FB pixel TP pixel
10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět © TMDB

10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět

Globální úspěch Captain Marvel ukazuje, že diváci stále nejsou přejedení komiksových hrdinů a voní jim i vesmírné bitvy se zelenými skřety. Je tedy ideální čas se zamyslet, které další nové borce v elasťácích chceme do budoucna v kině vidět.

Tipy na film

Nova

10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět © TMDB

Hlavní lodivod Marvelu, Kevin Feige, čím dál častěji hovoří o tom, že cesty Marvel Cinematic Universe se v budoucnu více zaměří na vesmírná dobrodružství a pokud se rozhlédneme po komiksovém kánonu, Nova je rozhodně jedním z předních kandidátů na vlastní sólovku. Pozemským jménem Richard Rider má totiž všechny trumfy rozprostřené v předchozích marvelovských bijácích. Vesmírní policajti z Nova Corps, pro něž Nova dělá a kteří si ho vybrali jako svého člena, totiž byli představeni ve Strážcích galaxie a Captain Marvel je v podstatě ženská variace na tuhle sebranku hlídačů pořádku napříč planetami. Jak navíc víme z Avengers: Infinity War, planeta Xandar, na níž má Nova Corps sídlo, pod rukou Thanose padla a tudíž by se dalo na demolici dosavadní sestavy vesmírných securiťáků pěkně navázat verbováním čerstvých posil. Novu navíc v minulosti několikrát zmínil i režisér Strážců galaxie, James Gunn, a tak je docela jasné, že tohle jméno padalo na produkčních setkáních dost často.

Hawkeye

10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět © TMDB

Co si budeme povídat, s Clintem Bartonem se ve filmových Avengers moc hezky nezacházelo. V jedničce z něj byl půlku filmu v podstatě zombie bez duše a Avengers: Infinity War marvelovského lukostřelce raději úplně vynechala a vrátí ho do hry až v Avengers: Endgame. Nebýt Avengers: Age of Ultron, kde Clint dostal prostor jako srdce týmu a jeho hlavní morální jádro, vlastně by se Hawkeye jevil jako dost zbytečná postava. A to je sakra škoda. V komiksech totiž Clint předvádí dost dobré věci a třeba série od Matta Fractiona z období 2012-2015 předvedla, že Hawkeye obstojí i v moderním světě a zatraceně by mu slušela nějaká menší sólovka s gangsterskými podtóny, kde by kromě akčních schopností značně provětral i svůj suchý humor. A když může dostat vlastní film Black Widow, v níž se bude podle všeho variovat Rudá volavka s Jennifer Lawrence, pak by si Clint a jeho představitel Jeremy Renner podobné zacházení také zasloužil.

Adam Warlock

10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět © TMDB

Jméno Adama Warlocka by vám mělo být povědomé. James Gunn o něm totiž roky mluvil pokaždé, když se ho někdo zeptal na pokračování prvních Strážců Galaxie. Na konci druhého dílu jsme pak dokonce viděli, že je výroba téhle umělé bytosti, jež je v komiksech v podstatě variací na Ježíše Krista, v plném proudu a zřejmě sehraje výraznou roli ve třetím díle samotných Strážců předtím, než mu Marvel věnuje sólovou dráhu. Námětů je totiž požehnaně. V komiksech si to Adam Warlock rozdal i s Thanosem, vedl pozemské hrdiny k záchraně vesmíru a několikrát měl v moci i samotnou rukavici nekonečna se všemi kameny. V komiksové verzi navíc Warlock není stoprocentní klaďas a vlastně jde z jeho moci dost často strach, neboť patří mezi nejsilnější bytosti marvelovského vesmíru. Byl by tudíž ideální protiklad například ke Captain Marvel a jejím brutálně přetaktovaným schopnostem.

