FB pixel TP pixel
Novinka Netflixu přepisuje další rekord. Lepší sledovanost měl jen jediný seriál © Netflix

Novinka Netflixu přepisuje další rekord. Lepší sledovanost měl jen jediný seriál

Krasojízda temně komediálního seriálového hitu Wednesday stále nekončí. Po prvním úchvatném týdnu přepisujícím žebříčky sledovanosti si seriál Tima Burtona připisuje další rekordní týden.

8. 12. 2022 16:00 | Streaming novinky

Jak jsme již psali minulý týden, hororové teen drama Wednesday je opravdu masivním podzimním seriálovým hitem. Netflix musí těšit, že mu tahle sázka na klasickou látku v podání Tima Burtona vyšla. A jak ukazují čísla z druhého týdne, Wednesday v podání Jenny Ortegy je nezastavitelná a stále při chuti. Zatímco v prvním týdnu po premiéře dosáhla na 341,23 milionu zhlédnutých hodin, o týden později získala obdivuhodných 411,29 milionu hodin. Po prvním rekordním týdnu v kategorii anglicky mluvený seriál tak Wednesday získala nový rekord i v druhém týdnu. Navíc je prvním seriálem v této kategorii, který dokázal během týdne zdolat hranici 400 milionů zhlédnutých hodin. Pokud zahrneme všechny seriály bez ohledu na jazyk, před Wednesday je už tradičně pouze nepřekonatelná Hra na oliheň, která dokázala o svém druhém týdnu nasbírat 448 milionů hodin a v dalším týdnu překonala dokonce 571 milionů hodin.

Po dvanácti dnech vysílání je Wednesday se 752,52 miliony zhlédnutými hodinami na 3. místě v historickém žebříčku anglicky mluvených seriálů Netflixu. Je tak více než pravděpodobné, že v konečném čtyřtýdenním žebříčku této kategorie předstihne i nedávného stříbrného - seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera, který dohromady nasbíral 856,22 milionu hodin. Navíc se s velkou pravděpodobností Wednesday stane i třetím seriálem v historii Netflixu, který během 28 měřených dní překoná psychologickou metu - miliardu zhlédnutých hodin. Tu dosud překročila pouze zmíněná Hra na oliheň a čtvrtá řada Stranger Things. Takhle šťavnatá čísla pro Wednesday čekal asi málokdo a my jen můžeme vyhlížet, kdy Netflix oznámí vznik druhé řady.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Startuje nová česká streamovací služba. Nabízí největší archiv českých filmů a milované pohádky
Startuje nová česká streamovací služba. Nabízí největší archiv českých filmů a milované pohádky
06.12.2022 20:00:00 | Streaming novinky

Bez velkých fanfár, ale v překvapivě slušném provedení a s hodně zajímavých archivem přichází na trh těsně před Vánoci nová česká půjčovna. Jmenuje se stylově České kino a za dočasných 99 Kč měsíčně tu najdete necelých 700 českých, slovenských i československých filmů z první republiky, socialismu, devadesátek i nové doby.

Nový seriálový hit Netflixu láme rekordy. Sledovanost překonala i Stranger Things
Nový seriálový hit Netflixu láme rekordy. Sledovanost překonala i Stranger Things
30.11.2022 12:20:00 | Streaming novinky

Mnohými odepisovaný režisér Tim Burton musí s radostí sledovat výkony svého nového seriálu Wednesday. Ten nejenže ve velkém trenduje na sociálních sítích, ale navíc s novým rekordem přepisuje i netflixovské tabulky sledovanosti.

Češi dobývají Netflix napínavou novinkou s Rodenem. Trumfli i novou fantasy
Češi dobývají Netflix napínavou novinkou s Rodenem. Trumfli i novou fantasy
24.11.2022 15:30:00 | Streaming novinky

Jestli nějaké filmy vládnou tuzemskému Netflixu, pak jsou to obecně fantasy, sci-fi či romantické komedie, které vždy přilákají široké publikum. Novinka Roberta Sedláčka Promlčeno však zaútočila na netflixovský TOP 10 z žánru kriminálního thrilleru a prokázala, že nemusíte mít hromadu peněz, abyste zasvítili na přední pozici.

Jak se zbavit parazitů na Netflixu? Nová funkce vyhodí bejvalku i spolubydlícího
Jak se zbavit parazitů na Netflixu? Nová funkce vyhodí bejvalku i spolubydlícího
21.11.2022 15:00:00 | Streaming novinky

Netflix ve své aplikaci právě představil zbrusu novou funkci. Ta uživateli nabízí detailní přehled o zařízeních, která jsou k jeho účtu připojena, a navíc mu umožní je i vzdáleně odpojit.