FB pixel TP pixel
Zaklínač a Sex ve městě jsou pro Netflix a HBO zklamáním. Září jiné hity © Netflix

Zaklínač a Sex ve městě jsou pro Netflix a HBO zklamáním. Září jiné hity

První měsíc roku 2022 je za námi a my se tak konečně můžeme podívat na to, jak vypadal tento měsíc v číslech. V lednu frčelo na streamovacích službách hned několik zajímavých seriálů a filmů, ty však zatím nestačily na to, aby porazily loňské pecky.

9. 2. 2022 12:30 | Streaming novinky

Netflix

Zaklínač a Sex ve městě jsou pro Netflix a HBO zklamáním. Září jiné hity © Netflix

Nejspíš nikdo nebude příliš překvapený, že podle datové platformy FlixPatrol Netflixu v lednu kraloval snímek K zemi hleď! od režiséra Adama McKaye. Koncem minulého roku se o filmu hojně mluvilo na sociálních sítích, což se promítlo také na lednových číslech, kdy byl film podle Netflixu streamován více jak 360 milionů hodin. Snímek K zemi hleď! byl rovněž nominován na Cenu Akademie, díky čemuž lze předpokládat, že se bude těšit dobrým číslům minimálně i v únoru. Co se seriálů týče, vyhrála druhá řada Zaklínače, která navzdory lednovému úspěchu stále není tak sledovaná, jako byla ta první. Pozornosti se těšilo i krimi drama Drž se blízko a čtvrtá řada seriálu Cobra Kai. Na poslední chvíli se však mezi ně stihla dostat také druhá řada Emily in Paris. Naneštěstí žádná z lednových novinek nestačila na to, aby obsadila přední příčky. Nejlépe si z nich vedly hororová novinka Archive 81 a romantické drama Café con aroma de mujer. Na paty jim pak lehce šlapala čtvrtá řada Ozark.

HBO

Zaklínač a Sex ve městě jsou pro Netflix a HBO zklamáním. Září jiné hity © HBO

V případě HBO se bavíme o jasné dominanci nového výročního speciálu Harryho Pottera. Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic, který vyšel hned 1. ledna, ukradl celý měsíc pro sebe a porazil tak i první díl celé ságy, který byl v loňském roce tím vůbec nejsledovanějším na HBO. Podobný příběh provází i seriál Euforie, kde fanoušci před premiérou druhé řady doháněli resty a pozvedli tak čísla první série. Sequel Sexu ve městě A jak to bylo dál tak neměl žádnou šanci. V lednu podle FlixPatrolu dosáhl polovičního úspěchu, co seriál Euforie.

Disney+

Zaklínač a Sex ve městě jsou pro Netflix a HBO zklamáním. Září jiné hity © Lucasfilm

Na streamovací platformu společnosti Disney dorazila 24. prosince nová animovaná pohádka Encanto, která téměř ihned ovládla první příčky. Na prvním místě se pohádka udržela až do příchodu Eternals 12. ledna. Ve druhé polovině ledna se však Encanto opět vyšplhala na vrchol, kde zůstala se solidním náskokem až do konce měsíce. Eternasl Disneyho celkově moc netěší. Ukazuje se totiž, že zklamání z filmu přesahuje i do streamingu, kde si film podává jak starší hit Avengers: Endgame, tak podceňovaný Shang-Chi. Seriálové pole ovládl na Disney+ Boba Fett, a to i navzdory rozporuplným recenzím. I zde jsou ale čísla oproti Mandalorianovi výrazně slabší.

V závěru zmiňme největší hity TVOD, kterými se stala nejnovější bondovka Není čas zemřít, Rychle a zběsile 9, Duna, Venom 2: Carnage přichází a Spider-Man: Daleko od domova. Tato pětice filmů bojovala o první místa na Amazonu, iTunes a Google Movies.

 183 zobrazení  
Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Jižní Korea znovu vládne žebříčkům Netflixu. Nový horor je masivním hitem
Jižní Korea znovu vládne žebříčkům Netflixu. Nový horor je masivním hitem
8. 2. 2022 14:00:00 | Streaming novinky

Na Netflix dorazil další velký hit z Jižní Koreje a potvrdil, že Hra na oliheň nebyla žádnou náhodou, ale potvrzením zvyšujícího se zájmu o popkulturu přicházející z této destinace.

Sci-fi Halo uvidíme i v Česku. Služba SkyShowtime dorazí už letos
Sci-fi Halo uvidíme i v Česku. Služba SkyShowtime dorazí už letos
4. 2. 2022 11:00:00 | Streaming novinky

Velká konkurence na poli streamování donutila dvě velké společnosti spojit síly a na evropský trh uvedou platformu pojmenovanou SkyShowtime. Letos se tak český divák krom Disney+ a HBO Max dočká další velké streamovací služby.

Konečně! HBO MAX se v Česku spouští 8. března. Známe i cenu
Konečně! HBO MAX se v Česku spouští 8. března. Známe i cenu
1. 2. 2022 9:00:00 | Streaming novinky

Bylo to napínavé skoro do poslední chvíle, ale konečně známe přesné datum. 8. března k nám oficiálně přijde HBO MAX, které nahradí současnou HBO videotéku HBO GO. Co nového přinese a proč se na ni těšit?

Další úspěch Marvelu: Nový drsný hrdina trhá rekordy ještě před premiérou
Další úspěch Marvelu: Nový drsný hrdina trhá rekordy ještě před premiérou
1. 2. 2022 7:00:00 | Streaming novinky

Marvel v posledních letech vládne kinům a v loňském roce se prostřednictvím streamovací služby Disney+ rozhodl ovládnout i seriálový svět. Zatím se mu to daří, neboť zájem o nové seriály je enormní. Zvláště pak o novinku Moon Knight.