FB pixel TP pixel
Ledová archa s ponorkami? Netflix představil novou strhující sci-fi © Netflix

Ledová archa s ponorkami? Netflix představil novou strhující sci-fi

Katastrofická sci-fi patří mezi divácky nejvděčnější žánry. Po nedávných projektech ze Švédska či Belgie nám Netflix nabídne i postapokalyptickou vizi z Turecka.

31. 3. 2022 8:00 | Filmové novinky

Přírodní katastrofy, ničící život na Zemi s přežívajícím torzem lidstva, jsou dle kadence nových přírůstků v katalogu Netflixu jedním z tématicky nejoblíbenějších témat. Minulý týden například dorazil do streamerovy knihovny švédský Černý krab, v němž hrály hlavní roli Noomi Rapace a brusle, dále můžeme zmínit zábavnou vysokorozpočtovou jednohubku Láska a příšery, vážné Půlnoční nebe, nabušený animák Rodina na baterky, Snyderovku Armáda mrtvých, dánský seriál Déšť, belgické Za stínem noci či seriálovou adaptaci Ledové archy.

Nyní na Netflix přibude i nový turecký pokus o postapokalyptickou zábavu, který svým námětem právě poslední dva kousky nejvíce připomíná. Jen jsou v seriálu pojmenovaném Yakamoz S-245 dopravní prostředky v podobě vlaku a letadla vyměněny za ponorku. Navíc podobnost s katastrofickým Za stínem noci není náhodná, turecký Yakamoz S-245 totiž obývá stejný filmový vesmír a posádka ponorky se - stejně jako posádka letadla - musí ukrýt před ničivými slunečními paprsky. 1. řady tureckého postapokalyptického seriálu se dočkáme již 20. dubna.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
První recenze: Ježek Sonic 2 má geniálního Jima Carreyho. Zbytek čelí kritice
První recenze: Ježek Sonic 2 má geniálního Jima Carreyho. Zbytek čelí kritice
30.03.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Již tento čtvrtek se do našich kin vřítí druhý díl akční komedie Ježek Sonic s nejrychlejší bytostí ve vesmíru. A protože jsou již první reakce recenzentů venku, můžeme se blíže podívat, jak se jim toto pokračování líbilo.

Nabušený trailer Top Gunu 2 vám vyrazí dech audiovizuální nirvánou
Nabušený trailer Top Gunu 2 vám vyrazí dech audiovizuální nirvánou
29.03.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Tak tohle se povedlo fantasticky. Když už diváci skoro zapomněli, že nový Top Gun dorazí ještě v letošním roce, přichází studio Paramount s nářezovým trailerem, který má doslova všechno.

Alec Baldwin se po 5 měsících od tragické střelby vrací k herectví
Alec Baldwin se po 5 měsících od tragické střelby vrací k herectví
29.03.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Americký herec Alec Baldwin se vrací k herectví. Minulý rok hercovu kariéru ovlivnila tragická nehoda, kdy při natáčení westernového snímku Rust nechtěně zastřelil kameramanku a zranil režiséra. Baldwin vystřelil v domnění, že v rukou drží nenabitou rekvizitu zbraně.

Oscaři Netflixu vůbec nevyšli. Smetla ho streamerská konkurence i Duna
Oscaři Netflixu vůbec nevyšli. Smetla ho streamerská konkurence i Duna
28.03.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Netflix doufal, že by mohl ovládnout 94. ročník Oscarů hlavně díky westernovému dramatu Síla psa. Nakonec ho ale překonala konkurence s výrazně menším snímkem a vytáhla se i epická sci-fi Duna. Will Smith zase předvedl slabé nervy.