Fantastická čtyřka

10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět © TMDB

První marvelovská rodina z hlav Stana Lee a Jacka Kirbyho to na plátnech kin zkusila už třikrát a pokaždé z toho byla ještě větší pohroma než předtím. Brzy se práva na Invisible Woman, Mr. Fantastica, Human Torche a Thinga díky pohlcení 20th Century Fox studiem Disney konečně vrátí do rukou Marvelu a zdejší vedení už několikrát potvrdilo, že má ze svou slavnou a nyní trochu polomrtvou značkou velké plány. Ostatně právě ze světa Fantastické čtyřky si bral Marvel spoustu postav již nyní, jen o ně musel s Foxy komplikovaně vyjednávat. Například Skrullové objevující se v Captain Marvel původně vychází z Fantastické čtyřky a dlouhou dobu se zdálo, že je Marvel do svých spárů nedostane. Staronový vlastník by pak určitě vynechal již známý origin s vesmírnou havárií, která rodince propůjčila nadpřirozené schopnosti a zároveň stvořila úhlavního nepřítele Dr. Dooma. Mnohem pravděpodobnější je další využívání Skrullů, příchod mocného Galactuse, anebo dlouho zvažovaný mořský princ Namor.

Namor

10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět © TMDB

První zmínku o Namorovi v rámci MCU najdeme ještě v časech Iron Mana 2. Vzpomínáte na interaktivní mapu světa ve scéně, kdy Fury s Tonym řeší tehdy ještě neexistující Avengers Initiative? Na obrazovce byla tehdy vidět mimo jiné Wakanda a také blíže nespecifikovaný bod uprostřed Atlantiku, jenž odkazoval k lokaci Atlantidy, která je Namorovým domovem. Co je Namor vlastně zač? V podstatě další Aquaman. Potomek pozemského otce a podmořské princezny, který v komiksech začínal jako padouch/antihrdina, jenž se pofackoval mimo jiné s Iron Manem, aby se stal i platným pomocníkem Avengerů či Defenders. Vsaďte se, že poté, co konkurenční nakladatelství DC strhlo s Aquamanem pokladny kin, Marvel začal obratem pracovat na své verzi mořského superborce.

Sentry

10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět © TMDB

Marvel může hojně vybírat i z postav, které nemají v rámci jeho kánonu tak bohatou historii. Jednou z atraktivních postav současnosti je The Sentry alias Robert Reynolds, jenž se ohání silou milionů explodujících sluncí. Robert své schopnosti získal ještě před příchodem Fantastické čtyřky díky vědeckému experimentu. Jeho obří schopnosti však mají kaz v podobě entity Void, která sílí vždy, když Robert použije svou sílu pro tvorbu dobra. V komiksech vše vyeskalovalo natolik, že musel Reed Richards z Fantastické čtyřky donutit všechny obyvatele Země, aby na Sentryho (a i on sám) zapomněli. Což samozřejmě vydrželo jen na chvíli, přesto se však Sentry stal mimo jiné členem New Avengers.

Moon Knight

10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět © TMDB

Další z postav, o které se na tiskovkách v posledních letech hodně mluví. Marvel s Black Pantherem vyrazil mimo americký kontinent a s Moon Knightem by mohl zase trochu nahlédnout do útrob africké pouště. Syn rabína, zkušený boxer a žoldák Marc Spector totiž získal schopnosti díky egyptskému bohovi Khonshu poté, co byl v jednom ze soubojů zabit a jeho duše přestalo bít, když byl Egypťany přinesen do místního svatostánku. Jako nádoba na egyptskou boží sílu se rozhodl potírat zločin ve své americké domovině, což ho samozřejmě zavedlo i mezi superhrdinskou smetánku Avengerů.

She-Hulk

10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět © TMDB

S komerčním úspěchem Captain Marvel bude komiksový gigant jistě hledat další ženské postavy, které by mohly brzy vtrhnout do kin. A jelikož se zelený bijec Hulk pomalu chystá spolu s ostatními původními členy Avengers do důchodu, jeho sestřenka She-Hulk by byla dokonalým nástupcem. Občanským jménem Jennifer Walters je vcelku obyčejnou dívčinou, jenže když se ju mafiáni pokusí zabít, dostane transfúzi s krví Bruce Bannera a získá výrazně přijatelnější verzi syndromu Jekylla a Hydea. Jennifer totiž získává Hulkovu sílu, aniž by na rozdíl od bratrance ztrácela na své inteligenci. Postupně k identitě She-Hulk přimkne natolik, že jí zelená podoba zůstane permanentně a navzdory barevné indispozici zaujme výrazné společenské místo jako úspěšná právnička. Řekl tu někdo příběh o hledání vlastního já?

