FB pixel TP pixel
Ztratila režisérka Andrea Arnold kontrolu nad 2. řadou Sedmilhářek? © TMDB

Ztratila režisérka Andrea Arnold kontrolu nad 2. řadou Sedmilhářek?

V posledním týdnu se živě debatovalo o zákulisní atmosféře a postprodukčních dodělávkách druhé řady kriticky i divácky oblíbeného dramatu Sedmilhářky. Režisérka Andrea Arnold prý nakonec nemohla uplatnit svou vizi, HBO se proti nařčení ohrazuje.

Filmové novinky 25. 7. 2019 15:00 | Filmové novinky

Podle filmového serveru Indiewire ztratila britská režisérka Andrea Arnold (Fish tank, American Honey) tvůrčí kontrolu nad výslednou podobou druhé řady seriálu Sedmilhářky. Toto hvězdně obsazené drama (Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Laura Dern), nově posíleno o legendu Meryl Streep, se nakonec liší od režisérčiny vize, protože prý po natáčecí fázi nebyla přizvána k dodělání projektu do střižny. Nejmenovaný zákulisní zdroj potvrdil, že se postprodukční práce ujali především scenárista seriálu David E. Kelley a režisér první řady Jean-Marc Vallée, aby vizuálně zachovali styl, který právě Vallée v první řadě přinesl. Arnold se o tomto kroku dozvěděla při střihačské práci na prvním díle v Londýně, s médii nyní nekomunikuje.

Ztratila režisérka Andrea Arnold kontrolu nad 2. řadou Sedmilhářek? © TMDB

Po ohromně úspěšném tažení první řady, která byla zprvu koncipovaná jako minisérie, se HBO a tvůrčí tým dohodli na pokračování. Vallée ovšem neměl čas, protože se naplno věnoval režii minisérie Ostré předměty, a k projektu tak byla pozvána Andrea Arnold, která byla pro styl svých minulých filmů, ve kterých také užívá ruční kameru a přirozeného světla, považována jako vhodný následovník. Byla jí přislíbena volnost a kreativní kontrola nad celou druhou řadou. Po natočení všech sedmi epizod ale v HBO usoudili, že celý materiál dá nakonec dohromady právě Vallée, který měl na konci roku již dostatek volného času. V HBO totiž převládl strach, že se režisérka příliš vzdálila původním představám a stylu první řady, a nadmíru experimentovala. Nakonec proběhly i dva týdny dlouhé dotáčky. HBO nyní na obvinění reaguje chválou Arnoldové, prý by bez ní druhá řada nikdy nevznikla, a spolupráce s výkonnými producenty na výsledné podobě je prostě u televizních projektů běžná. Kritická chvála a neustále rostoucí čísla sledovanosti druhé řady tak prohlášení HBO legitimizují, jak ale probíhá vnitřní komunikace je na jinou debatu.

 283 zobrazení   4 se líbí
Avengers: Endgame konečně překonal Avatar jako největší film všech dob
Avengers: Endgame konečně překonal Avatar jako největší film všech dob
25.07.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Ještě před měsícem fanoušci Marvelu skládali poklonu Avataru Jamese Camerona, zatímco se smiřovali s tím, že i nadále zůstane největším filmem historie. Na letošním Comic Conu však prezident Marvel Studios Kevin Feige oznámil, že to již nadále není pravda.

Amazon oživí Jacka Reachera pod dohledem Lee Childa. Vrátí se Cruise?
Amazon oživí Jacka Reachera pod dohledem Lee Childa. Vrátí se Cruise?
25.07.2019 | Filmové novinky

Po dvou filmech míří vojenský major ve výslužbě Jack Reacher, jehož příběhy napsal proslulý spisovatel Lee Child, i na obrazovky. Domov mu poskytne streamovací gigant Amazon, který počítá s kompletně novým obsazením.

Captain America v dramatu podle skutečných událostí pašuje uprchlíky
Captain America v dramatu podle skutečných událostí pašuje uprchlíky
23.07.2019 | Filmové novinky

Netflix 31. července vypustí další film ze své originální produkce s pozornost přitahujícím obsazením. Snímek The Red Sea Diving Resort vypráví o Operaci Mojžíš, která proběhla v polovině 80. let, a v traileru láká především na Chrise Evanse, který bude opět hrdinsky zachraňovat slabé a utlačované.

Co vám v první ukázce seriálového Zaklínače uniklo?
Co vám v první ukázce seriálového Zaklínače uniklo?
22.07.2019 15:00:00 | Filmové novinky

90 sekund z 8 hodin. Přesně tolik zatím tvůrci seriálu Zaklínač ukázali veřejnosti. I to však stačilo na rozproudění řady vášnivých diskuzí a hledání všemožných detailů v každé dosud ukázané scéně. Tady je pár podstatných detailů, kterých jste si v ukázce možná zatím vůbec nevšimli.