FB pixel TP pixel
Zákazníci streamovacích služeb jsou nejvíce spokojeni s Netflixem © TMDB

Zákazníci streamovacích služeb jsou nejvíce spokojeni s Netflixem

Průzkum spokojenosti předplatitelů internetových televizí, který zkoumal, jak uživatelé hodnotí originální obsah jejich poskytovatelů, dopadl nejlépe pro společnost Netflix, na druhém místě následuje HBO a třetí se umístil Amazon.

Streaming novinky

Podle nejnovější zprávy Amerického indexu spokojenosti zákazníků (ASCI - American Customer Satisfaction Index) jsou v USA diváci streamovacích televizí nejvíce spokojeni s obsahem té největší z nich, tedy s Netflixem. Ten dostal od svých předplatitelů hodnocení 81 bodů ze sta. Oproti loňskému roku je to nárůst o 2,5 procenta. Rival Netflixu, společnost HBO, získala za stejné období skóre 79 bodů, a spokojenost tak narostla o 2,6 procentního bodu. Za nimi je s služba Amazon Prime Video, která meziročně narostla o 4 % a nyní získala od svých uživatelů bodový zisk 76, na čtvrtém místě je pak společnost Hulu, která si polepšila o 1,4 % na 75 bodů.

Netflix si bude chtít čísla spokojenosti určitě podržet nebo dokonce zvýšit, a tak jeho expanze původního obsahu bude pokračovat i v letošním roce. Dohromady se chystá investovat patnáct miliard dolarů, z toho 85 % půjde do originální produkce. Loni Netflix opět rekordně rostl a ke konci roku 2018 se mohl pochlubit celosvětově 139 miliony platícími zákazníky. V letošním roce se však chystá i nástup streamovací platformy od technologického gigantu Apple (v dubnu) a s kartami určitě výrazně zamíchá i vstup kanálu Disney+ v druhé polovině roku. Navíc bychom neměli zapomínat ani na novou online službu od WarnerMedia.

 391 zobrazení   21 se líbí
Prima spustila vlastní půjčovnu, Láska nebeská či Anděl Páně 2 za 49 Kč
Prima spustila vlastní půjčovnu, Láska nebeská či Anděl Páně 2 za 49 Kč
18.02.2019 17:20:00 | Streaming novinky

Televizní stanice Prima v minulých dnech spustila vlastní online půjčovnu filmů. V ní nabízí možnost vypůjčit si díly svých populárních seriálu jako Krejzovi nebo Modrý kód. Nabízí také několik desítek zahraničních filmů od klasik jako Láska nebeská přes novější filmy jako John Wick až po novinky jako Jsem božská.

Hra o streamy se rozjíždí. Udrží Netflix svůj trůn?
Hra o streamy se rozjíždí. Udrží Netflix svůj trůn?
09.02.2019 11:00:00 | Streaming novinky

Letošní rok bude ve streamingu zásadní. Zavedení hráčí jako Netflix či Amazon se utkají s novými soupeři jako je Apple, Disney a nebo Warner. Do toho stále ještě musí bojovat s dalšími bojovníky jako je HBO nebo Hulu. Kdo v této válce vyhraje a získá Železný trůn a s ním přízeň diváků?

Únorové slevy na iTunes: zamilované filmy, vážné i nevážné
Únorové slevy na iTunes: zamilované filmy, vážné i nevážné
04.02.2019 16:30:00 | Streaming novinky

Jako každý měsíc, i v únoru probíhají na iTunes velké slevy. Tentokrát jsou navázané na online premiéru hudebního dramatu Zrodila se hvězda a najdete mezi nimi hodně romantiky a komedií nejen pro blížící se svátek všech zamilovaných. Maximální cena pro všechno je 149 Kč.

Naše petice pro Netflix měla úspěch, Slováci mají české titulky!
Naše petice pro Netflix měla úspěch, Slováci mají české titulky!
01.02.2019 15:45:00 | Streaming novinky

Dobrá věc se podařila! Na začátku ledna jsme spolu s VelkýObsah.info vyhlásili petici, která měla za cíl přimět Netflix k tomu, aby na Slovensku zpřístupnil české titulky. Petice měla velký úspěch, podepsalo ji více než 5.000 z vás. A nyní, na začátku února, se sen stal skutečností.