že vyvolává nemalá očekávání. Nyní jsme se díky prvním recenzím dočkali reakcí na výsledné dílo. A ne všechno sklidilo chválu.

Schwarzenegger promluvil k Rusům. Státnicky obnažil ruskou propagandu
Schwarzenegger promluvil k Rusům. Státnicky obnažil ruskou propagandu
18.03.2022 7:00:00 | Filmové novinky

Bývalý kalifornský guvernér a filmová megahvězda, Arnold Schwarzenegger, promluvil ve videu zveřejněném na sociálních sítích k ruskému lidu. Ve státnicky stylizované řeči zmínil svůj vztah k Rusům skrze filmy i sport.