FB pixel TP pixel
Wednesday dál trhá rekordy. Megahit Netflixu překonal zlomovou hranici sledovanosti © Netflix

Wednesday dál trhá rekordy. Megahit Netflixu překonal zlomovou hranici sledovanosti

Nový seriál z dílny Tima Burtona neskutečně válel i ve svém třetím týdnu po uvedení na Netflixu. A to takovým způsobem, že se dostal do vybraného klubu tří seriálů, kterým se podařilo překonat prestižní hranici sledovanosti.

14. 12. 2022 13:00 | Streaming novinky

Že bude spin-off Addamsovy rodiny hitem, se tak trochu čekalo. Nikdo ale neočekával, že se z něj vyklube přímo megahit, který snese srovnání i se Stranger Things. Přesto se tak stalo a Wednesday i ve svém třetím týdnu po nasazení na streamovací službu Netflix pokračuje v krasojízdě a sbírá stovky milionů hodin zhlédnutí. Ve třetím týdnu se počítadla Netflixu zastavila na hodnotě 269,6 milionů nakoukaných hodin, což příběh ne-zas-tak-malé Addamsové s pohlednou tvářičkou Jenny Ortega vystřelil na celkovou hodnotu 1,02 miliard zhlédnutých hodin. Pro Netflix se tak stává teprve třetím seriálem, který překonal miliardovou hranici v prvních 28 dnech od premiéry, tedy v období, které Netflix měří a je pro něj zcela zásadní pro vyhodnocení úspěšnosti daného titulu.

Wednesday je dokonce úspěšnější než Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera, tento seriál se letos zastavil na 856 milionech zhlédnutých hodin. Nad Wednesday je aktuálně pouze jediný konkurent v kategorii anglicky hovořících titulů – čtvrtá řada Stranger Things, která nasbírala 1,35 miliardy zhlédnutých hodin. Ta ale trochu podváděla, když sčítala výsledky první a druhé zveřejněné poloviny. Vzhledem k aktuální sledovanosti se každopádně nezdá, že by Wednesday dokázala Vecnu a spol. porazit. Zřejmě si tak během čtvrtého týdne alespoň upevní třetí pozici v celkovém žebříčku anglicky i neanglicky hovořících titulů. Tomu samozřejmě stále vládne fenomén Hra na oliheň, který v prvních 28 dnech nasbíral 1,65 miliard zhlédnutých hodin. Překoná ho až druhá řada? Možná.

Zdroj: Netflix TOP 10

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Služba Disney Plus spouští tarif s reklamou a zdražuje. Uživatelsky novinka nedává smysl
Služba Disney Plus spouští tarif s reklamou a zdražuje. Uživatelsky novinka nedává smysl
12.12.2022 16:30:00 | Streaming novinky

Streamovací platforma Disney+ v USA konečně spustila očekávaný reklamami podpořený tarif Disney Plus Basic. Jaké jsou první uživatelské zkušenosti?

Novinka Netflixu přepisuje další rekord. Lepší sledovanost měl jen jediný seriál
Novinka Netflixu přepisuje další rekord. Lepší sledovanost měl jen jediný seriál
08.12.2022 16:00:00 | Streaming novinky

Krasojízda temně komediálního seriálového hitu Wednesday stále nekončí. Po prvním úchvatném týdnu přepisujícím žebříčky sledovanosti si seriál Tima Burtona připisuje další rekordní týden.

Startuje nová česká streamovací služba. Nabízí největší archiv českých filmů a milované pohádky
Startuje nová česká streamovací služba. Nabízí největší archiv českých filmů a milované pohádky
06.12.2022 20:00:00 | Streaming novinky

Bez velkých fanfár, ale v překvapivě slušném provedení a s hodně zajímavých archivem přichází na trh těsně před Vánoci nová česká půjčovna. Jmenuje se stylově České kino a za dočasných 99 Kč měsíčně tu najdete necelých 700 českých, slovenských i československých filmů z první republiky, socialismu, devadesátek i nové doby.

Nový seriálový hit Netflixu láme rekordy. Sledovanost překonala i Stranger Things
Nový seriálový hit Netflixu láme rekordy. Sledovanost překonala i Stranger Things
30.11.2022 12:20:00 | Streaming novinky

Mnohými odepisovaný režisér Tim Burton musí s radostí sledovat výkony svého nového seriálu Wednesday. Ten nejenže ve velkém trenduje na sociálních sítích, ale navíc s novým rekordem přepisuje i netflixovské tabulky sledovanosti.