FB pixel TP pixel
Je Zaklínač od Netflixu tragédie? Autor knih prozradil svůj názor © Netflix

Je Zaklínač od Netflixu tragédie? Autor knih prozradil svůj názor

V poslední době schytává seriálový Zaklínač jednu ránu za druhou. Nedávno se k tomuto projektu od Netflixu vyjádřil i autor knižní předlohy Andrzej Sapkowski a řekl, co si o seriálu myslí.

7. 2. 2023 16:50 | Streaming novinky

Na seriál Zaklínač se valí jedna pohroma za druhou: po chystané třetí řadě seriál opustí Henry Cavill, autoři seriálu se prý vysmívají knihám i hrám, nová minisérie Zaklínač: Pokrevní pouto ukázala, že zájem diváků o zaklínačskou značku rychle upadá a dle posledních informací dokonce hrozí, že seriál skončí dříve, než se čekalo. Mnoho fanoušků proto zajímá, jak celou situaci vnímá autor knižní předlohy Andrzej Sapkowski. Líbí se mu vlastně seriálová adaptace od Netflixu, či ne? A právě tuto otázku nyní dostal od jednoho fanouška při návštěvě Mezinárodního knižního veletrhu v Tchaj-peji.

Protože má Sapkowski pravděpodobně ve smlouvě klauzuli, dle které se o seriálu nemůže negativně vyjadřovat, byla jeho odpověď podobně vyhýbavá jako všechna jeho vyjádření dříve. Doslova řekl: „Viděl jsem už lepší. Viděl jsem i horší.“ Knižní fanoušky ale naopak může potěšit jiné autorovo vyjádření, ve kterém potvrdil, že další zaklínačské knihy „…jsou v plánu“. Již dříve polský spisovatel uvedl, že cokoli dalšího v rámci univerza by muselo být spíše "prequelem nebo sidequelem" než pokračováním, protože celou ságu považuje za uzavřenou.

Zdroj: ComingSoon

 317 zobrazení  
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix vylepšuje nabídku předplatného. Část zákazníků si vychutná i lepší zvuk
Netflix vylepšuje nabídku předplatného. Část zákazníků si vychutná i lepší zvuk
07.02.2023 15:00:00 | Streaming novinky

Netflix zavádí zajímavé výhody pro předplatitele nejvyšší Premium verze streamovací služby. Pro ostatní typy předplatného tyto výhody bohužel zatím neplatí.

Netflix stáhl pravidla boje proti příživníkům. Útok na peněženky začne později
Netflix stáhl pravidla boje proti příživníkům. Útok na peněženky začne později
06.02.2023 17:45:00 | Streaming novinky

Netflix minulý týden v centru nápovědy aktualizoval podmínky sdíleného používání účtu a konkretizoval svůj boj s takzvanými příživníky. Nyní tvrdí, že nová pravidla byla zveřejněna omylem.

Netflix odhalil, jak přesně zamezí sdílení hesel. Příživníky čekají těžké časy
Netflix odhalil, jak přesně zamezí sdílení hesel. Příživníky čekají těžké časy
02.02.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Během loňského roku Netflix svými kroky jasně naznačoval, že si došlápne na neoprávněné sdílení hesel mezi uživateli. Nyní představil sadu opatření, kterými hodlá proti této praxi bojovat.

SkyShowtime v Česku startuje 14. února. Cena je velkým zklamáním
SkyShowtime v Česku startuje 14. února. Cena je velkým zklamáním
31.01.2023 10:20:00 | Streaming novinky

Nový domov pro filmy studií Paramount a Universal zná konečně datum spuštění v Česku. Už za dva týdny se dočkáme poslední velké chybějící služby na našem trhu. Vstupuje však do trhu, který je už hodně nasycený, v době nastupující krize a hlavně s parametry, které určitě část lidí nepotěší.