X-Men

10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět © TMDB

S prodejem 20th Century Fox pod křídla Disneyho se vrací domů nejen Fantastická čtyřka, ale i frančíza, kterou Foxové dokázali během 19 let vyždímat natolik, že nám letos nabídnou dokonce novou verzi Posledního vzdoru, neboli X-Men: Dark Phoenix, v níž se opět bude bojovat o duši nestabilní Jean Grey. Kevin Feige potvrdil, že následujících fáze MCU s mutanty počítají, jen je potřeba vymyslet koncept, který bude pro diváky po tolika letech s X-Meny atraktivní. V návrat Hugh Jackmana a dalších herců ovšem nedoufejte. Už teď je jisté, že Marvel půjde cestou kompletního restartu, což je při pohledu na velmi vágní návaznosti a protichůdnosti současných X-Menů jediná správná volba. Jen je škoda, že opravdu ikonické příběhy X-Menů jsme na plátně již viděli. Byť často ne v nejlepším provedení.

Silver Surfer

10 filmů od Marvelu, které chceme v budoucnu vidět © TMDB

Se stříbrným surfařem Norrinem Raddem jsme se poprvé setkali před 12 roky v nepříliš povedené dvojce Fantastické čtyřky, která vcelku věrně převyprávěla příběh Surferova napravení, kdy se obrátil proti svému pánu Galactusovi a pomohl zachránit Zemi výměnou za své vyhnanství. Surfer má však bezpochyby potenciál i na vlastní sérii. Ostatně v komiksech zůstává dodnes populární a historie jeho pádu, kdy se přidal na stranu Galactuse a stal se jeho poslem výměnou za záchranu své domoviny, v sobě nese nesmírně zajímavé emocionální základy. Jen je škoda, že až do letošního roku neměl Marvel na Surfera práva. Byl to totiž právě on, kdo v komiksové verzi odhalil Thanosovy choutky po kamenech nekonečna a varoval před příchodem Šíleného titána pozemské Avengery. Tuhle roli tak musel v Avengers: Infinity War zastoupit Bruce Banner.

 342 zobrazení  
10 filmů o rasismu, pokud se vám líbil vítěz Oscarů Zelená kniha
10 filmů o rasismu, pokud se vám líbil vítěz Oscarů Zelená kniha
12.03.2019 8:00:00 | Tipy na film

Vítěz letošních Oscarů, dramedie Zelená kniha, ukazuje, že silné téma nemusí být nutně zpracované s vážnou tváří. Proto jsme dali dohromady další filmy, které o rasismu a mezirasovém přátelství vyprávějí podobně hladce a zároveň silně jako držitel zlatého plešouna za Nejlepší film.

10 ženských hrdinek, pokud se vám líbila Captain Marvel
10 ženských hrdinek, pokud se vám líbila Captain Marvel
11.03.2019 13:00:00 | Tipy na film

Jsou chytré, silné, a mají to na háku. Filmové hrdinky hýbou světem a přeplněnými kinosály. A zatímco kina po celém světě brázdí první ženský superhrdinský film od Marvelu, podívali jsme se na zub dalším deseti akčním ženám z fikčních světů, které by si s Captain Marvel mohly poměřit síly.

10 seriálových revivalů jako Beverly Hills 90210
10 seriálových revivalů jako Beverly Hills 90210
08.03.2019 | Tipy na film

Pokud jste si v posledních letech chtěli zajít do kina na nějaký originální biják, zřejmě jste zjistili, že program je plný pokračování (případně pokračování pokračování), restartů starých znamých (komiksových) frančíz či knižních adaptací. Původní tvorbu aby člověk na vlně mainstreamu pohledal. A ne jinak je tomu i v televizi…

10 důvodů, proč bude Captain Marvel super
10 důvodů, proč bude Captain Marvel super
06.03.2019 20:00:00 | Tipy na film

Do kina míří první ženská hrdinka od Marvelu v hlavní roli a my máme velkou radost. Po přečteních našich 10 důvodů, proč si myslíme, že bude Captain Marvel super komiksová jízda, ji snad budete mít taky.